А1 го поддржува холокаустот Газа!

Не би рекол дека сето тоа во појасот Газа е холокауст.Како што рече Никола, Израел го прави тоа што секоја земја би го направила, го брани својот народ и својот териотријален интегритет.
Е сега плачат палестинците, кога се прават силни нека се прават до крај, војна не е испали ракета и скриј се, војна е она што го прави Израел, гази се пред себе, додека хероите палестински се кријат зад жени и деца.
така ли кажаа на телевизија ?

Не знам каде гледаш лага?
Ако сака Израел се палестинско ќе истреби, ќе има некакви замерки од ОН се разбира, но ќе минат истите за некоја година.
Не знам која е поентата да се збори за овој конфликт или за било кој друг, од некој апстрактен аспект.
Состојбата на терен, а и во нивната политика е таква каква е, добро е позната. Во неа стои дека мора да има долготраен конфликт, за да се занимаваат со нешто двете страни.

...izrael ne vrsi genocid. Grcte isto ne izvrsia genocid. Tocno. Citaj http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=33760 i kazi mi po koja osnova izrael ne vrsi genocid...
Нема возови...

Za da se zanimavaat so nesto dvete strani.....dobra ti e selekcijata na zborovite definitivno, pa sekako vo vakvi moderni vreminja pod zanimacija se podrzabira i bombardiranje na deca vo gradinkite, pa bolnicite, gradovite....pa ubavo ke si potplatis mediumite da serviraat prikaski kako ti vsusnost se branis, i deka tie te napgjaat tebe...prikaska koja ti ocigledno si ja progoltal do kraj stom veruvas oti Izrael samo "se zabavuva kako koga macka si igra so gluvce", pa za ovoj tvoj recnik (ako se zeme vo predvid i deka si i administrator) moze da se napravi posebna tema cisto za bienje seir...ili mozebi e malce zalosno za seir??

Za da se zanimavaat so nesto dvete strani.....dobra ti e selekcijata na zborovite definitivno, pa sekako vo vakvi moderni vreminja pod zanimacija se podrzabira i bombardiranje na deca vo gradinkite, pa bolnicite, gradovite....pa ubavo ke si potplatis mediumite da serviraat prikaski kako ti vsusnost se branis, i deka tie te napgjaat tebe...prikaska koja ti ocigledno si ja progoltal do kraj stom veruvas oti Izrael samo "se zabavuva kako koga macka si igra so gluvce", pa za ovoj tvoj recnik (ako se zeme vo predvid i deka si i administrator) moze da se napravi posebna tema cisto za bienje seir...ili mozebi e malce zalosno za seir??

Па не знам како поинаку да ја окарактеризирам сизифовската борба на Палестинците.
Им беше предложен план за сопствена држава, не го прифатија. Им беше дадено примирје не го почитувааа.
Израел се обидува да создаде некој ред, да не заборавиме и неговите граѓани губат кога има конфликти (туризам најмногу).
Така да ако Палестинците не се рчкаат, нема ни да бидат макљани.
Едноставно е, но за муабет треба двајца.

ти дали знаеш од каде им е на нив таа информација ?

Од појасот Газа им е таа информација :) се шалам. Па сите знаеме дека CNN и BBC даваат ''најдетални'' информации од таму.Знам дека сакаш да кажеш дека сето тоа е америчко перење на мозоци, ама искрено верувам дека палестинците ги прават тие проблеми, мислам на ракетирањето...

Па не знам како поинаку да ја окарактеризирам сизифовската борба на Палестинците.
Им беше предложен план за сопствена држава, не го прифатија. Им беше дадено примирје не го почитувааа.
Израел се обидува да создаде некој ред, да не заборавиме и неговите граѓани губат кога има конфликти (туризам најмногу).

Судбината на Израел е запечатена како држава,ќе опстане уште максимум 40 години со оглед на состојбите во Палестина.:toe:

ти дали знаеш од каде им е на нив таа информација ?

Токму за тоа зборам, ми се враќа сликата од 2001 која Српските тенкови на Косово 99 беа претставени како МАКЕДОНСКИ.

И после ние сме го тероризирале невиното албанско население

Оди во Израел, спомни дека си православен Македонец и ќе видиш каков третман ќе имаш. Максимална почит.
Инаку има разни договори, како за надградба на воена опрема, така и за туризам и земјоделие.
Глеј, бркај од тоа газаните што имаш ќар..

....
Nikola stvarno mislis deka toa so gledame kako izvlekuvaat zapaleni tela na mali deca tolku izgoreni so ne mozat da se identifikuvaat e igra na mis i macka???? Mislis oti Izrael ne se svesni deka so nivnoto neverojatno silno lobi i finansiski institucii vo SAD i faktot deka tie poseduvaat ogromen del od golemata JU ES GOVERMENT mozat da se izvlecat SO SE KE NAPRAVAT??? Aj molim te objasni mi kakvo e toa vozdrzuvanje koga gradinki i bolnici se pogodeni od raketi??? Da biam iskren, jas sum gi gledal site filmovi na Michael Moore, Zeitgeist dvata dela i End Game i sum procital nekolku knigi od Chomsky i sum jaaaakkooo protiv Amerika, zatoa mii e i takov postot, ama ako mislis oti ne sum u pravo, pls popravi me
.......
Многу ми е жал што имаш потпадното под најлошата од пропагандите.
Ал гор, мајкл мур, чомски и слични создаваат прикаски за проста маса, нешто како за оние кои гласаа за обама. Мене лично не ми пречи, кој што сака нека си гледа и верува, но некои работи се до толку очигледни, да е жално да се види некој да не ги приметува.
Фабриката на комунистите работи засилено, земаа залет во Европа. па сакаат да се прошират, за среќа економскава криза ќе им ги скрати крилата.

Toa so tie lugje go objavile se bazira na dolgogodisni istrazuvanje na fakti i se svetski priznati vo svoite polinja po svoite dostignuvanja, ne e toa propaganda a ti so ovie nedefinirani i nepoddrzani stavovi ostavas povekje vpecatok kako nekoj so ispran mozok otkolku kako nekoj so odvoil vreme, se obratil na povekje izvori i vrz osnova na sobranite informacii si oformil svoja tocka na gledanje i stavovi.

pa ova verzija moze da ja dade i nekoj grk koj ke izlezi i ke rece i nie predlozivme plan pa ne go prifativte i sega ke stavime `red` spored nas. i tie se posilni i ti sega ke navivas za niv? tvojata logika vodi kon takov zaklucok.

Судбината на Израел е запечатена како држава,ќе опстане уште максимум 40 години со оглед на состојбите во Палестина.:toe:

Израел никогаш нема да престане да постои, чим тие до сега опстанале опкружени со толку многу непријатели, така и ќе продолжат, нешто слично како нас македонците :)
...Ја имаат Америка зад себе, најбогати се од сите народи итн итн

Во моментов не постои нешто како Палестина.
Но тоа на сите страни им одговара.
Израел и Америка си тепаат, стратешки како клин влегуваат до суец, во целосно муслиманска насобрана багра, ко некој шизик Македонец со врски, во шипковица(мада нема Шара некое стратешко значење).
Израел нема да попушти, и да не му помага никој има залихи, има трпение, има ресурси, ќе може да се спротистави на секој злонамерник.
Да, намачен народ е еврејскиот, ќе бидат пред големи искушенија во иднина (најмногу од типот дали да истераат се арапско што е од територијата на Израел).

Палестина е факт исто како што е Македонија, незнам од дека ти е тој заклучок дека не постои Палестина. Кај нас нема ѕидови, кај нив има и ги бомбардираат. Друга разлика нема баш некоја.

pa ova verzija moze da ja dade i nekoj grk koj ke izlezi i ke rece i nie predlozivme plan pa ne go prifativte i sega ke stavime `red` spored nas. i tie se posilni i ti sega ke navivas za niv? tvojata logika vodi kon takov zaklucok.

I jas sakav negovite postovi i logika da ja sporedam so nasata situacija so Grcija, tocno taka i mu ide BJK

Палестина е факт исто како што е Македонија, незнам од дека ти е тој заклучок дека не постои Палестина.

Не сум знаел дека има држава Палестина. Тоа нешто како Курдистан да не е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom