A1 Телевизија повторно на тв екраните

Дали ви фали А1 телевизија

• Вкупно гласачи
    333
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
А1 Телевизија се враќа во етер, а познатиот новинар Борјан Јовановски ќе биде на чело на телевизијата. Според најновите информации не се работи за интернет телевизија. Од 1 мај телевизијата ќе започне со емитување програма. Македонски бизнисмен, чиј идентитет се уште не се открива, вложил огромна сума пари, за да ја врати во живот телевизијата која беше затворена пред една година. Се купува нова опрема, а ќе се користат старите простории. Наскоро ќе биде објавен и конкурс за прием на новинари, уредници, монтажери, сниматели... За почеток ќе бидат вработени околу 150 луѓе, а ќе се врати и дел од стариот тим. Сопственикот го проверува рејтингот и кредибилитетот на новинарите кои беа препознатливи за оваа телевизија. Врз база на тоа ќе одлучи кој може повторно да седне зад камерите.

-Денес е недела, ден за моето семејство, ден кој сакам да го посветам на моите деца. Не сум во државата, така што Ве молам оставете ме на мира. Не негирам ништо, ниту пак потврдувам – ни изјави Јовановски.

Новиот сопственик веќе ги откупил правата за пренос на натпреварите во Лига на шампиони од следната сезона. Повторно ќе се бира Македонскиот идол, а ќе бидат емитувани и многу познати американски ТВ серии. Она што сигурно нема да го има на програмата на обновената телевизија се шпанските, турски, индиски и латино американски сапуници.

Од Агенцијата за електронски комуникации ни потврдија дека е дадено одобрение за користење радиофрекфенција. Оттаму повеќе не сакаа да коментираат.

Не е исклучена можноста на пазарот повтроно да ги видиме и дневниот весник Време и неделникот 1Е.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=68911

Ako stavat americki serii ke bide dobro eve i liga sampioni kaj niv dosta ambiciozno pocnuva samo da ne ja politiziraat do max ke bide super, a poso e borko toa ke bide tesko, nisto ostanuva da se vidi sto ke ponudat i se nadevam ke go prosvletlat tursko makedonskiov tv-mrak !
Лига на шампиони со водителите од МТВ и амерички серии и филмови, тоа е добитна комбинација да се избега од турските и индиските серии што ги даваат 12 часа во денот.
За тоа како ќе бидат политички обоени или необоени гајле ми е, битно да даваат добра програма, вестите ќе ги прескокнуваме.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
И сега има некоја официјална информација за пуштање во етер или не?Се збори за април,па за 1ви мај итн.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Со мозила отвара, со хром не сака :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Само да не праат копи-пејст со плус инфо и скај, пошо вториве иста содржина во друго паковање се

Kajgana Shop

На врв Bottom