A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
-дека Варис планирал да умре Тајвин
Абе остај во серијата како е.
Во книгата убаво си има убави иницирања дека Варис го имал тоа на ум Тирион да го убие Тајвин.
И на крај од DWD кога Варис го убива Кеван Ланистер му кажува дека му е жал што го убил но морал тоа да го направи бидејки бил компетентен и квалитетен владител што го загрозувал неговиот план што го кроел со години да го донесе Аегон на тронот, поради ова сигурно планирал да го убие и Тајвин за да предизвика дестабилизација на кралската фамилија, факт е дека Варис го крои планот уште многу одамна пред смрта на Тајвин, уште пред сцената кога он и Илирио Мопатис прават заговор во првата книга.

Абе остај во серијата како е.
Во книгата убаво си има убави иницирања дека Варис го имал тоа на ум Тирион да го убие Тајвин.
И на крај од DWD кога Варис го убива Кеван Ланистер му кажува дека му е жал што го убил но морал тоа да го направи бидејки бил компетентен и квалитетен владител што го загрозувал неговиот план што го кроел со години да го донесе Аегон на тронот, поради ова сигурно планирал да го убие и Тајвин за да предизвика дестабилизација на кралската фамилија, факт е дека Варис го крои планот уште многу одамна пред смрта на Тајвин, уште пред сцената кога он и Илирио Мопатис прават заговор во првата книга.

Го препрочитав поглавјето со смртта на Тајвин и мене не ми изгледа сомнителна намерата на Варис. Тирион го прашува Варис за правец, и овој му одговара, притоа нагласувајќи дека не се согласува со Тирион. А за убиството на Кеван има теорија дека некој прислушкува, Варис тоа го знае и затоа збори. Као не мора да е точно тоа што го кажува.

Наредната сезона може да им биде досадна само на гледачите и по некој од читачиве што не ги поштува "споредниве" кралства и новите ликови но сепак ќе биде исполнета со случувања.

Што потенциално не чека во наредните 2 сезони?
-Kingsmoot - Нема да има Kingsmoot
-Епик ликови како Euron, Victarion и Asha - Ги нема Еурон и Викарион, постои можност Балон да ја испрати Аша во Мерин.
-Adam's Family - Roose и Ramsey Bolton - Тоа би требало да го има во серијата, само што ја нема лажната Арија.
-Jon Snow, Melisandre, Stannis на ѕидот - Исто така го нема шетањето на Станис низ планинските племоња на северот, бидејќи веќе има пари од Бравос и има и војска најмена во Есос.
-Walk of shame на Cersei и можеби повторно појавување на Kevan Lannister - Со оглет на тоа како го креираат карактерот на Серси, можно е и тоа да го избегнат, иако се избираат глумци и за Високиот Свештеник и за Тивките Сестри/свештенички.
-Qyburn и неговите експерименти - Ќе го има, ама прашање како ќе биде претставено.
-Jaime, Lancel и Blackfish/Edmure пред -Riverrun/Riverlands - Со оглед дека Џијми оди тајно во Дорна, најверојатно ќе ги нема случките до Поречието, така да ќе ги нема нити Лансел, Блекфиш, Едмјур.
-Tyrion, Jon Connington, Prince Aegon, Septa Lemore - Искрено, се надевам дека ќе ги има.
-Tyrion и Jorah Mormont - Ова скоро сигурно ќе го има
-Sam и Gilly - Дефинитивно ќе го има
-Bran и компанија - Од делот за Брен, најверојатно ќе биде само неговата обука и ништо повеќе.
-Oldtown можеби? Се плашам да не го рипнат тој дел комплет ама пак се спомнува The Citadel. - Верувам дека ќе го има.
-Случувањата во Meereen - Е тука има доста случки, и барем дел ќе бидат прикажани.
-Quentin Martell и платениците, има доста дешавки на Essos - Прашање е дали ќе ги ома Квентин воопшто
-И она за кое јас личбо сум најзаинтересиран Dorne и се тоа што се случува таму - Ќе ја има Дорна, ама тешко дека ќе биде исто како во книгите.

Има многу материјал и ако не брзаат со fastforward сцени ќе има доволно време да се престават новите ликови. Кога можеше публиката со 3 појавувања да го засака Oberyn не се ни сомневам дека ќе им се допаднат новите случувања. Можеби ќе биде тешко да се надмине 4та сезона но сепак серијата ќе си го задржи квалитетот и публиката.

Има доволно настани од четвртата и петата книга за петата сезона, така да за неа не ми е страв. :) (П.С. Дополните со сина боја се мои мислења. :D )

Мислам дека Брен нема да мрдне веќе од пештерата, ќе влијае од таму со неговите гринсиерски и воргинг способности.
Не мора да се секира Ходор повеќе, али којзнае која ќе биде неговата улога таму :D

Се согласувам.

Me банираа од темата на серијата само затоа што пишував мислење како ќе се одвива серијата...ЦЦЦ

Што ти е гајле, гледачката тема е заклучена десет месеци годишно, нашата е отворена цела година. :cool::vozbud:

Уништија многу теории со оваа епизода:
-"Where whores go" дека има некое длабоко значење
-дека Варис планирал да умре Тајвин
-евентуално дека Оберин го отрул Тајвин
-за Колдхендс ич да не почнувам

Што ме води до тоа да го поставам следново прашање. Луѓево се опседнати со теории бидејќи веќе сме виделе дека пишувањето на Мартин дава можности за истите. Епа, се исполнила ли барем една од теорииве или тоа е само пуста желба на фановите? Зборов ми е, можеби Мартин не обраќа толку внимание на детали, туку ние како фанови бараме скриено значење кај што нема. Во спротивно, дајте ми еден пример кој го докажува спротивното.

Ова му доаѓа ко тој вицот. "Завесите беа сини". Што сакал писателот со тоа да каже, дали бил депресивен? Не, завесите биле ебено сини.

Да беше така, немаше типов по пет пати да ги препишува текстовите и да прави толкави паузи помеѓу книгите. Верувај ми скоро во секоја негова реченица има скриено значење. За да се увериш, препрочитај ги книгите (или ислушај ги како аудиобук) повторно, ќе се запрепастиш што се си пропуштила првиот пат. :confused:

Пак ќе прашам, некој да ја има исчитано Игра на тронови од Топер да ми сподели искуство?

Ајдее 8ма книга:ROFLMAO:,овај 6тата книга 5 години ја издава,па 8ма ќе вадел...:pos:

Приметивте дека во серијалот го нема „Огнениот меч“ ??

Приметивте дека во серијалот го нема „Огнениот меч“ ??
lightbringer.jpeg

Me банираа од темата на серијата само затоа што пишував мислење како ќе се одвива серијата...ЦЦЦ
Нека не те лажат овие. Темата за серијата не е затворена. Баниран си.
(изглеа само затоа шо си Албанец:()

Последно уредено:
Берик, во книгите се става многу повеќе акцент на легендата за Азор Ахаи и огнениот меч, овде се појави само во оваа сцена и никаде повеќе. Нити дадоа објаснување, нити се спомна барем уште еднаш.
Е сега, можно е ова да е поради тоа што делот за Станис касни за разлика од другите, ама нити Станис го вади мечот при нападот, нити Мелисандре го споменува Азор Ахаи.[DOUBLEPOST=1403694622][/DOUBLEPOST]Како изгледа соодносот на серијата и книгите до сега.

geQaKqw.jpg

Последно уредено:
Маркетиншки трик е ова, Лина Хиди на Инстаграмот нејзин веќе опна спојлер дека ќе биде.

Многу погрешна одлука. Зошто тогаш ни го дадоа Берик и сцената со воскреснувањето? Тие две стории се тесно поврзани, ако не планирале да ја задржат Stoneheart Берик губи секаква значајност.

Ех, да е само Берик.
Се повеќе и повеќе застранува серијата од книгите. :(

Не знам дали е постирано ама ајде нека биде :icon_lol::

Ќе биде бе Лејди Стоунхарт, мора да ја има. Лажни спојлери пуштаат сега, за ем ние читачиве да сме изненадени, ем да се збори за серијата и покрај тоа што заврши, што и живнувањето на темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom