A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
И јас мислам дека треба да се појави Кеван, прилично важна личност е.

Дечки од кај ги имате земено книгиве? Сакам да ги земам преку интернет на англиски, овие на македонски превод не ми се допаѓаат, плус скапи ми се некако. Како се движат цените на еBay и Amazon?

Јaс oд aмaзoн ги зедoв лaни зимaтa првите 4 делa кoмплетoт,сеa ги имaш сите 5 зaеднo мислaм,стигнaa зa месец денa.Нaјевтинa вaријaнтa ти е тaa.Е сеa немoј дa oчекуеш кoјзнaе кaкoв квaлитет нa хaртијa,ипaк е тoa mass market paperback,зa hardcover е пoсoленa ценaтa.

Sent from my LG G2 using Tapatalk

Дечки од кај ги имате земено книгиве? Сакам да ги земам преку интернет на англиски, овие на македонски превод не ми се допаѓаат, плус скапи ми се некако. Како се движат цените на еBay и Amazon?

сега побарав на eBay

сите 5 книги за 38 долари.
http://www.ebay.com/itm/Game-of-Thr...63810?pt=US_Fiction_Books&hash=item3374fb6222

Ме интересира сега како ќе ја тера HBO приказната со Брен наредните две сезони.
Кога дејството на Брен е скоро стигнато во серијата.
Останува уште да ја изеде пастата и да се поврзе со чудодрвото, да добие визии од минатото и тука некаде завршува приказната со Брен.
Дали ова значи дека многу малце ќе го видиме Брен наредните две сезони?

Бидејки и да искочи Winds of Winter пред пета сезона пак не ќе може да се имплементира неговото дејство во серијата бидејки сигурно тоа дејство ќе влијае на идните случувања што сеуште не се стигнати во GoT.

Ме интересира сега како ќе ја тера HBO приказната со Брен наредните две сезони.
Кога дејството на Брен е скоро стигнато во серијата.
Останува уште да ја изеде пастата и да се поврзе со чудодрвото, да добие визии од минатото и тука некаде завршува приказната со Брен.
Дали ова значи дека многу малце ќе го видиме Брен наредните две сезони?

Бидејки и да искочи Winds of Winter пред пета сезона пак не ќе може да се имплементира неговото дејство во серијата бидејки сигурно тоа дејство ќе влијае на идните случувања што сеуште не се стигнати во GoT.

Брен во серијата е дупло помал од глумецот кој го глуми. Можеби затоа го убрзале дејството со Брен, за во следна сезона да го има што помалку, пошто тогаш ќе биде уште постар, ќе му измутира гласот и на Ходор ќе му биде потешко да го носи :)

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

Брен во серијата е дупло помал од глумецот кој го глуми. Можеби затоа го убрзале дејството со Брен, за во следна сезона да го има што помалку, пошто тогаш ќе биде уште постар, ќе му измутира гласот и на Ходор ќе му биде потешко да го носи :)

Мислам дека Брен нема да мрдне веќе од пештерата, ќе влијае од таму со неговите гринсиерски и воргинг способности.
Не мора да се секира Ходор повеќе, али којзнае која ќе биде неговата улога таму :D

Me банираа од темата на серијата само затоа што пишував мислење како ќе се одвива серијата...ЦЦЦ

Me банираа од темата на серијата само затоа што пишував мислење како ќе се одвива серијата...ЦЦЦ
Не си баниран бе, заклучена е.

Ништо,ја зафркнаа последната сцена меѓу Тирион и Тајвин....:icon_mrgr:
Требаше Тајвин да ја даде таа легендарна изјава која нон стоп ќе се повторува во петтата книга "Where do whores go":icon_mrgr:па после да добие стрела за поклон....:гик:

Требаше Тајвин да ја даде таа легендарна изјава која нон стоп ќе се повторува во петтата книга "Where do whores go":icon_mrgr:па после да добие стрела за поклон....:гик:

Уништија многу теории со оваа епизода:
-"Where whores go" дека има некое длабоко значење
-дека Варис планирал да умре Тајвин
-евентуално дека Оберин го отрул Тајвин
-за Колдхендс ич да не почнувам

Што ме води до тоа да го поставам следново прашање. Луѓево се опседнати со теории бидејќи веќе сме виделе дека пишувањето на Мартин дава можности за истите. Епа, се исполнила ли барем една од теорииве или тоа е само пуста желба на фановите? Зборов ми е, можеби Мартин не обраќа толку внимание на детали, туку ние како фанови бараме скриено значење кај што нема. Во спротивно, дајте ми еден пример кој го докажува спротивното.

Ова му доаѓа ко тој вицот. "Завесите беа сини". Што сакал писателот со тоа да каже, дали бил депресивен? Не, завесите биле ебено сини.

Уништија многу теории со оваа епизода:
-"Where whores go" дека има некое длабоко значење
-дека Варис планирал да умре Тајвин
-евентуално дека Оберин го отрул Тајвин
-за Колдхендс ич да не почнувам

Што ме води до тоа да го поставам следново прашање. Луѓево се опседнати со теории бидејќи веќе сме виделе дека пишувањето на Мартин дава можности за истите. Епа, се исполнила ли барем една од теорииве или тоа е само пуста желба на фановите? Зборов ми е, можеби Мартин не обраќа толку внимание на детали, туку ние како фанови бараме скриено значење кај што нема. Во спротивно, дајте ми еден пример кој го докажува спротивното.

Ова му доаѓа ко тој вицот. "Завесите беа сини". Што сакал писателот со тоа да каже, дали бил депресивен? Не, завесите биле ебено сини.
Ќе има разрешница на многу работи,има време,сигурно ќе ги додадат овие работи како ќе одминуваат сезоните.....
Како тргнал стариот со шестата книга ништо чудно 3 сезони да извадат од 5тата книга..:pos:
За наредна сезона најавија запознавање со Dorne,голем дел ќе се снима таму,време беше да ги запознаеме the Unbowed,Unbent,Unbroken,опасна куќа,посебно да одберат салам карактер да го глумипринцот Доран,според мене еден од најјаките карактери во целата приказна,колку само опасно човече,страшна работа....страшен тактичар,како само ги има поставено работите,уште по смрта на Елиа го има спремено планот,и си чека,си чека:cool:....за разлика од него the Red Viper ,легенда од карактер,:icon_mrgr: со краток фитил,како и неговите ќерки,цела сурија The Sand Snakes...:vozbud:
Според мене 5тата сезона ќе биди далеку подобра...
Посебно што и ситуацијата во Железните Острови допрва ќе стани интересна....смрта на Балон,Kingsmoot и две нови фаци како Виктарион а посебно Еурон Crow Eye....многу важни фаци....:vozbud:

Прашања и одговори со Anne Groell, редакторката на JRRM - http://universe.suvudu.com/q-and-a/anne-groell#.U6Kjw5SSxJk. Вели што можеби ке се оди кон 8 книги наместо планираните 7 и исто така што од "Ветровите на зимата" досега има видено само 168 страници (кои патем JRRM ги дал за редакција уште во февруари 2013).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom