Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дечки од кај ги имате земено книгиве? Сакам да ги земам преку интернет на англиски, овие на македонски превод не ми се допаѓаат, плус скапи ми се некако. Како се движат цените на еBay и Amazon?
Ме интересира сега како ќе ја тера HBO приказната со Брен наредните две сезони.
Кога дејството на Брен е скоро стигнато во серијата.
Останува уште да ја изеде пастата и да се поврзе со чудодрвото, да добие визии од минатото и тука некаде завршува приказната со Брен.
Дали ова значи дека многу малце ќе го видиме Брен наредните две сезони?
Бидејки и да искочи Winds of Winter пред пета сезона пак не ќе може да се имплементира неговото дејство во серијата бидејки сигурно тоа дејство ќе влијае на идните случувања што сеуште не се стигнати во GoT.
Мислам дека Брен нема да мрдне веќе од пештерата, ќе влијае од таму со неговите гринсиерски и воргинг способности.Брен во серијата е дупло помал од глумецот кој го глуми. Можеби затоа го убрзале дејството со Брен, за во следна сезона да го има што помалку, пошто тогаш ќе биде уште постар, ќе му измутира гласот и на Ходор ќе му биде потешко да го носи
Sent from my SM-T110 using Tapatalk
Не си баниран бе, заклучена е.Me банираа од темата на серијата само затоа што пишував мислење како ќе се одвива серијата...ЦЦЦ
Не си баниран бе, заклучена е.
Sent from my SM-T110 using Tapatalk
Ништо,ја зафркнаа последната сцена меѓу Тирион и Тајвин....
Требаше Тајвин да ја даде таа легендарна изјава која нон стоп ќе се повторува во петтата книга "Where do whores go"па после да добие стрела за поклон....
![]()
Ништо,ја зафркнаа последната сцена меѓу Тирион и Тајвин....
Требаше Тајвин да ја даде таа легендарна изјава која нон стоп ќе се повторува во петтата книга "Where do whores go"па после да добие стрела за поклон....
![]()
Ќе има разрешница на многу работи,има време,сигурно ќе ги додадат овие работи како ќе одминуваат сезоните.....Уништија многу теории со оваа епизода:
-"Where whores go" дека има некое длабоко значење
-дека Варис планирал да умре Тајвин
-евентуално дека Оберин го отрул Тајвин
-за Колдхендс ич да не почнувам
Што ме води до тоа да го поставам следново прашање. Луѓево се опседнати со теории бидејќи веќе сме виделе дека пишувањето на Мартин дава можности за истите. Епа, се исполнила ли барем една од теорииве или тоа е само пуста желба на фановите? Зборов ми е, можеби Мартин не обраќа толку внимание на детали, туку ние како фанови бараме скриено значење кај што нема. Во спротивно, дајте ми еден пример кој го докажува спротивното.
Ова му доаѓа ко тој вицот. "Завесите беа сини". Што сакал писателот со тоа да каже, дали бил депресивен? Не, завесите биле ебено сини.