Не сум баш сигурен за ова, ама мислам дека нема правило колку некој актер треба да глуми во филмот за да биде сметана улогата за главна и споредна. Оставено е на продуцентите при пријавата да поднесат во која категорија го пријавуваат. Имавме пред некоја година ситуација кога Виола Дејвис зеде Оскар за споредна улога за Fences, а всушност во филмот беше главна улога. Тогаш се шпекулираше дека продуцентите намерно ја пријавиле во таа категорија, затоа што во категоријата главна женска улога имало многу посилна конкуренција (победи Ема Стоун за La La Land). Така и сега - штом го има во конкуренција за главна улога, веројатно продуцентите на филмот го пријавиле таму.Гери Олдман? Улогата му е ептен мала во тој филм... Листава е и за главна и за споредна улога?
Мене ми беше проблем и тоа што е биопик за човек за кој не знаев претходно и што не ми значи ништо. Биопик би ме допрел ако е за некој човек кој направил нешто навистина големо, или за кој знам од претходно. Овој не дека не направил нешто големо, туку тоа го направил за театарската фела во САД, а јас не сум дел од неа и ми е тотално непозната, па затоа не ме допре. Инаку, филмов го сфатив како љубовно писмо на Лин Мануел Миранда кон неговиот Бродвеј. Миранда годинава имаше уште еден филм, таму беше сценарист, исто мјузикл, и исто е еден од кандидатите за Оскар, In the Heights, ама исто како овој - не ми се допадна.tick, tick... BOOM! (2021)
Мјузикли ич не ми лежат, ама го пуштив филмов поради Ендру Гарфилд и интересниот наслов.
Ендру поштено си изглуми и не би ме чудело да добие номинација (нема да биде незаслужена), ме бендисаа и дел од сонговите, песните, мелодиите (како и да се викаат), ама некако филмот ми беше правен по квоти.
Латино квота - исполнета
Афро-Американци - исполнето
Геј луѓе - исполнето
ХИВ позитивни - исполнето.
Малце музиче, џигили-бигили, малце солзи, малце трагичен живот и оп Оскар на повидок.
Како целокупен продукт филмов добива 3/5 од мене.
ме бендисаа и дел од сонговите
Па не знам колку има врска тоа што не сме знаеле за ликов или не сме дел од таа фела. Ако е добар филмот мислам нема ништо да смета. Ни за Моцарт скоро ништо не знаев, ниту сум дел од музичката фела, ама Амадеус е одличен филм.Мене ми беше проблем и тоа што е биопик за човек за кој не знаев претходно и што не ми значи ништо. Биопик би ме допрел ако е за некој човек кој направил нешто навистина големо, или за кој знам од претходно. Овој не дека не направил нешто големо, туку тоа го направил за театарската фела во САД, а јас не сум дел од неа и ми е тотално непозната, па затоа не ме допре. Инаку, филмов го сфатив како љубовно писмо на Лин Мануел Миранда кон неговиот Бродвеј. Миранда годинава имаше уште еден филм, таму беше сценарист, исто мјузикл, и исто е еден од кандидатите за Оскар, In the Heights, ама исто како овој - не ми се допадна.
I beg your pardon?Od site sho ke bidat nominirani, House of Gucci treba da se izbegne i nisto da ne osvoi.
Girl boss filmovite treba da umrat.
Автоматски споено мислење:
Има посебна тема за филмов, таму комотно можеш со спојлери да се искажеш за крајот.THE POWER OF THE DOG изннадувачки пресврт сосема на крајот, очекував поинаку да заврши.
Исто и мене. Многу чуден филм. Велат дека Стјуарт најдобро ја доловила вистинската Дајана, па можеби заради тоа заслужува Оскар, не велам не. Ама сум гледал многу филмови и серии каде е портретирана Дајана, и ова е можеби најдосадниот од сите. Тоа е веројатно зашто се фокусира на нејзината психичка состојба повеќе отколку за случувањата околу неа, ама некако тоа ми беше досадно за гледање.Го гледав пред некое време филмов за Лејди Ди и воопшто не ми се допадна.
Не ми се гледани другите женски улоги за да имам фаворит, бар не овие повисоко што котираат за номинација. Многу е веројатно да добие Оскар, што нема да е страшно, само филмот е мех. Јас имав поголеми очекувања искрено, ме интересираше како ќе биде претставено, но се разочарав бидејќи стварно и мене ми беше апла досадно.Исто и мене. Многу чуден филм. Велат дека Стјуарт најдобро ја доловила вистинската Дајана, па можеби заради тоа заслужува Оскар, не велам не. Ама сум гледал многу филмови и серии каде е портретирана Дајана, и ова е можеби најдосадниот од сите. Тоа е веројатно зашто се фокусира на нејзината психичка состојба повеќе отколку за случувањата околу неа, ама некако тоа ми беше досадно за гледање.
Не сум видела дека таму насловот се менува во зависност за кој филм се дискутираИма посебна тема за филмов, таму комотно можеш со спојлери да се искажеш за крајот.
Го гледав пред некое време филмов за Лејди Ди и воопшто не ми се допадна. Не знам што им била замислата, дали иделе скроз по нејзината приказна, што се сомневам, дали сакале психолошката состојба само да ја пренесат, но не ја видов потребата за негово постоење.
Додека Кристен ми била секогаш недефинирана во глумата, овде мислам дека заврши океј работа, но не баш за Оскар.