Најзабавното у сиве оскари ќе биде Гиљермо со неговите интервјуа после наградиве
[DOUBLEPOST=1551061508][/DOUBLEPOST]Базирано на капчево мислам дека може да се заклучи дека Али се спрема за следниот биопик филм - филм за Иснифарис Џемаили[DOUBLEPOST=1551063568][/DOUBLEPOST]Како ќовек што не се разбира у ефекти и такви срања... да си кажам..
КОЈ КУР СО ОСКАРОВ ЗА ВИЗУЕЛНИ ЕФЕКТИ?????/
WTF????
не ми е јасно...
Цел филм...БУКВАЛНО ЦЕЛИ ФИЛМОВИ - Avengers, Ready Player One, Solo - ЗАВИСАТ ОД ВИЗЕУЛНИТЕ ЕФЕКТИ
Кои црни ефекти ги имаше FIrst Man боже сачувај...
Moon landing confirmed fake?????
Не ми се верува еј...[DOUBLEPOST=1551065493][/DOUBLEPOST]Дејството на Black Panther се случува во Ваканда.
Ваканда во фиктивниот свет на Марвел се наоѓа во Африка.
Африка не е САД.
Филмови што не се од спаѓаат во категорија за Најдобар стрнаски филм.
Тотално сум шокиран што Блек Пантер не освои Оскар за најдобар странски филм.
Ако може да освои за најдобар OST, тотално може да освои и за најдобар странски филм...
Буквално Бубамара е порелевантна од Оскариве, барем не се озбилни наградите.
Оскариве од сериозен настан сами себе се прават пародија.
Ќе почнат да измислуваат награди како Бубамара кога цело време на К-15 им даваа за најдобро комично шоу, најдобро сатирично шоу, најдобро шоу у последни 5-10-15 години, најдобро шоу со Цацко и така натаму.
Oh wait, веќе почнаа со измислување на награди т.е. наградата за најдобар блокбастер,а можда и best acting crew најавија не ми текиња
Значи рачунај и тие 2 би ги добил Блек Пантер ако постоеа наградите од годинава.
Едвај чекам да видам што рејтинг ќе имаат оскариве годинава. Ако пак не добијат добри рејтинзи онда очекувам од следна година на сите блокбастер успешни филмови + сите филмови со црнци + сите филмови со азијци да им дадат номинации у надеж дека сите ќе ги гледаат...
П.С. Без заебанција честитки за Лејди Гага, кул е говоров, вреди да се повтара цело време иако....