- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Па тоа бе другар...цело време им зборам или хипноза е у прашање или се органски портали.Vo podforumot Religija,nakratko go napisav edno scenario na Filmot Podzemje,na Kosturica,kade grupa luge godini ziveat vo podrum mislejki celo vreme deka nadvor besniot rat seuste trae i toa na osnova informaciite koi drugarot Marko im gi servira preku "radio" (mediumite).Vo podrumot tie si imale svoja realnost,bez razlika kolku bila iluzorna,tie se cuvstvuvale sigurno i na nikoj ne im pagalo na pamet da izleze nadvor. Celo vreme rabotele,vo ovoj slucaj proizveduvale oruzje,so cija prodazba drugarot Marko si go obezbeduval zivotot. I normalno,ne im ovozmozuval na onie od podrumot da doznaat za vistinata,tuku celo vreme gi drzel vo neznaenje. Vo podrumot,so nekakva slucajnost se zatekna i majmun,i naj tragicno e toa sto majmunot bil edinstveno zivo bitie dolu,koe celo vreme prirodno se ponasal,odnosno-ne bil mentalno programiran.Da na majmunot na krajot ne mu zdosadese i so granata od tenkovskiot top ne napravese dupka vo zidot i da ne go zatresese podrumskiot realitet,malku koj od vonego ziv ke izlezese i ke go videse nadvoresniot (vistinski) svet.
Uste ova bi sakal da go dodadam.
Na edno predavanje na tema Hipnoza predavacot ja hipnotizira edna osoba od publikata a potoa i dade tn. posthipnoticka sugestija da stane i da kukurika koga god toj ke se fati za uvoto. Normalno,koga ja povrati od hipnozata,taa osoba se vrati nazad vo publikata i taka nastavata prodolzi. Togas predavacot se fati za uvo-a onoj od publikata stanuvase i kukurikase. Taka toa se povtori nekolku pati. Togas ja prasaa osobata od publikata zosto go pravese toa,taa,posle kratko razmisluvanje rece: "Primetiv deka atmosverata vo salava bese losa,pa so toj gest sakav da ja popravam."
Coveckata svest ima tendencija da interpretira,odnosno da gi "racionalizira" site slucki na osnova dadenite poznati elementi. Taa vo isto vreme ne ostava moznost da si priznae samata sebesi-deka nejzinoto ponasanje e ustvari rezultat na kondicioniranje,odnosno,mentalno programiranje. Koga mislime,deka mislime so "svoja glava"-nie poveketo,ustvari,samo "racionalizirame na osnova nadvoresnite dadeni elementi."
Nie,ustvari,celo vreme "kukurikame" a da za toa i ne sme svesni.
Трето мислам дека нема. Дури со големи букви им го пишувам зборот хипноза .
Со надеж дека ке тригерува нешто ама јок.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?50022-OSHO&p=4043791#post4043791 ова беше у таа насока.
Цело време станува збор само за една работа а таа е свесност-медитација.
Луѓево не се свесни колку е различен светов од будна гледна точка.
Хаххахахх верувам дека би се смееле три дена без престан на овие глупости што ги пишуваат.