88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
B

Blade Torch

Гостин
Ете што вели/мисли бвин на првиот ден од објавувањето на номинациите

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Najgolem grabez ke bide Max ako ne zema efekti.

Najgolem grabez ke bide ako Inside Out ne zema za animiran.

Ultranajgolem grabez za site filmovi veke e Martian poso go nominirale za FILM. Da ne zboram ako zema..

Interstellar lani ne go ni nominiraa. Pickaimmater. Uvek mora so nekoj retardiran u glavna kategorija da mi krsat film.
Lani gledam pojaki bile, mada use ne mi se site izgledani od ovaa pa ne mozam da zboram.

Najiteresna kategorija za sledenje ke bide sporedna. Auf. Favorit zasega Mark.
Za glavna maska na negledano idam za Eddie. :P

Zenive ne mi se bitni nekako ovojpat.

Sicario @Комита Ултрас е сакаш-нејќеш филм... зависи, ама вреди за кинематографија номинација.

Drugive kategorii nebitni. Za sega tapa oskari u najava. :D

I sekako, Spotlight za sega favorit, pisav uste pred koeficientite da iskocat. :D
No ke kazam finalno mislenje den pred oskari, koga ke gi izgledam site.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
^ Ќе ги затвори некој со Џенифер Лоренс/Шарлот Рамплинг и Џенифер Џејсон Леих.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
@wot
Прво кажи ми како да го разберам ова шо само на мене ми се обраќаш со кирилица ? :(
Второ, Сикарио е нејќеш филм. Спореди го со сите номинирани во кинематографија, позади сите нив е. Али ај и тоа шо викаш лани Интерстелар не го номинираа годинава Марсовецот. У навика е веќе секоја година потапа оскари да гледаме.

G

grande-juve

Гостин
Па јас ко што знам, сценариото не го прави само дијалогот. Или тие даваат награди за дијалогот само?
Викед_1 го тоа кажа што планирав да ти реплицирам, не е само дијалог, али ако нема многу дијалог може да се разбере.. Иначе нели и "Артист" беше номиниран за сценарио, а е нем филм...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Хејтфул имаше премиера на 30 декември, а Ревенант на 8 јануари, така да ова нема везе :P
The Revenant имаше премиера на 25 декември во лимитиран број на кина за да исполнува услови за номинација на оскарите. Плус се праќаат скринери до членовите на академијата да имаат време да ги погледнат и оценат филмовите.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=revenant.htm

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Горе - долу коефициентите на бет365, 90% го погодуваат победникот.
Лани згрешија во 2 категории само мислам и тоа е :toe:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
The Revenant имаше премиера на 25 декември во лимитиран број на кина за да исполнува услови за номинација на оскарите. Плус се праќаат скринери до членовите на академијата да имаат време да ги погледнат и оценат филмовите.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=revenant.htm
Друг беше муабетот. На сајтов можеш да видиш дека и Хејтфул и Ревенант се на ист датум, кај што Хејтфул има поуспешен старт. Затоа реков дека муабетот на @Zlatikevichius не е на место.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Друг беше муабетот. На сајтов можеш да видиш дека и Хејтфул и Ревенант се на ист датум, кај што Хејтфул има поуспешен старт. Затоа реков дека муабетот на @Zlatikevichius не е на место.
Вон контекст го прочитав твојот пост.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Доколку би споредувал помеѓу ревенант и хејтфул (општо) ревенант го ставам на прво место.

Подобар е,да бидеме реални. И двата ги изгледав уште кога излегоа.Самиот филм не ми дозволи да се деконцентрирам,го изгледав внимателно,не сакав ни до вц да одам или да земам нешто за пиење,иако едно 20-30 минути беа малце досадни.

Не велам дека хејтфул е лош,али ревенант повеќе ми го привлече вниманието.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Хејтфул имаше премиера на 30 декември, а Ревенант на 8 јануари, така да ова нема везе :P
Друже, едно е премиера во рандом кино во САД кај што може секој обичен смртник да појде, а друго е скрининг за членовите на Академијата. Ако нема везе тоа, тогаш зошто сите филмски портали што ги знам пишуваа за тоа?

Академијата е составена од групи кои поединечно гласаат во одредени категории. На пример, сценаристите гласаат за сценарио, но не за музика. Е сега, како што прочитав, Тарантино има изградено углед баш кај сценаристите, заради што и собрал две номинации за Inglorious Bastards и Django Unchained, а годинава скрининзите за сценаристите биле закажани порано, веројатно затоа што Writers Guild of America номинациите за своите награди ги објавија на 3 декември. Hateful Eight нормално - го нема таму (исто и Revenant, додуша, ама и Revenant го нема ни на Оскарите, исто така). Откако од Weinstein Company видоа дека не добива многу признанија по наградите низ Америка, ја поместија премиерата за 25ти декември, и тоа не во ограничен број на кина (како во случајот со The Revenant, во 4), туку како што гледам на Box Office Mojo - во по 100 кино сали секој ден, со надеж веројатно дека повеќе членови на Академијата ќе го гледаат. The Revenant имаше премиера на 8ми јануари, да, но од 16-ти декември имал скрининзи за Академијата секојдневно. ;)

Еве ми го мислењето од шести јануари кај што спомнав за тоа.
На една недела пред објавување на номинациите, еве како изгледаат најсериозните кандидати за номинација според Indiewire:

"The Big Short"
"Bridge of Spies"
"Brooklyn"
"Carol"
"Inside Out"
"Mad Max: Fury Road"
"The Martian"
"The Revenant"
"Spotlight"
"Straight Outta Compton"

а ги бркаат:

"Room"
"Sicario"
"Steve Jobs"
"Trumbo"

Интересно е што The Hateful Eight веројатно дефинитивно отпаѓа од трка заради доцните скрининзи. Исто е и со Joy на Дејвид О. Расел и The Danish Girl на Том Хупер. На нивна сметка се пробија Straight Outta Compton, The Big Short и Mad Max: Fury Road. Овој последниов, како фаворит од сенка, ништо чудно на крај и Оскарот на Spotlight да му го земе.
[DOUBLEPOST=1452804841][/DOUBLEPOST]
Ете што вели/мисли бвин на првиот ден од објавувањето на номинациите
Јас малку поинаку би ги рангирал според шансите што ги имаат, ама и ова е горе-долу солиден ранкинг.

B

Blade Torch

Гостин
можно е да варираат доста квотите. Лани првата недела Boyhood беше 1.15, а Birdman 26 :D. Последната недела пред наградите Birdman стана прв фаворит, а Boyhood почна да тоне.
Мене ме изненадува Џенифер oд хејтфул оти толку потценета...а би сакал и душата Rooney Mara да ми земе оскар :love:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Злате, викаш касно го пуштиле Хејтфул за академициве, тогаш како и зошто ја има Џенифер во номинации за споредна улога? На негледано ја номинирале? Ако го има во оваа и во музика може да го има и во најдобар филм, режија и сценарио. Посекако ќе е позаслужено од некои од филмовиве. :D
Пак ќе кажам оштетен е Тара.
Иначе ќе си се радува за најбоље анимиран, не се секирај:D. Чим е и за сценарио номиниран, јасно е(а и без тоа беше јасно)
Абе тоа 99.9% е сигурен дека ќе освои, ама секогаш постои тој 0.1% да сјебе нешто. :D И лани сите прогнози беа за Змејовите 2ка, а ги поеба Биг Хиро 6. Мада штом го нема Принцот, шансите некој да го сјебе Инсајд аут се никакви. (на негледано зборам.):D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.570
Злате, викаш касно го пуштиле Хејтфул за академициве, тогаш како и зошто ја има Џенифер во номинации за споредна улога? На негледано ја номинирале? Ако го има во оваа и во музика може да го има и во најдобар филм, режија и сценарио. Посекако ќе е позаслужено од некои од филмовиве. :D
Пак ќе кажам оштетен е Тара.
Еве ти го одговорот, од Hollywood Reporter:
The Academy's writers branch is a small one that Tarantino seems to have wrapped around his finger — indeed, he's won two best original screenplay Oscars, and was nominated for one other. The film obviously needs some love from the actors branch, the Academy's largest, which is why the whole big ensemble has been making the rounds together (even though some can't stand others).
Различни луѓе гласаат за различни категории. ;)[DOUBLEPOST=1452813982][/DOUBLEPOST]+ ова:
Remember, the 2,100 members of the Screen Actors' Guild nominating committee had to attend last-minute screenings of Quentin Tarantino's epic film shot in 70mm when the decision was made not to send them DVDs.
= no votes
= no nominations[DOUBLEPOST=1452815532][/DOUBLEPOST]Уште еден Fun Fact: Ако освои Оскар, Волтер Вајт (Брајан Кренстон) ќе треба да пропее, зашто ќе му фали уште Греми за да ги собере сите значајни американски награди (веќе има Еми и Тони). :P

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom