G
grande-juve
Гостин
најдобриот(inside out) не е номиниран за најдобар филм, али од друга страна за номинациите на Shaun the Sheep и Mad Max.
Не биди пристрасен, далеку е Inside out од сите номинирани за најдобар филм, освен од Bridge of Spies, со него се тука негде. Ако добие за најдобар анимиран нека се радува, мада ја би сакал пак да идат ко лани на некој black horse, а овој пат тоа нека биде Шон.најдобриот(inside out) не е номиниран за најдобар филм, али од друга страна за номинациите на Shaun the Sheep и Mad Max.
Ова стоти пат го пишав: Принцот не беше ни во конкуренција, не беше пријавен меѓу 16-те пријавени, зашто уште не е дистрибуиран во Америка.Принцот не доби номинација?
добре, добре[DOUBLEPOST=1452782745][/DOUBLEPOST]
Ова стоти пат го пишав: Принцот не беше ни во конкуренција, не беше пријавен меѓу 16-те пријавени, зашто уште не е дистрибуиран во Америка.
Многу тешко. Ревенант според мене по сите правила и прописи ја зима оваа награда. Хејтфул мислам дека зема за музика и за споредна женска.Има шанси The Hateful Eight да земе за кинематографија пред The Revenant? Ги немам гледано ни двата, ама претпоставувам овие два ќе се во трка.
Да. Тешко дека може само 5 да се, ко што прогнозираа. Треба многу коцки да се поклопат за тоа. Они всушност правеле анализа како би функционирал системот кога би го вовеле десетина години порано, и испаднало дека во една од годините (...2008, 2009, 2010 или 2011), не прецизираат кога, и да бил воведен системот, пак ќе имало само 5 номинирани. Од таму им беше и претпоставката. Сепак 8 номинирани, а не 9 или 10, значи дека исто како лани, имало голема конкуренција и годинава.[DOUBLEPOST=1452784646][/DOUBLEPOST]добре, добре
него потфрлија Индивајр, и годинава има 8 филма во игра за Оскар.
Јас мислам дека има, ама само затоа што Академијата не би му дала на Лубецки три пати по ред. Ама сепак јас мислам дека Carol има поголеми шанси од Hateful Eight зашто собра еден куп награди за кинематографија.Има шанси The Hateful Eight да земе за кинематографија пред The Revenant? Ги немам гледано ни двата, ама претпоставувам овие два ќе се во трка.
За пристрасност сите сме пристрасни, шо е нормално коа у прашање е вкус(филмови, музика, храна..). Inside Out далеку е, али далеку подобар од Шпиуните и Марсовецот(и двата добри ама само добри, солидни). Другите ги чекам на блуреј, и вака на неглеано само Ревенант ми има шанси да се доближи до прво место за 2015та, кај менеНе биди пристрасен, далеку е Inside out од сите номинирани за најдобар филм, освен од Bridge of Spies, со него се тука негде. Ако добие за најдобар анимиран нека се радува, мада ја би сакал пак да идат ко лани на некој black horse, а овој пат тоа нека биде Шон.
Мислам дека да имаше уште едно или две места, и Inside Out ќе беше сигурен. Сигурно бил на 9то или 10то место, тоа се обложувам![DOUBLEPOST=1452785598][/DOUBLEPOST]За пристрасност сите сме пристрасни, шо е нормално коа у прашање е вкус(филмови, музика, храна..). Inside Out далеку е, али далеку подобар од Шпиуните и Марсовецот(и двата добри ама само добри, солидни). Другите ги чекам на блуреј, и вака на неглеано само Ревенант ми има шанси да се доближи до прво место за 2015та, кај мене
Иначе ќе си се радува за најбоље анимиран, не се секирај. Чим е и за сценарио номиниран, јасно е(а и без тоа беше јасно)
А замисли која глупост: Revenant со 12 номинации, најдобар од сите, а за сценарио не е номиниран. Ај најди НЗС![DOUBLEPOST=1452785878][/DOUBLEPOST]Boy and the World за најдобар анимиран сепак е шокот на денот за мене!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Морам да го гледам сега да видам што толку е подобар од The Peanuts Movie, The Good Dinosaur, Home и Minions.Иначе ќе си се радува за најбоље анимиран, не се секирај. Чим е и за сценарио номиниран, јасно е(а и без тоа беше јасно)
Па ко шо разбрав од тука, нели малку дијалог имало во РевенантА замисли која глупост: Revenant со 12 номинации, најдобар од сите, а за сценарио не е номиниран. Ај најди НЗС![DOUBLEPOST=1452785878][/DOUBLEPOST]Boy and the World
Па јас ко што знам, сценариото не го прави само дијалогот. Или тие даваат награди за дијалогот само?Па ко шо разбрав од тука, нели малку дијалог имало во Ревенант
Boy and the world вечер ќе се глеа...
Па ко шо разбрав од тука, нели малку дијалог имало во Ревенант
Не е само дијалогот ама има голема улога кога рејтуваат адаптирано и оригинално сценарио. Малце монотон е Ревенант, нема динамика за да се вреднува скриптата високо со минимизираните дијалози, до некаде разбирам зашо не е номиниран.Па јас ко што знам, сценариото не го прави само дијалогот. Или тие даваат награди за дијалогот само?
Хејтфул имаше премиера на 30 декември, а Ревенант на 8 јануари, така да ова нема везеЗа Hateful Eight си се Тарантино и продуцентите криви. Кој им беше крив што премиерата ја ставиле во јануари? Не дека отпаѓа, уште е можно да земе номинација, ама јас искрено, не верувам. Тоа горе е мое предвидување, btw.