88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Од кај го ископа само Bridge of spies? Освен кам снимка, друга не наоѓам. Прати ми пп да си го симнам за некоја недеља. Превод и онака не ми е многу потребен на англиски филм.
Бујрум:
Bridge of Spies 2015 720p BrRip x264 - KILLERS

Еве ви бре луѓе, одамна го има торентот, нема превод!

Се надевам нема да праша уште некој во некоја нова тема дали има торент за филмов! :P
[DOUBLEPOST=1448309435][/DOUBLEPOST]
Мене ме чуди Southpaw што не е ни спомнат. Секако дека не е за оскар но беше добар филм. Ај може Jake Gyllenhaal ќе има номинација.
Се надевам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Бујрум:
[DOUBLEPOST=1448309435][/DOUBLEPOST]
Се надевам.
Го симна? Хешов ми дава само линк до пајрат беј на кој кога ќе кликнеш ти дава избришан торент. На кикес и торентз ич не го јавува.

Него Инсајд аут гарант ќе го лапне оскарот за анимиран.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Го симна? Хешов ми дава само линк до пајрат беј на кој кога ќе кликнеш ти дава избришан торент. На кикес и торентз ич не го јавува.

Него Инсајд аут гарант ќе го лапне оскарот за анимиран.
Да бе, симнат ми е, од The Pirate Bay, го проверив, супер е снимката. Појма немам зошто го избришале?

Стварно го нема веќе, сега проверив. :S

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Sto zboris ziti se? :D

Max e eden od retkite koj ne e snimen cel so zelena pozadina. Site akrobacii se snimeni real life.

Inaku se soglasuvam deka sekako zima, da duri ni star wars ne bi go doprel.
Можеби претерав, ама зелена позадина имаш и во real life и во студио. :D

Еве малце подетално и колку cgi уствари има. За Star Wars рано е да се збори, ќе видиме што ефекти ќе извадат :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Da, I tamu obavezno zima Inside Out. Mada mislev noviot na Pixar za dinosaurusot nema da gi fati ovie oskari.
2016ta se smeta mislam.

Можеби претерав, ама зелена позадина имаш и во real life и во студио. :D

Еве малце подетално и колку cgi уствари има. За Star Wars рано е да се збори, ќе видиме што ефекти ќе извадат :D
Abe jasno, zelena pozadina mislev na toa cel snimen u studio, ipak e distopiski scifi, pobogu filmot izgledase so boite kako da e snimen na druga planeta. Nekade apla kompjuterski efekti sto izgledase nerealno duri. Normalno deka ne moze da izgleda kako sto izgledase samo so kaskaderi. :D

Bitno zima. Sve drugo ke e grabez.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Bridge of Spies ќе се глеа во Синеплекс деновиве секако, а за анимирани што знам не верувам некој да го надмине Inside Out едино овој Anomalisa многу ми фаќа в око, ептен награди собра. За Диносаурусот иако Пиксар не верувам да се рамне со Inside :)

И јас мислам дека Лео е најблиску до Оскар годинава!

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
Bridge of Spies за домашно гледање официјално излегува некаде во средина на февруари, така да пред тоа не очекувајте добра снимка, само кино верзии.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
@wot @Комита Ултрас - еве ги ѕирнав предвидувањата за категоријата „Визуелни ефекти“ - да, Mad Max е речиси секаде во топ 5, но никаде не му се даваат најголеми шанси. Скоро секаде пред него се Star Wars, Jurassic World и The Walk. ;) Ќе видиме што ќе испадне на крај од сето тоа.[DOUBLEPOST=1448361620][/DOUBLEPOST]А еве ви уште филмови: предвидување за следната категорија, листата добиена по истиот принцип.

ФИЛМ ОД НЕАНГЛИСКО ГОВОРНО ПОДРАЧЈЕ (ранг листа)
(во заградите до името на филмот и режисерот е моменталниот IMDB рејтинг)

1. УНГАРИЈА - Saul fia (Son of Saul) - László Nemes - (7.9)

2. ГЕРМАНИЈА - Im Labyrinth des Schweigens (Labyrinth of Lies) - Giulio Ricciarelli (7.3)

3. БРАЗИЛ - Que Horas Ela Volta? (The Second Mother) - Anna Muylaert (8.2)

4. ФРАНЦИЈА - Mustang - Deniz Gamze Ergüven (7.6)

5. АВСТРИЈА - Ich seh, ich seh (Goodnight Mommy) - Severin Fiala, Veronika Franz (6.7)

6. ТАЈВАН - Nie yin niang (The Assassin) - Hsiao-Hsien Hou (6.6)

7. ШВЕДСКА - En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence) - Roy Andersson (7.1)

8. ИРСКА - Viva - Paddy Breathnach (7.2)

9. ИСЛАНД - Hrútar (Rams) - Grímur Hákonarson (7.5)

10. ЧИЛЕ - El Club (The Club) - Pablo Larraín (7.4)

За разлика од категоријата „Најдобар филм“, овде мислењата се подвоени - иако речиси сите го ставаат унгарскиот на прво место, а германскиот, бразилскиот и францускиот зад него, сепак има огромни варијации кога е во прашање мислењето за останатите филмови. А и секако - многу е тешко да се погоди за оваа категорија, заради правилата кои оневозможуваат сите членови на Академијата да гласаат. Лани, на пример, Timbuktu и Wild Tales никој не ги ставаше ни во топ 10, кога излезе кратката листа од 9 филмови исто беа рангирани меѓу последните, па на крај освоија номинации. А естонскиот Tangerines па беше уште поголемо изненадување - никој не го ни спомнуваше додека не излезе кратката листа, па на крај ја украде номинацијата на канадскиот Mommy. Годинава кратката листа се очекува некаде кон средината на декември. Тогаш работите ќе бидат многу појасни.

Останатите филмови на листата имаат многу помалку бодови во однос на овие. Македонскиот Медена ноќ никој не го ни спомнува. :(

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Next category is:

АКТЕР

НАЈГОЛЕМИ ШАНСИ ЗА НОМИНАЦИЈА, РЕЧИСИ СИГУРНИ:

1. Leonardo DiCaprio - The Revenant

2. Michael Fassbender - Steve Jobs

3. Eddie Redmayne - The Danish Girl

4. Johnny Depp - Black Mass

КОЈ ЌЕ БИДЕ ПЕТТИОТ НОМИНИРАН?

5. Will Smith -
Concussion

6. Matt Damon - The Martian

7. Michael Caine - Youth

8. Tom Hanks - Bridge of Spies

9. Steve Carell - The Big Short

МОЖНИ „ИЗНЕНАДУВАЊА“:

10. Ian McKellen -
Mr. Holmes

11. Géza Röhrig - Son of Saul

12. Samuel L. Jackson - The Hateful Eight

13. Michael B. Jordan - Creed

14. Bryan Cranston - Trumbo

15. Jake Gyllenhaal - Southpaw

Тешко дека некој друг ќе се замеша во борбата тука. ;)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
АКТЕРКА

ТОП 5:

1. Brie Larson -
Room

2. Saoirse Ronan - Brooklyn

3. Cate Blanchett - Carol

4. Jennifer Lawrence - Joy

5. Charlotte Rampling - 45 Years

МОЖНИ „ИЗНЕНАДУВАЊА“:

6. Carey Mulligan
- Suffragette

7. Maggie Smith - The Lady in the Van

8. Lily Tomlin - Grandma

9. Blythe Danner - I'll See You In My Dreams

10. Charlize Theron - Mad Max: Fury Road

11. Cate Blanchett - Truth

12. Emily Blunt - Sicario

13. Julianne Moore - Freeheld

14. Meryl Streep - Ricki and the Flash

15. Sandra Bullock - Our Brand Is Crisis

Тука има уште неколку интересни имиња во конкуренција, но тешко дека некоја од нив би зела номинација во категоријата во која веројатно веќе сѐ е познато.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Вака од негледано Ди каприо и Бланшет мислам ќе земат.

Kajgana Shop

На врв Bottom