87ми американски филмски награди (Оскари 2014)

Кој е вашиот фаворит?

• American Sniper

Гласови: 4 4,3%
  • The Imitation Game

Гласови: 25 27,2%
  • Selma

Гласови: 3 3,3%
  • Birdman

Гласови: 18 19,6%
  • Boyhood

Гласови: 8 8,7%
  • The Theory of Everything

Гласови: 3 3,3%
  • The Grand Budapest Hotel

Гласови: 5 5,4%
  • Whiplash

Гласови: 26 28,3%

• Вкупно гласачи
    92

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
sport life nema nisto.. prasav vraboten. :D
gi ima ovie online so gi kaza da gi razgledam ili mora tamu da im sednam?
Џабе ќе одиш, не може да се врзат никаде. Порано секаде се обидував.
Може да се врзат во Бет Сити Балкан :D
Направив добар, крајно субјективен тикет.

Најдобар филм - Birdman 1.5
Режија - Boyhood 2.4
Странски филм - Leviathan 3.3
Специјални ефекти - Interstellar 1.3
Актер - Стивен Хокинг 1.3
Анимиран - How to train your dragon 1.3
Саунд миксинг - American Sniper 2.8

Се плашам дека оскарот ќе оди кај Ида наместо Левијатан, другиве мислам дека ќе влезат.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
The Imitation Game го има по интернетов или уште е рано?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
И ти па најде експерт да се праиш, а не знаеш дека не е Карадаш туку Карадај :icon_lol:

Иначе од сите номинирани само уште Брдмен не ми е гледан и изглеа нема ни да го глеам, оти ме мрзи :D
Ко што ми пиша мене псисајд за Камшикот, исто важи и за тебе, ако не ти е гледан Брдмен исто ко да не си гледал ниту еден од номинираните.
Bez Whiplash u lista? isto kako da ne si gledal ni eden film racunaj.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ко што ми пиша мене псисајд за Камшикот, исто важи и за тебе, ако не ти е гледан Брдмен исто ко да не си гледал ниту еден од номинираните.
Шо знам мене трејлерот на Брдмен не ме купи за да го глеам, а симнат ми е одамна и ете го стои месец ипол у компјутер :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Може да се врзат во Бет Сити Балкан :D
Направив добар, крајно субјективен тикет.

Најдобар филм - Birdman 1.5
Режија - Boyhood 2.4
Странски филм - Leviathan 3.3
Специјални ефекти - Interstellar 1.3
Актер - Стивен Хокинг 1.3
Анимиран - How to train your dragon 1.3
Саунд миксинг - American Sniper 2.8

Се плашам дека оскарот ќе оди кај Ида наместо Левијатан, другиве мислам дека ќе влезат.
ej oti.. si gi izigral site favoriti skoro
ja boyhood za film big hero za animiran leviathan za stranski i interstelar za zvuk.. i na sve ke padnam[DOUBLEPOST=1424624797][/DOUBLEPOST]los kvalitet

Attachments

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
ej oti.. si gi izigral site favoriti skoro
ja boyhood za film big hero za animiran leviathan za stranski i interstelar za zvuk.. i na sve ke padnam
Брдмен беше фаворит за режија, не го изиграв, Ида беше за странски, не го изиграв. Тука мислам дека ќе компензираат, или едниот ќе е најдобар филм, другиот најдобра режија, или обратно :D

Ја оставив категоријата за оригинално сценарио... Стварно не знам тука кој ќе земе.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.247
Брдмен беше фаворит за режија, не го изиграв, Ида беше за странски, не го изиграв. Тука мислам дека ќе компензираат, или едниот ќе е најдобар филм, другиот најдобра режија, или обратно :D

Ја оставив категоријата за оригинално сценарио... Стварно не знам тука кој ќе земе.
Izgleda Grand Budapes ke bide za scenarioto :toe:[DOUBLEPOST=1424625588][/DOUBLEPOST]Whiplashov ima 100 koeficient... a tuka vodi na anketava :D

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Whiplash FTW, мада нема да земе. Boyhood беше апла фаворит до неодамна, крахира малку кај букмејкерите, ваљда некое инсајдерско инфо имаат за Birdman дека ќе земе. Eдино кај спореден актер нема конкуренција и се знае однапред кој зема. За филм и главен актер е хаос. Али ти ебам собиранката нема да издржам ќе заспијам.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Whiplash FTW, мада нема да земе. Boyhood беше апла фаворит до неодамна, крахира малку кај букмејкерите, ваљда некое инсајдерско инфо имаат за Birdman дека ќе земе. Eдино кај спореден актер нема конкуренција и се знае однапред кој зема. За филм и главен актер е хаос. Али ти ебам собиранката нема да издржам ќе заспијам.
Idi legni do 2 ke se naspies :D

Ako ne pa, utre po torenti ke gleame :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Па подобро да се чека утре да се симне торент отколку да ја слушам оваа на Сител, скроз го уништува шоуто.
А стрим...па пак боље стрим отколу Шител.

Kajgana Shop

На врв Bottom