85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Како бе The Dark Knight Rises не доби барем една номинација!? Срамота.
Нолан е генијалец, заслужува не еден, 20 оскари, Бетмен филмовите на Нолан се најдоброто нешто што искочило од Холивуд! И Looper исто заслужи минимум 10 номинации, многу акција имаше и тами и во Бетмен, не тука досадни филмови ми номинираат кај шо нема пукање! И како Ди Каприо не доби номинација? Леонардо е најдобриот актер во историјата на филмографијата, во Инсепшн беше маестрален, тој филм заслужи оскар во секоја категорија!
Ц ц ц, се нарекуваат академија а даваат оскари на Кјубрици и Џексони а не на Ди Каприо, Афлек и Нолан!
3obg80.jpg

очекував за дарк најт рајсес да биде номиниран за визуелни ефекти или саундтрак, али ок е и вака :)

очекував за дарк најт рајсес да биде номиниран за визуелни ефекти или саундтрак, али ок е и вака :)
Реално е вака,имаше филмови со многу подобри визуелни ефекти (и саундтрак) :)

Mислам, и јас сум еден од малкуте на кој му се допадна Beasts of the Southern Wild ама шо е со форсирањево? :pos:

Best Foreign Language Film
Amour, Austria
Kon-Tiki, Norway
No, Chile
A Royal Affair, Denmark
War Witch, Canada

Нема некои филмови за кои очекував да се најдат меѓу номинираните тука. Ама и онака Amour ќе победи , што е битно.

fala bogu sho TDKR nema nominacii :vozbud:M.Kejn kolku tolku se trpeshe i normalno En , drugoto :гомце:

Уште нешто што се чудам, каде е бре Марион Котиљард за Rust and Bone?! Жената перфектно си ја одглуми улогата... :(

Уште нешто што се чудам, каде е бре Марион Котиљард за Rust and Bone?! Жената перфектно си ја одглуми улогата... :(
Е што одглуми перфектно? Повеќе онака со жал поради ситуацијата може да се фатиш емотивно за таа улога. Иначе филмот е преслаб за идејата што ја има, а улогата и е напишана за никаде.

Немам ништо против неа btw одлична актерка е, ама филмот ептен ме разочара.

Немам ништо против неа btw одлична актерка е, ама филмот ептен ме разочара.

Мене па напротив ептен ми се допадна, а за улогата што знам одлично ми одглуми, но секако не е најдобрата нејзина улога. Во La Vie en Rose беше значително најдобра и ден денес ми е ептен мило што си лапна Оскар тогаш.

после онаа смртна сцена во TDKR фала богу шо не ја нооминирале, ќе ја убијат од зафркавање

Не знам што треба да направи Леонардо ДиКаприо за да биде номиниран у животов... (беше до сега номиниран, ама секад се знаело дека нема да добие) камо ли па да добие Оскар. Нема да си дочекам изгледа додека сум млада да рипнам од тросед и да се израдувам ко човек.:place::icon_mrgr:

Не знам што треба да направи Леонардо ДиКаприо за да биде номиниран у животов... (беше до сега номиниран, ама секад се знаело дека нема да добие) камо ли па да добие Оскар. Нема да си дочекам изгледа додека сум млада да рипнам од тросед и да се израдувам ко човек.:place::icon_mrgr:

Не губи надеж ајде можеби во 2014 ќе се израдува со Оскар со улогата во The Wolf from Wall Street на Скорсезе...

Не губи надеж ајде можеби во 2014 ќе се израдува со Оскар со улогата во The Wolf from Wall Street на Скорсезе...
И јас спијам на тоа уво... ама тешко некако, не знам некако не проаѓаат улогите на Лео кај Академијата и тоа е тоа...

Да си ја земеше Лео > Рафаели бивша му , па да си сменеше вера у евреин ко шо и беше предлогот нејзе,може немаше да чека толку :D

Туку што бидна со Хичкок бре?
Очекував Хопкинс да му биде кандидат на Деј Луис за најдобар актер, тој кутриот не е ниту номиниран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom