85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Lel се надевам дека ти е саркастичен постот. Бетмен најдоброто од Холивуд? Филм направен по детски стрипови да добие оскар? Пошо бил реален и dark and edgy или пошо го има режирано Нолан ( еден од најпреценетите режисери моментално ) ? Инсепшн бил за оскар lel, да имаше добар CGI али идејата е веќе видена ( The Thirteenth Foor ? )

Саркастичен е. :)

Се гледа дека не си го гледал Линколн, инаку немаше да го напишеш постов.:) И двата филма имаат исто мнозинство како средишна точка - црнците робови. Линколн не е ни целосен портрет на американскиот претседател, туку го прикажува Линколн во времето кога се обидувал да го донесе 13-от амандман.

Инаку, секој со ставот, ама мислам дека е претерано да се рече дека Џанго е преценет. Џанго не е класичен вестерн со каубојци и индијанци. Јас барем немам гледано вестерн со ваков тип на приказна. Не знам што сакаш да кажеш со тоа неискрен, ама еве чисто блиц инфо кое го читав откако го гледав филмот, речиси сите актери имале проблем со приказната, затоа што е груба до немајкаде.

И да не заборавам. Уште пред номинациите да се објават имаше став во медиумите дека Џанго нема шанси за Оскар сосе Тарантино после масакрот во Конектикет. Да не заборавиме, Американците одат на политичка карта кога бираат филмови инаку некои избори човек не може ни да ги објасни како победата на Бигалоу. Тие никогаш не би рискирале во ваков момент кога се води вистинска медиумска војна околу поседувањето на оружјето да му дадат Оскар токму на тип на филм во кој истото е и повеќе од застапено.
Го знам 13 - от амандман, тоа е амандманот со кој се поништува ропството, каква коинциденција со Џанго. :) За мене е преценет затоа што е неискрен како што кажав, а и заради некои други ствари кои не би ги пишал сега да не им го расипам филмот на повеќето. Неискрен е затоа што во суштина не е ни вестерн а пробува да изгледа така. Инаку се сложувам за Ди Каприо, си заслужи номинација, иако Семјуел Л. Џексон бриљираше, едно од неговите најдобри изданија, неверојатна трансформација.:)

Го знам 13 - от амандман, тоа е амандманот со кој се поништува ропството, каква коинциденција со Џанго. :) За мене е преценет затоа што е неискрен како што кажав, а и заради некои други ствари кои не би ги пишал сега да не им го расипам филмот на повеќето. Неискрен е затоа што во суштина не е ни вестерн а пробува да изгледа така. Инаку се сложувам за Ди Каприо, си заслужи номинација, иако Семјуел Л. Џексон бриљираше, едно од неговите најдобри изданија, неверојатна трансформација.:)
Со лош став си пристапил кон филмот.
Не си требало да го гледаш филмот како вестерн филм.

Но, одиш на слепа претпоставка, на невидено коментираш филм, што ми е малтене чудно, ама нејсе.
Инаку и јас стојам на ставот на dragonsky, не си требал да пристапиш кон филмот очекувајќи класичен вестерн. Тарантино нема таков стил, не прави тој чисто жанровски филмови, меша триста чуда во нив, макар што задржува една главна нишка. Ама ај да не го тупиме околу тоа. :)

Со лош став си пристапил кон филмот.
Не си требало да го гледаш филмот како вестерн филм.
Јас за филмот не знаев ништо кога го симнав, знаев дека се работи за Џанго, филм кој уште на МТВ ко копиљ преку 5 пати го имав гледано и уште кога го слушнав саундтракот се израдував ко циганче на цреша.:)
Но, одиш на слепа претпоставка, на невидено коментираш филм, што ми е малтене чудно, ама нејсе.
Инаку и јас стојам на ставот на dragonsky, не си требал да пристапиш кон филмот очекувајќи класичен вестерн. Тарантино нема таков стил, не прави тој чисто жанровски филмови, меша триста чуда во нив, макар што задржува една главна нишка. Ама ај да не го тупиме околу тоа. :)
Се сложувам дека на невидено не е во ред да коментирам, пред се дадов претпоставка а за Џанго коментирав, не е ни важно. Да, експериментира, и нема ништо лошо да се експериментира со формата (жанрот), мојот проблем е што од вестернот не добив многу туку само форма.:)

Јас за филмот не знаев ништо кога го симнав, знаев дека се работи за Џанго, филм кој уште на МТВ ко копиљ преку 5 пати го имав гледано и уште кога го слушнав саундтракот се израдував ко циганче на цреша.:)

Се сложувам дека на невидено не е во ред да коментирам, пред се дадов претпоставка а за Џанго коментирав, не е ни важно. Да, експериментира, и нема ништо лошо да се експериментира со формата (жанрот), мојот проблем е што од вестернот не добив многу туку само форма.:)

Ајде вака, гледај го Линколн и баш ме интересира кој од двата филма сметаш дека е подобар земено како севкупно парче.

П.С: Подпрашање, сметаш ли дека Inglourious Basterds на Тарантино е подобар од Џанго?

Е па тука си се заебал.
Не си требало да си го поврзеш филмов со тој стариот Џанго :)

Ајде вака, гледај го Линколн и баш ме интересира кој од двата филма сметаш дека е подобар земено како севкупно парче.

П.С: Подпрашање, сметаш ли дека Inglourious Basterds на Тарантино е подобар од Џанго?
Сметам дека Џанго му е најлош филм.:)

Сметам дека Џанго му е најлош филм.:)

Ау, колку не се согласувам со тебе. Ова е најлошото на Тарантино. И самиот го има кажано тоа. Многу строго и претерано е да речеш дека Џанго е најлошото, особено ако си изгледал се што е негово.

Ау, колку не се согласувам со тебе. Ова е најлошото на Тарантино. И самиот го има кажано тоа. Многу строго и претерано е да речеш дека Џанго е најлошото, особено ако си изгледал се што е негово.
На оние што јас ги имам гледано, а тоа се сите негови култни со се Џеки Браун.

Да ви се убацам во дискусијава. Не ми е гледан Death Proof сеуште ама мислам дека неможе да биде полош од Kill Bill.

Го немам, да не им ја уништуваме затоа еве го Арго на двд рип

Argo 2012 DVDRip XViD-Cior

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom