Led Zeppelin

• Креатор на темата Креатор на темата Razorblade Kiss
  • Време на започнување Време на започнување
Chee Chi напиша:
Не ми замеравај, ПМС.
И јас у принцип ги мрзам таквите ко мене...

Како ме поднесувате, човече?

Тешко, али се трудиме...

led zeppelin ми се допаѓат.не сум фан нивни ама албуми како led zeppelin 3 i phisical graffiti,ептен ми се допаѓат.

taka e pravi rok legendi. najdobri muzicari sto nekogas bile

Значи некои работи ќе мораш да ги пропуштиш во животот. Имено ми иде да си каснам од не знам што кога ја дознав следнава вест. На 16 Ноември легендите ќе одржат концерт во Лондон и ќе срушат рекорд. Имено картите биле пуштени во оптек исклучиво преку интернет каде што 25 милиони (и со зборови-дваесет и пет милиони) луѓе аплицирале за 20,000 карти од 125 фунти. По принцип на лотарија ќе се одлучува кој од 25 милиони апликанти ќе ја има таа среќа да пристува на концертот. Штета а баш бев спремен и до Островот да отидам за да ги гледам. Вака ем аплицирањето е затворено ем шансите и да си аплицирал се 0.08%. Информации за концертот тука :cry:.:cry::cry: :cry:http://www.ledzeppelin.com/

Од Википедиа
On September 12, 2007, it was confirmed during a press conference by promoter Harvey Goldsmith that the surviving members of Led Zeppelin will reunite in aid of the Ahmet Ertegun education fund for a show at the O2 Arena in London on 26 November 2007, with Jason Bonham filling in on drums.[70] Tickets were made available via a lottery system through Ahmettribute.com, costing Ј125 / $250.[71] The website exceeded its bandwidth allowance and crashed almost immediately following the announcement, with the promoter predicting that the gig will cause the "largest demand for one show in history",[72] due to the ticket request site receiving 120 million hits, with 25 million people registering for 20,000 available tickets.
The tribute concert will also feature Pete Townshend, Bill Wyman's Rhythm Kings, Paolo Nutini, and Foreigner as supporting acts. Jason Bonham will do double duty as he will be drumming for both Led Zeppelin and Foreigner, a band Bonham has been a member of since 2004.

п.с. Пцјода знам сека ова ќе те погоди ептен.:pos2:

Ако твоето слушање и знаење кулминира со STH ондак пер не се труди да пишуваш на темата... Не, STH не е најдобра песна на LZ!
(можам да го вриштам ова).

Stairway to heaven е више меинстрим и комерцијала.
Лила ја знае, ебате.

Преку кур ми е од позери шо слушале три песни од Led Zeppelin и се нарекуваат нивни фанови. Факинг лејм!

Haj ms Gejsa. Morav da go komentiram ova.Vaka sea : Gi sakam Led , epten, koi pesni mi se svigaat ne e vazno ,zaso MENE mi se svigaat, ne znaci deka vas bi vi se svigale. Taka da :NEMOZES da mu dokazes na nekoj deka nekoja pesna e LOSA ili DOBRA. Muzikata e RELATIVNA RABOTA RABERETE GO TOA . SE e relativno. So ako mi se sviga STH sum FEJKER? koj go izmisli toj TAPA zbor ne znam. Nema Fejkeri, site ja slusaat muzikata za sebe ne za drugi. Mozes da mu dokazes na narodnjak deka ceca e losa ? Vo nikoj slucaj , se karate i posle vrtite grb i ti vikas Seljak , a on vika Glupaca i koj e vo pravo ? NIKOJ. Sea ti ako si potrosila 189231 saata na slusanje na zeppelin , a jas na Doors,Rolling Stones,Dire Straits,Dylan i sum imal samo 100 saata SLOBODNI da potrosam na Zeppelin i sum FEJKER? Izvini tebe so te posociv za primer ama ti mi doe prva sea =) . Zboram opsto ... slobodoumnost i siroki vidici .. bidete popametni ...

BTW: se izvinuem so ja izremetiv temata za Legendite. Bev izrevoltiran =)

Инаку, вчера прочитав некаде дека Џими Пејџ го скршил прстот и 3 недели не смее да свири...

Концертот е одложен за месец време или така нешо. Инаку на истиот ќе настапува и Пит Таунсенд. Милион луѓе аплицирале за влезници (holy shit), а само 20000 ќе можат да присуствуваат на повратниот концерт. Јебига. :)

Ете едвај ја најдов темава и да ја извадам од нафталин. Скоро 2 години од последниот пост а сега има повеќе членови па би можело повеќе да се пишува. Сепак Led Zeppelin се еден од најдобрите бендови на сите времиња. Кој, колку ги слуша и која песна е омилена.

За мене се знае по потписот под никот. Ги обожавам Led Zeppelin, ги имам сите албуми дома од нив и неколку песни морам секој ден да ги слушнам барем еднаш.
Омилени песни ми се Starways to heaven, Black Dog, Rock and Roll, The Lemon Song, Тhe immigrant song и многу други. Ма какви омилени кај Лед Зеп сите се добри и си имаат своја вредност. Инаку келтските симболи се за секој член посебно а не само од Пејџ.

П.С. Дали некој ја има снимката од последниот концерт во O2 во Лондон?

За мене Lеd Zeppelin заедно со Pink Floyd се најдобри бендови на сите времиња

омилени песни ми се : Kashmir, Stairway, Ramble on и други

како Цепелин никој нема никогаш да направи таква музика!

LED ZEPPELIN RULLLEZZZ

Еден од ретките бендови што не можиш да им направиш the best of компилација, оти ќе си речиш ај и оваа ај и оваа.
Според мене, Led Zeppelin, не се најдобриот бенд. Не влегуваат во конкуренција. Тие се нешто неверојатно, нешто што не смее да се рангира. Инаку, да, омилен бенд ми се, и ќе останат.

The Crunge !!!!!!!!

Малце офтопик, за Карпентер:

Од KISS мојш да напрајш лично ти The best of, на едно цеде? Или ево, на три цедеа?:)

На DVD мојш да напрајш богами, пошо немет дискографија од 4.2 гига. :baeh:

лед цепелин е класика и инспирација за сите понатамошни бендови и стилови, тоа е доволно да им го даде приматот на најдобри заедно со Џими Хендрикс и Битлси:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom