Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Берик, женет човек си, ти кажав и минатиот пат по пп, нема да излезам со тебе, just одјеби.
Па кој кур ме замараш по пп, телефон и телеграф, секој ебан ден, ако неќеш да искочиш со мене?
Ме боли уво колку си била згодна, ама не те приметувале, ти викале дека си дебела смрдлива лезбејка и што ли уште не...
Сите тие ствари не ме занимаат.
Те молам прекини да ми пишуваш!
Ги имам сите скриншотови и му ги предадов на мојот адвокат!
Автоматски споено мислење:

Добар начин да ги натераш сите фанови на Марвел да го гледаат Black Widow и Тони Старк за "последен пат".

Ефтино од нивна страна, али не помагаат више такви глупи финти. Длабоко нагазија.

Последно уредено:
Па кој кур ме замараш по пп, телефон и телеграф, секој ебан ден, ако неќеш да искочиш со мене?
Ме боли уво колку си била згодна, ама не те приметувале, ти викале дека си дебела смрдлива лезбејка и што ли уште не...
Сите тие ствари не ме занимаат.
Те молам прекини да ми пишуваш!
Ги имам сите скриншотови и му ги предадов на мојот адвокат!

Ефтино од нивна страна, али не помагаат више такви глупи финти. Длабоко нагазија.
Со што длабоко нагазија?

Со што длабоко нагазија?
Кај ИСИС, Хитлер, Стаљин и Мао, уметноста е во функција на носител на идеологија, таа е лишена од нејзината суштина, која се наоѓа во слободата на уметникот и неговата искреност во експресија на личните уметнички пориви. Raison d'etre на уметноста кога е идеологијата, а не личната експресија на авторот, тогаш IMO, таа се претвора во пропаганда, чија цел е идеолошка индоктринација, со тоа автоматски е уназадена и не вибрира на суптилните нивоа на кои вибрира уметноста во својата изворна форма.
Како никогаш до сега, ова се случува со IP-ата под капата на Дизни.

Кај ИСИС, Хитлер, Стаљин и Мао, уметноста е во функција на носител на идеологија, таа е лишена од нејзината суштина, која се наоѓа во слободата на уметникот и неговата искреност во експресија на личните уметнички пориви. Raison d'etre на уметноста кога е идеологијата, а не личната експресија на авторот, тогаш IMO, таа се претвора во пропаганда, чија цел е идеолошка индоктринација, со тоа автоматски е уназадена и не вибрира на суптилните нивоа на кои вибрира уметноста во својата изворна форма.
Мислам ќе те израдува тоа што има шпекулации дека планираат да одат со нешто вакво за Х-Мен :D
1568742847454.png

Уметноста изнаоѓа начини да процутува, и од исламот имаше процут на уметноста и од нацизмот.
Не знам како бојата на кожата на измислените карактери или промената на нивната сексуалната ориентација би ја лишела суштината на уметноста.

Не знам како бојата на кожата на измислените карактери или промената на нивната сексуалната ориентација би ја лишела суштината на уметноста.
Ја лишува кога таа промена е примарна функција на уметноста, а не личните експресии на авторот.Тоа е веќе ограничување по линија на слобода на авторот.
На пример:- Или ќе пееш за славата на Алах или таа песна е харам. Пеењето кое не е во слава на Алах е харам.

Или во Рајхот - Уметноста мора да биде соц реалистичка и никаква друга. Апстракните дела се уништуваат. Хитлер дури и отвора изложба на назадната, дегенративна уметност, која треба да им овозможи на германските граѓани, не да и се восхитуваат, туку да им се потсмеваат на делата на апстрактните и ред други видови дела, кои не се вклопуваат во погоре истакнатиот шаблон.

Или кај Дизни - мора женски да бидат сите (добри) ликови и слични SJW поставки, без кои не може да го биде тој филм, кој сега веќе има примарна функција - носител на идеологија, па станува се повеќе пропаганда, а се помалку уметност.

Знам бре, остај се...
Еве ти уште еден апдејт :D
1568960697167.png

Плавуша со плави очи.
Црнкиња.
Азијатка.
Мулаткиња со потекло од Република Факинг Македонија.

Па што повеќе да побараш од еден филм? :D

Ме интересира дали сега ќе се префрлат на луѓе со болести или не... ама како и да е ептен мемтастичен изгледа кастингов малце (нели, сите овие ќе имаат мали улоги...ама ипак, морав да споделам за да те израдувам :D )

-Шо праи оваа Азијаткава у кетеринг бе?

1568960838387.png

get it? get it? getit? gedit? Ah forget it

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom