Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
На недела дена до премиерата, си личи едно мало интро на скводот .. :D

suicide-squad-vs-amanda-waller-jpg.jpg
- Аманда Волер АКА ѓубрето позади кулисата

- Главна фаца во АРГУС, затворот Бел Рев и менаџер на СС

Таа е папет мастерот шо ги одбира, физички измачува, психички разоружува, темпира, уценува и спрема за терен ‘’играчите’’ од скводот. Колку и да е гадка и врвен манипулатор, таа на својствен за себе начин се грижи за доброто на тимот и сака (барем грото) да се вратат живи и здрави назад. Нејзиниот лик имаше дебел прогрес последниве години во стриповите – ја смршаа ептен, по-хот ја направија, карактерно ја омекнаа и директно ја вклучија во пар наврати во мисиите на тимот, фрлајќи ја и неа во оган со останатите негативци. Но оваа нејзина страна нема шанси да ја видиме сега и во филмот сигурно ќе биде Аманда Волер во фул гадна и одбивна форма.

Предходни појавувања: Гриин Лантерн, Ероу, Смолвил и во неколку од анимираните Бетмен филмови

Фан фект: Волер е една од првите фаци шо го има откриено идентитетот на Бетмен

Suicide-Squad-Movie-Deadshot-Story.jpg
- Флојд Лотон АКА Дедшот

- Најпрецизниот ДЦ снајпер и прв Ол Стар играч на Волер во СС

Дедшот и’ е на спиид дајл на Волер за секоја мисија. Колку и да е свесен Лотон дека Волер го манипулира и себично користи (како него така и сите останати) и колку и да има одбивност кон неа, тој е помирен со тоа и потсвесно знае дека за него нема ништо поголемо и позначајно надвор од скводот. Единствена грижа му е животот на неговата ќерка, која што нормално Аманда Волер често ја користи како левериџ кон Дедшот. Ладнокрвноста, лидерството, тактичноста и малото вреднување на својот живот, го прави Дедшот многу битна и вредна карика за секоја мисија на Волер.

Предходни појавувања: Ероу и Бетмен анимираните филмови

Фан фект:
Кога се појави за прв пат, Дедшот го замени Бетмен како одмаздник и заштитник на Готам, со одобрение на полицијата. Откако Брус дозна дека негова крајна цел е да го фати и скине Бетмен, тој го стрпа во затвор и од тогаш има бед блад меѓу нив двајца.

Веројатност на преживување: 100%

Harley-Quinn-Actress-Suicide-Squad-Movie.jpg
- д-р Харлиин Френсес Куинзел АКА Харлин Куин

- Everybody’s favorite :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Тука нема шо многу да се паламуда. Харли е креација и женски пандан на Џокерот. Таа е куку откачена кога и’ стои тоа прикладно, а исто е и мозок левел Стивен Хокинг кога треба да одработи некој агол и да стигне да тоа што нејзе и’ е потребно. Дефинитивно еден од двата најНЕверодостојни членови на скводот и можноста да им забие нож во грб на сите и да му ја кидне е многу голема. На Волер поради тоа често ја боли главата од неа, но таа постојано нагласува дека таков лик со луни мозок, кој што може да најде излез од секоја ситуација, е од круцијално значење за тимот.

Предходни појавувања:
Бетмен анимираните серии и филмови

Фан фект:
Таа е единствена од скводот што и’ има држено нож на гркланот на Волер :)

Веројатност на преживување:
100% (ќе го запали киното некој ако биде спротивно)

Captain_Boomerang_JLFP_Original_001.jpg
- Џорџ Харкнес АКА Капетан Бумеранг

- Џубре од човека :):)

Кај Харкнес нема многу филозофија. Тој е класик Флеш негативец (потврдија иначе дека ќе го видиме Флеш во филмот), чираче кое има влезено во циркус и таму има научено да прави тата мата со бумеранг. Има располагање многу трик бумеранзи (како стрелите на Гриин Ероу). Дел е од скводот уште од времето на Тито и заедно со Дедшот се единствени двајца ликови кои што ги преживеаа сите промени во ростерот низ годините. СС без нив двајца и нивните закачки е незамислив. Дедшот не може органски да го поднесе. Тој е често тема за потсмев и е сметан за најнеефективен член на скводот, на што тој бурно и нерационално реагира, до мерка на намерно пукање во членови од тимот. Покрај тоа, исто како Харли и тој е крајно за неверување и лесно може да премине на другата страна.

Предходни појавувања: Флеш, Ероу, Бетмен анимирани

Фан фект: Шо и да му правиш на овој, не умира. И да умре, тоа гарант ќе биде некоја чит дет, и после пак ќе изникне во пост-кредитот, или во Флеш, или во СС-2. Додека ги прават филмовиве, овој нон стоп ќе си го гледаме.

Веројатност на преживување: 115%

b53377842eb0ff95fdd9e02452d411c6.jpg
- Џун Муун АКА Енчантрес

- Алиса во земјата на чудата

Енчантрес е прав олд скул член на скводот и единствена фаца која што доброволно се има приклучено во него. Џун Муун е повлечен, но радознал истражувач и научнк. Бркајќи си така еден ден таму кај шо не и' е место, ја има снајдено беља :) т.ј. ја има опседнато ѓаволски и забеган дух по име Енчантрес. И за да биде дупло полоша ситуација, тропнала на погрешна врата за помош околу нејзината ситуација. Кај Аманда Волер нормално иии останатото е историја. Не знам дали во филмот ќе се одигра истово сценарио, или пак Волер ќе дознае за неа, па ќе го пушти скводот да ја регрутираат. Таа иначе има доста кул моќи, како левитација, телекинеза, телепортација и т.д.

Предходни појавувања: Јок

Фан фект: Таа си ги активира моќите изговарајќи ‘’Енчантрес’’, со што се исклучува од Џун Муун моуд и го препушта тоа ѓаволот Енчантрес комплетно да управува со акциите. Слично како Бенер и Хулк од МАРВЕЛ, само на поекстремен начин манифестирано.

Веројатност на преживување: 33% (јас не сакам ич да умре#ILoveCara , ама тенка работа ми стои)

2752857-screen_shot_2012_12_14_at_5.35.34_pm.png
- Чато Сантана АКА Ел Диабло

- Депресивниот мексикан дууд

Диабло е доста активен во СС последниве години. Станува збор за латино тип кој што е во допир со демон од подземјето и од него ги црпи пиро-кинетичките моќи. Тој се има најдено тука, после несреќен случај во кој што тој има убиено повеќе луѓе и деца, додека работел за нарко картелот. После несреќата сам се има пријавено во апс и таму Волер го има фатено на радар. Многу е религиозен и тој е веројатно и најпослушниот член на скводот, бидејќи преку мисиите гледа своевидно искуплење за своите гревови од минатото. Можноста да се жртвува среде мисија, за да ги спаси останатите е over 9.000.

Предходни појавувања: Јок

Фан фект: Тетоважите на неговото тело се извор на пламените јазици кои што ги испушта

Веројатност на преживување: 4%

Screen-shot-2015-05-11-at-7.57.38-PM.png
- Вејлон Џонс АКА Килер Крок

- Крокодил канибал :S

Крок е Бетмен негативец, кој што повеќето го знаат од Аркам игрите. Неговата крокодилска кожа не е резултат на каснување од некој радиоактивен крокодил, туку тоа му е генетски пренесена состојба. Плус тоа користи и ХУ хемии за помасивен изглед и повеќе енергија. Тој во стриповите никогаш не е бил дел од СС, так да ова ќе му деби настап во скводот и тоа на големото платно.

Предходни појавувања: Son of Batman

Фан фект: Нема ништо фан околу овој тип

Веројатност на преживување: Тенка работа

rick-flag-176719-640x320.jpg
- Рик Флег (Џуниор)

- Sir, yes sir

Типот ќе биде очи и уши на Волер, за да има кој колку-толку да ги држи конците на терен. Ептен диип кат од стриповите е он, го нема воопшто во современите СС изданија. Обична воено фаца, во малце шејди позадина, која мисли дека работи нешто корисно за државата, а уствари е само уште еден од пионите на Аманда Волер.

Предходни појавувања:Јок

Фан фект: Татко му (исто по име Рик Флег) го има формирано и водено првиот СС во стриповите во 1959

Веројатност на преживување: 2.5% - тотално небитен и неинтересен тип

katana-key-art-123926.jpg
-Тацу Јамаширо АКА Катана

- Блејд после вазектомија

Катана е самурај и е една од најопасните и најсмртоносни хероини на ДЦ. Потенцирав хероина, бидејќи таа заедно со Рик Флег се единствени двајца во скводот кои што не се негативци. Од порано беше објавено дека таа всушност е специјално ангажирана за да се грижи за Рик Флег додека е на терен со скводот, во случај да му текне на некој од шизофреничните да му рипне. Исто како Килер Крок, таа за прв пат се наоѓа во СС (нема никаква историја со нив), но затоа во стриповите во повеќе наврати е била дел од тимови како Justice League of America, Birds of prey и The outsiders.

Предходни појавувања: Ероу

Фан фект: Нејзината катана ја викаат ‘’the soul taker’’ т.е. во неа остануваат заробени душите на сите кои шо ги има предходно кокнато и таа е во комуникација со духот на маж и’.

Веројатност на преживување: 50-50 ми е она и најголема енигма од сите. Во битка на терен е скоро невозможно да ја скинат, ама и има карактер да остане последна во мисијата и да отиде како жртвено јагне.

Slipknot-Suicide-Squad-Comic-Book-Comparison.jpg
- Кристофер Вајз (гарант му е брат на Владимир Вајз:icon_lol:) АКА Слипнот

- Who da fuck is that?!

Три ствари знам за типот: Хемичар по занимање кој шо има измислено супстанца со која шо прави некинливи јажиња/ Негативец е на Фајрсторм/ Има историја во стриповите со СС. Четврто шо да кажам не знам, освен тоа дека ако типот ги преживее првите 15 минути од филмот, треба да ги части друговите буре ракија во кафана.

Предходни појавувања: ...

Фан фект: кажимидатикажам

Веројатност на преживување: Во минус е влезен овој ..

Тоа е околу фаците шо ќе ги има. Останува само уште филмот да испадне бонбона. И да отидат 5-6 души јабана од овие, СС нема мака ЈЕР Волерица има цела ризница на негативци за користење во идните филмови. И тоа класика фаци од стриповите како Кинг Шарк (го знаат повеќето од Флеш), Килер Фрост:love:, Чита, Арсенал, Блек Спајдер, Перасајт, Блек Мента, психопатот Џим Гордон Џуниор и т.д.

Препораки за гледање: Batman – Assault on Arkham
. Иако е Бетмен именуван, цртанов е комплетно за Suicide Squad и Бетмен е во подредена улога. Се на се 15 минути го има. Плус Џокерот. Овој е еден подобрите анимарани на ДЦ последниве години. Препорака голема за гледање, таман како загревање за филмот наредната недела. :):)

Еден од најочајните обиди на Холивуд да извадат негативец, класично тонење беше филмот мислам дека и сценаристите се свесни за тоа. Го ублажуваа тонењето со се поголеми и neverending бумови & експлозии, при крајот дури и малтретирање беше.
Мене крајот па ми го извади филмот :D
Млатењето многу јако беше, посебно Бетси кога се размава по минионите на Лутор додека ја спасуваше Марта. Малку одвишок ми беа тие соновите, I mean, океј најава беа за ЈЛ, ама мех, некако непотребни за тековното дејство, можеше таа минутажа да се искористи за more акција или посуштински да се објаснат некои клучни елементи за плотот коишто ни ги сервираа без background.

А The Killing Joke ќе го искритикувам што беше somewat мек, за R рејтинг очекував нешто поинтензивни disturbing сцени.

What she said za killing joke
Osven bitch, ass i malku krv dr nisto R-rated ne vidovme. Ocekuvav deka ke pokazat genitalii cim se najavija za r rated. I ne mi e mn gajle za batgirl.
Prosek
Ovie rotten tomatoes se anti DC
suicide squad 38% e momentalno

Osven bitch, ass i malku krv dr nisto R-rated ne vidovme. Ocekuvav deka ke pokazat genitalii cim se najavija za r rated. I ne mi e mn gajle za batgirl.
Prosek
или можеби филмот и не е толку добар колку што се очекуваше да биде[DOUBLEPOST=1470188675][/DOUBLEPOST]
Prosek
или можеби филмот и не е толку добар колку што се очекуваше да биде

Како магнет за негативни ривјуа е СС досега, сега налетав на Гардијан од типот што си читам ривјуа дека за него бил полош и од БвС и Фантастик Фор. Несакам да читам никакви ривјуа и слично за да не ми се наруши филмот, во петок ќе му дам своја оценка.

Конечно дојде денот за Suicide Squad. Само да не е за џабе целиот хајп. Ќе пишам после :X3:[DOUBLEPOST=1470336318][/DOUBLEPOST]Oк е.

Последно уредено:
Е ја за разлика од Донев поголем речник имам па ќе пишам дека повеќе од "oк е" :icon_lol:

Добар. Нема причина за хејтот освен тоа што критичарите се шупаци што чуле дека филмов имал некое брзање за време на предпродукција па со тоа на ум глеале некои дупки шо не се ни гледаат. "Аха! Овдека ликов ќутеше и не кажа ништо! ТОА Е, БРЗАЛЕ СЦЕНАРИО ДА ИМАЛЕ ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ СИГУРНО ЛИКОВ ЌЕ КАЖЕЛ "ok e", ПА ЌЕ ИМАШЕ ПОДОБАР КАРАКТЕР ДИВЕЛОПМЕНТ!"

Ликовите се врв. Би гледал одма продолжение на филмов а и одма би гледал и соло филм за скоро сите ликови што се појавија.

Blackshot е одличен. Вил Смит го глуми Вил Смит што знае да пука и е одличен во тоа.
Харли е перфектна. Не дека имаше дилеми али 10/10 е.
Ел Диабло :cuc: ептен кул лик. Ептен. Не ни знам кој е актерот али супер е ликот!
Килер Крок и Слипнот онака нај.....онака ликови.
Енчантрес исто ок лик со интересен бекстори што не го ни знаев пред филмот.

Е сеа за ликот што има мега историја и култен фалоуинг.

Џаред Лето како Џокер е.....во филмот. И добар е. Кога е во филмот.
Филмов буквално можеше да биде добар и без Џокер ама Џокер додава легитимност на истиот па во 2-3 сцени е ставен.

Имаше една сцена во која што многу ми се допадна Џокерот на Џаред. Пробајте ова три пати брзо да го кажете. Џокерот на Џаред. А бе ајде....сте приметиле дека сите Џокери до сега имаа Џ во името? Џек, Џаред и леЏер.

Ама забегав малце..

Џокер Лето не треба да биде споредуван пошто Леџер буквално умре со неговиот Џокер. И поради тоа ќе биде фален ептен. Да беше уште жив Хит тогаш Џаред ќе беше повеќе фален можеби. Во секој случај супер е џокерот и многу малце го има и сакам да ги глеам дилитид сцените со него! (како на пример оваа) (не е баш спојлер пошто ја нема сценава у филмот)

Е сеа ќе направам споредба на Сквадов со уште едно мое непопуларно мислење.

Авенџерс е ок. Суисајд Скуад е ок. Зошто едниот е глеан како да е најјак филм а другиот смрдливите критичари го хејтаат не знам.

Двата филма имаат тапа негативец.
Двата филма имаат тим на кул ликови што се борат. Суисајд Скуад тука е подобар од Авенџерс.

Нешто во што е подобар Авенџерс е што изгледа по....филмски одСуисајд Скуад.

Хир ми аут.

Мислам дека критичариве можеби го хејтаат филмов поради тоа што едитирањето е ол овер д плејс на старт на филмот. Друго нешто можеби е што филмов има премногу јаки песни. Па ете тие едитирања на старт и кул сцени со уште покул сцени не даваат филинг на конвенционален филм можда..шо знам..

Скоро секој лик има солидна приказна зад себе и можеш да се поврзеш со него или барем да го сфатиш зашто е и што е.

А ако сте ги гледале трејлерите ќе сфатите и дека имаше ептен избришани сцени од филмов.

Сепак. Добар филм.

Од мене добива лајк.

На скала од Харли Квин до Дедшот филмов добива оценка Донев.

Што во превод значи ич да не ве боли тулето за рејтинзи.[DOUBLEPOST=1470347733][/DOUBLEPOST]А бе и Бумеранг го забораив.

Најјачи!

Е ја за разлика од Донев поголем речник имам па ќе пишам дека повеќе од "oк е" :icon_lol:

Добар. Нема причина за хејтот освен тоа што критичарите се шупаци што чуле дека филмов имал некое брзање за време на предпродукција па со тоа на ум глеале некои дупки шо не се ни гледаат. "Аха! Овдека ликов ќутеше и не кажа ништо! ТОА Е, БРЗАЛЕ СЦЕНАРИО ДА ИМАЛЕ ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ СИГУРНО ЛИКОВ ЌЕ КАЖЕЛ "ok e", ПА ЌЕ ИМАШЕ ПОДОБАР КАРАКТЕР ДИВЕЛОПМЕНТ!"

Ликовите се врв. Би гледал одма продолжение на филмов а и одма би гледал и соло филм за скоро сите ликови што се појавија.

Blackshot е одличен. Вил Смит го глуми Вил Смит што знае да пука и е одличен во тоа.
Харли е перфектна. Не дека имаше дилеми али 10/10 е.
Ел Диабло :cuc: ептен кул лик. Ептен. Не ни знам кој е актерот али супер е ликот!
Килер Крок и Слипнот онака нај.....онака ликови.
Енчантрес исто ок лик со интересен бекстори што не го ни знаев пред филмот.

Е сеа за ликот што има мега историја и култен фалоуинг.

Џаред Лето како Џокер е.....во филмот. И добар е. Кога е во филмот.
Филмов буквално можеше да биде добар и без Џокер ама Џокер додава легитимност на истиот па во 2-3 сцени е ставен.

Имаше една сцена во која што многу ми се допадна Џокерот на Џаред. Пробајте ова три пати брзо да го кажете. Џокерот на Џаред. А бе ајде....сте приметиле дека сите Џокери до сега имаа Џ во името? Џек, Џаред и леЏер.

Ама забегав малце..

Џокер Лето не треба да биде споредуван пошто Леџер буквално умре со неговиот Џокер. И поради тоа ќе биде фален ептен. Да беше уште жив Хит тогаш Џаред ќе беше повеќе фален можеби. Во секој случај супер е џокерот и многу малце го има и сакам да ги глеам дилитид сцените со него! (како на пример оваа) (не е баш спојлер пошто ја нема сценава у филмот)

Е сеа ќе направам споредба на Сквадов со уште едно мое непопуларно мислење.

Авенџерс е ок. Суисајд Скуад е ок. Зошто едниот е глеан како да е најјак филм а другиот смрдливите критичари го хејтаат не знам.

Двата филма имаат тапа негативец.
Двата филма имаат тим на кул ликови што се борат. Суисајд Скуад тука е подобар од Авенџерс.

Нешто во што е подобар Авенџерс е што изгледа по....филмски одСуисајд Скуад.

Хир ми аут.

Мислам дека критичариве можеби го хејтаат филмов поради тоа што едитирањето е ол овер д плејс на старт на филмот. Друго нешто можеби е што филмов има премногу јаки песни. Па ете тие едитирања на старт и кул сцени со уште покул сцени не даваат филинг на конвенционален филм можда..шо знам..

Скоро секој лик има солидна приказна зад себе и можеш да се поврзеш со него или барем да го сфатиш зашто е и што е.

А ако сте ги гледале трејлерите ќе сфатите и дека имаше ептен избришани сцени од филмов.

Сепак. Добар филм.

Од мене добива лајк.

На скала од Харли Квин до Дедшот филмов добива оценка Донев.

Што во превод значи ич да не ве боли тулето за рејтинзи.[DOUBLEPOST=1470347733][/DOUBLEPOST]А бе и Бумеранг го забораив.

Најјачи!
Ми се свиѓaше филмoт, интересен е и дoбри се ликoвите. Амa не е нештo пoсебнo, сaмo двa сaaти зaбaвa. Кaкo и секoј вaкoв филм уствaри. Акo земеш детaлнo дa гo aнaлизирaш, сигурнo ќе се нaјдaт дoстa зaмерки.

Хaрли беше нaјдoбрa, a Џoкер не ми се свиѓaше некaкo. Сaмo не знaм дaли е дo ликoт, дo Летo или дo мене. Ќе требa дa решaм пoсле втoрo гледaње :D
Кaкo и дa е, не е ни тoлку битен лик вo филмoт, нaјбитнo е декa глaвните ги пoгoдиле.
Дефинитивнo ќе се гледa пaк :D

Ми се свиѓaше филмoт, интересен е и дoбри се ликoвите. Амa не е нештo пoсебнo, сaмo двa сaaти зaбaвa. Кaкo и секoј вaкoв филм уствaри. Акo земеш детaлнo дa гo aнaлизирaш, сигурнo ќе се нaјдaт дoстa зaмерки.

Хaрли беше нaјдoбрa, a Џoкер не ми се свиѓaше некaкo. Сaмo не знaм дaли е дo ликoт, дo Летo или дo мене. Ќе требa дa решaм пoсле втoрo гледaње :D
Кaкo и дa е, не е ни тoлку битен лик вo филмoт, нaјбитнo е декa глaвните ги пoгoдиле.
Дефинитивнo ќе се гледa пaк :D
Добро сеа don't get philosophical on me. На се во животот можеш да најдеш замерка.

...освен на Мурињо лани во Челзи тоа беше перфекција :D

Вчера го гледав на премиера, да не ми дадеа гратис карти ќе плачев по парите. Штета 120 минути никој не може да ми ги врати..

Suicide Squad докажува колку DC тоне со филмовите.

Преталентиран каст што го сплеткале у лош плот. У принцип, освен што изгледа кул филмов не нуди ништо друго, еден куп натрупани работи, лошо напишан текст, cheesy ending, дупки во плотот еден куп, бекстори видовме за Харли и за Дедшот пошо беа најпознати, другиве кој ги врти.. За Џокерот на Лето не можам да кажам ништо пошо имаше 3 сцени се на се и тоа ради Харли беа ставени колку да не биде без ич. Вил морам да го пофалам зошто одлично си го одглуми Дедшот.

3/10 and I'm being generous :)
aa0.png

Suicide squad short review:
entertainment: lvl 999
swag: lvl 999
cheesy: lvl 999
cool stuff: lvl 999
visual: lvl 999
plot holes: lvl 999
Dva sata mi pominaa kako deset minuti. Mnogu loso 3d na cineplexx, si gi zalam parite zasto odzema mnogu od filmot.
Utre podetalno ke pisam okolu likovi ali filmov mi bese podobar i pointeresen od CW vaka na prvo gledanje, mnogu neopravdan hejt jade i se tera nekoja agenda na net za nego sto gledam i na forumov se reflektira. Fucking hipsters m8.
SS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BvS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom