Евровизија 2016 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
I have a dream дека еден ден ќе имаме забавна и upbeat песнса што шири позитива.

Песнава уопште не ми е прејака онаак баш типична евровизиска. Ама ако, не ја хејтам, милион пати бољи од таа на Кајмакоски.

Калиопи е гласиште, било кој друг да го пееше ова ќе се избламираше.

Ок е. 7/10 would not hate оn it. Па со среќа нека ни е па догодоина рефјуџисов да ги замениме со гости за Еворвизија :D (као демек)

Евровизија е Сунѓер Боб

Песнава е добра и ќе биде хит, но далеку е од Црно и бело. Спотот би бил многу подобар ако не го снимале тоа театарот, зошто личи многу кич.

Како и да е, оваа година очекувам да влеземе во финале, а и да добиеме добар пласман:)

Подобра од Црно и бело која мене и не ми се нешто таа песна допадна.

од кога „стално„ е македонски литературен збор? Нема ли македонскава телевизија лектори да го провереа текстов?

Мене не ми се допаѓа. Го нема изненадувачкиот ефект кој го имаше на пример врисокот или гитарите во Црно и бело, нема никаква кулминација, делува outdated, и личи на песна која веројатно би поминала добро на Балканот, но не на ESC.

Да не зборувам за текстот: „стално“ и „фала“, исто ко она нејзиното „песма“ - вистински претставник на Македонија!

Не ја хејтам Калиопи, да се разбереме. Што и да е, па и „Путенце“ од Глоријан да излезе да ја пее, ќе направи да личи на нешто. Баш гласиште, вокал над вокалите. Но Ромео Грил уште живее во осумдесетите и деведесетите години на минатиот век. Ова денес не проаѓа.

Disappointed

Калиопи оди на Евровизија во период кога Евровизија според мене го нема оној сјај и се е веќе видено.Период кога е најмалку популарна како настан. Песната исто така ништо ново, нема драматика ниту некоја кулминација нема нешто уникатно освен нејзиниот глас. Тука ќе биде хит на радијата, но во европски рамки нема шанси. Не хејтам, но кога прочитав дека денес ја објавиле песната на Калиопи прво што си помислив е who gives a fuck? Никој не дава значење на ова. Влез во финале би ме изненадил исто како што ме изненади она што Калиопи оди по втор пат, а не така одамна велеше дека нема да ја претставува никаде Македонија и дека е разочарана затоа што не отиде со Рум Дум Дум.:tapp:

Jaс сум за наредна година да идат пак Next Time на Евровизија. Ако можат Калиопи и Каролина двапати зошто да не и браќава. Мислам дека ќе направат подобра песа од онаа глупана Нешто што ќе остане.

Песната на Калиопи е добра ,има некакво ретро звучене ,което и придава чар. Сигурен с'м че ште влезе в'в финала.
Спотот е под секаква критика - никак'в сценарии, нулево режисерско виждане и концепција, лоша операторска работа.Като да е правен 70- те години на миналија век.
Видео реализацијата е нај-слабото звено на македонската забавна музика,нема нукаква креативност.

Jaс сум за наредна година да идат пак Next Time на Евровизија. Ако можат Калиопи и Каролина двапати зошто да не и браќава. Мислам дека ќе направат подобра песа од онаа глупана Нешто што ќе остане.
На Калиопи и е трет пат да оди на евровизија. Првиот пат 1996 мислам, вториот пред некоја година 2012 и сега трет пат ќе и биде.

На Калиопи и е трет пат да оди на евровизија. Првиот пат 1996 мислам, вториот пред некоја година 2012 и сега трет пат ќе и биде.
1996 не беше на Евровизија. Победи на Скопје фест со „Само ти”, ја пратија песната, но по гласање на некоја специјална жири комисија, според тогашните правила, беше одбиена. ;)

Од чиста радозналост ја пуштив. Ја исклучив некаде после една минута и неколку секунди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom