Евровизија 2016 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Дизајнот на сцената за овогодинешното издание на Евровизија...........

stage_3.jpg

дали знае некој зашо не се способни бар еднаш добра песна да пратат?

дали знае некој зашо не се способни бар еднаш добра песна да пратат?
Способни се. Црно и бело беше и остана хит, и не само во Македонија, туку и низ Европа:)

Способни се. Црно и бело беше и остана хит, и не само во Македонија, туку и низ Европа:)
црно и бело не се слуша ни кај мене во маало,а камоли европа

За што се способни?На кои европски топ листи црно и бело ја имало?до кога ке си прајте бајрам со умо?
за евровизија мора да се има квалитет иако би се сложил дека секоја година има и таму песни кои не се на нивото кое треба да се но за првите 10 места мора да има песната квалитет и по гаволите бидете објективни еднаш ни една песна после песната на Каранфиловски не била на ниво со ист квалитет кој сме го пратиле.

Последно уредено од модератор:
Yeah. Ама пак не победваме.
За да победиш на Евровизија не е доволно само да имаш добра песна, зошто цела политика се врти во ова шоу. Секоја година се врти истата топ 10ка и секоја година соседите си се поддржуваат, што не е случај кај нас. Но во секој случај Црно и бело продолжи да се слуша, за разлика од Русинка, Нешто што ќе остане, Пред да се раздени и уште неколку други песни.[DOUBLEPOST=1458073076][/DOUBLEPOST]
Yeah. Ама пак не победваме.
За да победиш на Евровизија не е доволно само да имаш добра песна, зошто цела политика се врти во ова шоу. Секоја година се врти истата топ 10ка и секоја година соседите си се поддржуваат, што не е случај кај нас. Но во секој случај Црно и бело продолжи да се слуша, за разлика од Русинка, Нешто што ќе остане, Пред да се раздени и уште неколку други песни.

Приметува дека се помалку и помалу сум заинтересиран за евровизија. Ги преслушав некој од балканските песни (фклучуваји ја и македонската за која искоментирав тука) али ни порано нешто не сум ги слушал сите песни но еве годинава некако премногу приметувам како да сум заситен од оваа музичка манифестациа.

Поранешните изданиа некако су душа сум ги чекал и ова било за мене празник на музиката и со ќејф сум седнувал да го изгедам преносот. Порано кога почнаа предвреме да ги пуштаат песните и кога се појави интернетот со побрз download гуглав да ги најдам песните од балканот и да ги симнувам, па симнувај ремикси, некој рано разни верзии, преслушувај а денес многу малку важност придавам на евровизијава.

Си викам во себе ај годинава да ги преслушам песниве што се веќе пуштени, ама некако се одбегнувам тоа да го направам

Иначе не дека нема да гледам и годинава но осеќам презаситеност.

Mnogu retro zvuk ima, ne mi se svigja, ko mak pop od 80-te...
I sodrzinski konfuzna e pesnata ne mozam da ukapiram so saka da kaze..koja e taa Dona ustvari, na sto referira?
Suma sumarum glupa pesna.
Nego zaso uste ideme tamu toa ne mi e jasno..

Последно уредено:
Евровизија е пред се’ забава, мислам дека треба да се учествува за да бидеме во чекор со другите земји. Само отсекогаш сум сметал дека премногу се оптоваруваме со пласманот, и многу пати целата работа ја сфаќаме пресериозно.

Инаку како дете редовно фамилијарно следевме Евровизија. Следам и сега колку можам. Кога поради некоја причина не ги гледам настапите, подоцна ги преслушувам песните на YouTube. Преку Евровизија открив многу интересни бендови и изведувачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom