The Blacklist

• Креатор на темата Креатор на темата D-r-ot
  • Време на започнување Време на започнување

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.398
Поени од реакции
1.154
Веб-сајт
www.fciinter.com.mk
The Blacklist, још једна у низу кога се во прашање мистериите по американскиве телевизии, покрај Person of interest и Revolution (барем овие ги следам активно).

Досега има само пилот, одлично оценет на imdb.

Станува збор за бивш разузнавач (Џејмс Спадер), по кој FBI трага со години. Неочекувано, тој сам им се предава. Зошто? Не знаеме, бидејќи Редингтон им помага да спречат терористички напад во Вашингтон и да упасат криминалец за кој FBI мисли дека е мртов.

Но тоа е само почеток. Eве го и трајлерот (не го гледајте цел, ја прикажува цела прва епизода)

Serijava e takat-taka ima dupki vo prikaznata negativecot Ranko zamani e pravoslaven hristijan a negovo ime e muslimansko :) mozele da istrazat malce ;D

Serijava e takat-taka ima dupki vo prikaznata negativecot Ranko zamani e pravoslaven hristijan a negovo ime e muslimansko :) mozele da istrazat malce ;D
мој бивши колега е србин со муслиманско име. како и зошто е долга прикаска. така да, ..... не ми е чудно тоа

Како што кажав во другата тема, освен Алан Шор, сите други актери се со просечни способности. Приказната не е нешто уникатна, има многу дупки во приказната и секако во пилотот јасно се гледа дека не ни истражиле како треба. Мислам, србинот Ранко Земани, не се тетовирал зашто бил православен христијанин...:facepalm:
Ќе видам како ќе се покаже во следната епизода, бидејќи до сега е само просек.

Пилотот беше добар, ама ништо посебно. James Spader мораше на грб да ги носи сите другите актери, кои беа тежок просек. Инаку, не очекувам да трае повеќе од една сезона, славно поради епизодниот формат на приказната, кој ќе ја трансформира цела серија во досадно процедурално срање. Плус е серија на NBC.

Се надевам дека грешам и ќе се подобри натаму, ама не се надевам на многу.

Очекував повеќе од пилотот, највеќе ме разочара што James Spader на екран беше некои 5 минути вкупно, а само заради него и ја симнав серијава. Се надевам дека нема да ја затупат натака серијава, после Boston Legal, James Spader фали на екраните.

Значи колку мразам вакви трејлери каде се ти е кажано, која корист ја имам од гледањето? Секоја епизода ќе има нов криминалец по кој ќе трагаат, и замислете, ќе го суредат, тек-тук некој потежок ќе биди опфатен во 2-3 епизоди и на крај ќе испадни дека и е татко. Кхм.

Уште кога го погледнав трејлерот помислив дека има потенцијал серијава, само се надевам дека не е се така очигледно како што изгледа на прв поглед.

П.С За трејлерот се согласувам очигледно треба да учат дека не е финтата цела воведна епизода да ја исецкаш во трејлерот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom