Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Лош викенд.
Уште еден дабл на 50 евра да се извадам цел.
Милан 1 @ 1.35
Валенсија ГГ @ 1.65

@ 2.22

Вчера на сите ливиња по една ме заеба и сум изреволтиран па затоа следи мала пауза

Same here, изгледа и денеска само Лион ќе ме падне
Јас денес не ни уплатив, кој ги ебе кладилниците само од мене се пунат пари секој викенд :D

Катанија не постигнува гол - 1.90 коефициент

Имаат 3 суспендирани и 1 повреден играч од првиот тим мислам и после победава на Фиорентина вечер Милан мораат да победат.
Солидно коефициентче па кој сака нека проба,јас ја изиграв на тикет.

И јас се така си велам, ама слабо ми успева некако :ROFLMAO:
Па само од понеделник до петок, сабота 1-2 ливчиња и недела е денот кој ќе го чекаме :D

Уф колку ме радуе вака за 3 минути 3 утакмици ми се праат :D Еве го пеналот за Манчестер ја фаќам ГГ, Малага 1:0 ја играм кец и Шалке со Хамбургер 12 минута е 1:1 ја играм 3+...Мераци.:coffee:

Еве ја и Ница од 0:1 до 2:1... :)

Сподели ги идеите :D
Иначе за книга имам една прочитано-tajne profesionalnih kladionicara-David Weisshaupt.
Што се однесува до стратегии мене искрено ептен ми помогна играта на членот олаф со играњето 1.5-1.6 коефициенти.
Иначе секогаш сингл сум играл и тоа гг3+.

уф колку имам за зборење на ваа тема :)
Ај на кратко неколку идеи ..

1. Играње на 2-5 коеф со уплати од 200-1000 денари дневно.
Ко шо вика насловот, си правиш коеф со 1-4 утакмици и ставаш сума колку што мислиш дека треба според тоа колку си сигурен во типовите. Највеќе сакам вака да играми вака ми се најчести тикетите. Дневно да земам по 300-500 денари профит , сум задоволен. Вака играм веќе 4 сезони, предходните 3 правев добар профит , ми се фаќаше 10.000 месечно од прилика да вадам , меѓутоа во последно време ме скина малер/црна серија/избрзано играње и секојден паѓам заради една и тоа најчесто на типови со двојна шанса или Т1/Т2 1+ , 2+ цела , 0-3 цела итн.. Или пак кога ќе паднам на некој тенисер/ка со 1.40 коеф ... Важно оваа стратегија ми се допаѓа почнуваш со малце , градеш банка и постепено го зголемуваш влогот и соодветно на тоа и добивката ( ако си добар и со малце среќа :) ).

2. Играње исклучиво сингл

Потенцијално многу профитабилна стратегија , но се бара поголема банка и поголема уплата. Вака играв пред 4 сезони и тоа најчесто ставав 1000-2000 денари на 1.50-2.00 коеф , многу ретко над 2.20 коеф. Целта ми беше двапати или трипати да бидам добитен дневно пример 1.50 коеф * 1000 денари = 500 денари профит , така двапати да фатиш дневно е солиден профит. Мислам дека тенисот вака дава најдобри резултати , пример денеска за сингл плачеа транвеститот Шиавоне со 1.50 и Шарапчето со 1.80 коеф. По 1000 ден на двете = 1.300 ден профит. Сосема солидно. Можеби повторно треба да си се вратам на оваа стратегија.

3. Анализирање утакмици и лиги
Е тука имав најголем успех. Со точни иформации и малку следење на одредени лиги лесно може да се профитира на овој начин. Вака играм веќе 2 сезони, држев и FB page одреден период http://www.facebook.com/lovedamoney86 но се откажав поради недостиг на време. Турската лига , Бундеслига и Цвајтами беа најпрофитабилни. Од другите спортови WTA,ATP,NHL и NBA исто така ми беа профитабилни. Недостаток е тоа што анализирањето одзема многу време и често може да се случи да потрошиш и 7-8 саати дневно на анализирање и да падни само на една со гол примен во 96 мин ...

Важно е ментално и парично да бидеш спремен да издржиш дури и неколку месеци црна серија. Дисциплината е од големо значење. Многу често се случува да се игра се што има во понудата и тоа 95% од случаевите резултира со промашок и губиток на пари. Играј само тоа што треба да се одигра. Не биди алчен. Биди стрплив, не играј често public bets и најважно од се , немој да мислеш дека си попаметен од кладилниците ! Они секогаш победуваат,ретко кој излегол ко победник од оваа битка , па дури и тие шо мислете дека се победници , после одреден период го положуваат оружјето..

Значи сума сумарум , играј само тоа што го имаш на ум , следи ги лигите и новостите околу екипите кои сакаш да ги играш, не ставај на фавороти само оти се викаат Интер, Реал , Барса или оти мора да победат итн, не брзај , биди стрплив и уплаќа со пари кои можеш да си ги дозволиш , најубаво е да си имаш банка од која ќе вадиш пати само за коцкање. Се на се , коцкањето е склоп на ментална спремност , точни информации и правилно бирање на утакмиците ( во смисол на неиграње на сомнителни лиги ).

Имам уште некои размислувања, ко на пример играње на некои одредени системи , но не ми се целосно разработени :) Ова вака на кратко е опфанато површно тоа што го имам замислено за спортското кладење. :гик:

Hajduk - Rijeka 1....2.20, мислам дека е сигурна.

Kielce -Metalurg 1(-3,5) 1,90 јас го гледам како поклон.Станич,Миркула, Маркоски и Диви со повреда и прашање е колку се спремни и опоравени + Козлина и Батинович со Манасков аут(овој Коражија незнам ниту гол дали имат клаено) а првата во Киелце паметам Станич ги уби само заради тоа изгубија 1 разлика.ракомет е тешко е да го предвидам и мразам против МКД тимој да играм ама овде едноставно морам.
Турново - Тетекс ми мирисат на 2ка ако имат некој поке инфо нека не се срамит нека пишит
Зенит 0-2 1,70 во последно резултативе им се 0-1 0-1 0-1 0-1 пред се добра квота
Шахтјор Х2 2,00 веке решен победникот ваму Металист се
борит за 2 место и ЛШ + трансферот на Тајсон токму од Металист без кикс дома мислам дека е време овде за кикс на Шахтјор.
Го осетив Шахтјор али поубо го осетив Зенит:mad:
Киелце лагано поклон на денот

ајде бе нека паѓа гол на арсенал - манчестер гг3+ ја имам
селтик гг3+ фатена
шалке фатена исто..
и ако испадне ооваа сеа ќе ја чекам уште реал сосиедад - валенсија

Ако не тепа Арсенал, ќе се молам да не изборат место за во ЛШ! :mad:

Ајде вечер уште Милан 1&3+ уште таа ми остана, шо викате ќе испадне ли? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom