Nokia Lumia 720 & Lumia 520

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Epten sum zagrean za lumiive ali kolku povekje citam za razlicnive modeli povekje me bunat.
Ja znam razlikata megju 520 i 620 ama sto e so site onie vo 800 serijata , mid range se ili high end smartfoni? Isto koja e razlikata megju 920 i 925-kata i koj e podobar?

Epten sum zagrean za lumiive ali kolku povekje citam za razlicnive modeli povekje me bunat.
Ja znam razlikata megju 520 i 620 ama sto e so site onie vo 800 serijata , mid range se ili high end smartfoni? Isto koja e razlikata megju 920 i 925-kata i koj e podobar?

Лумиа 800 заборави, таа е на windows phone 7.

Лумиа 820, ти е одлично mid range телефонче. Разликата помеѓу 920 и 925 е тоа што 925-ката има подобар дизајн, и подобра камера. Останантот е исто.

620 е многу подобар од 520.Но во мк слабо ги носат нокиите (Nokia) , а имаат сварно добри телефони.

620 е многу подобар од 520.Но во мк слабо ги носат нокиите (Nokia) , а имаат сварно добри телефони.

Во што толку многу?

620ката има предна камера и блиц на задната. (и двете се исто 5мп)
520ката има нешто поголем екран. (4 инчи наспроти 3.8 на 620ката - резолуцијата е иста, па затоа 620ката има 13 пиксели на инч повеќе)

520ката има IPS LCD екран, наспроти TFT на 620ката.

Останатото е ИДЕНТИЧНО.

У, 620 има NFC. Нешто што никогаш нема да биде потребно во Македонија.

Интересен факт: Лумиа 520 е најпродаваниот windows phone досега :)

Ради цената!

Сега откако ќе се спои со Мајкрософт, со оглет на тоа што нема да плаќаат лиценци за оперативниот се очекува уште повеќе да се намали цената. А бидејќи оперативниов работи феноменално и на буџет телефони, негледам ниедна причина зошто да не го купуваат. Не на секој му треба огромна резолуција, камера и слично. За тие пари тоа е одлично просечно смартфонче. :)

Едиствена мана на 520 е што нема блиц.Ако некој го има не е лошо да прикачи некоја фотографија да видиме каква му е камерата.

Едиствена мана на 520 е што нема блиц.Ако некој го има не е лошо да прикачи некоја фотографија да видиме каква му е камерата.
Еве нешто од мене

PfbhGqt.jpg

.................
QZsmqwo.jpg

Па за шеување на фејзбук и инстаграм одлични биле :).

Денски слики вади супер.

Ноќе логично сликите се дисторзирани поради тоа што камерата сама си компензира за недостиг на светлина, ама секако се подобри од ЗТЕвзи, Хуавеи-вци па и од мојот стар ОТ-995 и покрај тоа што тие имаат блиц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom