NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Историски гледано, ниту еден тим кој не забележал победа во предсезнските натпревари не стигнал ни до финале...Just sayin:свиркам:

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
Mајами е прилично засилен но на страна тоа, титула не се добива само со шут од надвор. Во нападот, играта под кош на Мајами се заснова на контри и влезови на крилата/бековите. Ако противничкиот тим не прави многу грешки нема да има ни лесни поени од противнапади. А ако противникот има добра одбрана ни со влезови не оди лесно. Финалето Далас-Мајами не беше толку одамна за да заборавиме.

Оклахома изгуби зошто зошто нема офанзивно телентирани центри и беше приморана да прифати смол-бол игра за да парира офанзивно. Но затоа го изеде на другата страна од теренот. Еден Колисон имаше голема минутажа заради фактот дека подобро играше во напад од Перкинс и Ибака ама во дефанзивните задачи потфрлаше.

Слабостите на Мајами остануваат истите.
Кога еден Бош/Хаслим ќе чуваат цела утакмица центар како Бајнам/Хауард тогаш ќе почнат проблемите во одбраната и проблемите со лични грешки. Гледавте сите како им беше со Хиберт и Индијана.
Затоа и реков дека се посилни од лани, но не реков дека титула ќе освојат. :)
Шала на страна се слагам во целост со тебе, кога ќе им дојдат екипи со доминантни центри ко Лејкерс, Фили, Пејсерс итн, тогаш ќе имаат проблеми Мајами. Нормално, многу работи ќе зависат и од Леброн и Вејд, ако на нив им иде тогаш тешки ќе се за добивање Мајами.
Иначе ко што вика фанов на Клиперси, и Браун и Делнегро се иста сорта, се слагам со него, само што кај Лејкерс голема надеж ми влева Еди Џордан, човекот е феноменален.

Абе дечки, ај да пишем и овде, пошто другата тема незнам дал ја видовте, напраевмо фантази нба лига, кој сака да игра нека ми прати меил на пп да му пратим инвитејшн.
Лигата е за 15 души, до сега сме 7 , Ја, Sledge Hammer Види Фотос Nikac_Aerodrom Дејмон NYC и Спасев

Драфтот е утре у 16.30, ако не ја попуни до тогаш лигата, ќе се одложи аутоматски, ама може некое бош време да ни стае, така да до утре сабајле, ако не смо близу 15, ќе го одложим за у понеделник, кажите кое време ви одговора дека ипак работен ден е ....

Ајде до вечер да видим 8 меила у инбокс4е, да не се карамо :D

30.10.2012
00:00 Вашингтон - Кливренд
01:00 Мајами - Бостон
03:30 ЛА Лејкерс - Далас

Ќе биде многу интересно, многу многу интересно. П.С. ете и мои типови за овие два натпревари

Вашингтон - Кливренд 1
Мајами - Бостон :confused:
ЛА Лејкерс - Далас 1

30.10.2012
00:00 Вашингтон - Кливренд
01:00 Мајами - Бостон
03:30 ЛА Лејкерс - Далас

Ќе биде многу интересно, многу многу интересно. П.С. ете и мои типови за овие два натпревари

Вашингтон - Кливренд 1
Мајами - Бостон :confused:
ЛА Лејкерс - Далас 1

Мои типови
Вашингтон - Кливленд 2
Мајами - Бостон се е можно и јас типувам 2
Лејкерс - Далас 1 , без Дирк првите 6 недели Далас мака ќе мачи

Јас мојата подршка оваа сезона ќе му ја дадам на Хјустон, тим кој има само двајца играчи со по 7 годишно НБА искуство, плус сите останати се млади, а и брадата харден денес ги засили, ваљда ќе успеат да изборат барем плејофф место

Џезерите ќе изненадат годинава !!!

Attachments

• Derrick-Favors-Al-Jefferson-and-Paul-Millsap-stood-tall-in-Utahs-win-over-Phoenix.-Getty-Images.jpg
    Derrick-Favors-Al-Jefferson-and-Paul-Millsap-stood-tall-in-Utahs-win-over-Phoenix.-Getty-Images.jpg
    71,7 KB · Прегледи: 12
Of-topic: Уште 2 места има слободни за Fantasy Liga na ESPN! Које е за, нека праќа меил кај Марли!

On: Утре вечер конечно НБА кошарка од 12 па до 6 сабајле!

Ќе ве поздрави сезонава... :свиркам:

lebron-james-finals-trophy-530x297-500x280.jpg

Ќе грми утре. Ален одма против Бостон, уште да се играше во Бостон:vozbud:
Далас исто мислам дека направи доста интересна екипа, ќе видиме како ќе се снајдат.

Утре е голем ден.
Умирам од нетрпение да ја гледам мајами бостон :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom