Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Суште нереално изгледа за нас зошто сме "имуни" на вирусот засега, се надевам дека така и ќе остане. Но ако се рашири епидемијата што ја прогнозираат голем број доктори во САД и ЕУ ќе заглавиме одредено време додека пак да дојдат овие вредности.
Цел свет у дебело црвено, МСЕ у зелено, не бе, ние сме со лупа да не проучуваш, некој експеримент gone wrong :pos:

Суште нереално изгледа за нас зошто сме "имуни" на вирусот засега, се надевам дека така и ќе остане. Но ако се рашири епидемијата што ја прогнозираат голем број доктори во САД и ЕУ ќе заглавиме одредено време додека пак да дојдат овие вредности.
Mislam deka sme imuni zasto nikoj ne saka da prodava pred dividenda,a osobeno pred ocekuvan datum za EU i veke siguren vlez vo NATO koga berzata ke odi min.20% UP.Da se slucuvase seto ovaa vo oktomvri padot ke bese mnogu pogolem.
Автоматски споено мислење:

I pak nekoj neka kaze deka politikata ne vlijae na berzata

• Хаха
Reactions: MSE
Dali i kolko treba da poseduvas od odredena firma za da bides na platniot spisok sekoj mesec nesto kako vraboten sopstvenik i dali ima takfi opcii

Dali i kolko treba da poseduvas od odredena firma za da bides na platniot spisok sekoj mesec nesto kako vraboten sopstvenik i dali ima takfi opcii

Да беше така, сега јас ќе требаше да бидам у Управен одбор на Пекабеско :pos:

Без заебанција, токму крупните акционери што сакаат да се ангажираат во фирмата се идеални за контролни функции, а не за раководни. Тоа на запад е Одбор на директори, односно кај нас Надзорен одбор како најблизок еквивалент.

може и со 1%...еве на пример Вабко ( мзт сопирачки)за 25години смени многу газди, американци, јапанци, кој ти не, а менаџерот е ист :cool: ...

Isplivaa gomnata na povrshina !!!
Jas bi ja zatvoril KB publikum ako ovaa zdelka ja dogovorila na netransparenten nacin pogotovo sto ja padnaa cenata za 5% po red vo dva dena i beshe motor na krizata na berza !!!
Како тргнал овој изгледа сака да купи 51%. Само нема маж кој ќе ја испита целава работа. Што сака си прави со ценава, а никој не смее да потегне ништо.

Алкалоид 360 денари бруто дивиденда, нето 324. Би рекол очекувано.

Како тргнал овој изгледа сака да купи 51%. Само нема маж кој ќе ја испита целава работа. Што сака си прави со ценава, а никој не смее да потегне ништо.

Па малку тешко да купи 51%. Ќе треба да извади уште 140 милиони евра за да стигне до 51%.
Европа пак отвори во црвено. Секоја чест за Бошко кој го купи Societe General пред 5-6 месеци na 21-22EUR го извозе до кај 30ЕУР и го продаде.
Еве денес дочека пак да може да си го купи на 22ЕУР и па пак да го вози нагоре до 30EUR, можда овојпат и до 40EUR.
Некој тука Renault го сметаше евтин на 30EUR па еве му шанса да си го купи на 22ЕУР, европа е многу ефтина во моментов, до кога ќе трае попустот.

Може некој да пријави да се истражи во КХВ кај седумте неспособни партиски паразити што заедно у живот стекнале помалку пари него што Дуле Чифлиганец и Ева Заева потрошат во Дубаи за еден ден...

Sebicno sebicno za na ovaa cena slabo...
Растот на дивидендата е скоро ист колку и растот на добивката. Тоа е константна политика во Алкалоид, не знам што друго очекуваш ти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom