КБ кажале бруто, тогаш од брутото вадиш 10% и добиваш нето.хммм...мислев на нето дека се пресметува
А ако кажат нето, тогаш зголемуваш 11,1111% за да добиеш бруто.
КБ кажале бруто, тогаш од брутото вадиш 10% и добиваш нето.хммм...мислев на нето дека се пресметува
За сите технички прашања што ми ги поставиле во ПП сум ги насочил да го читаат форумот затоа што таму не само што ќе ги најдат тие одговори туку ќе научат уште многу други корисни работи.Nekoj prasal za sovet i normalno kogo ke prasas ako ne nekoj poiskusen. Mnogu sebicno razmisluvanje od tvoja strana, licno bi go spodelil znaenjeto i bi sovetuval bilo koj, nema da mi go zeme zetonot sigurno. Baska nasava berza edno mesto so mnogu moznosti sho e pa za da prais teski analizi itn....6-7 kompnii se vo koi vredi da se investira,sve tie se vrtat i toa e toa. Nadvor da ve vidime sho "jaki" investitori ste.
Wow Адора поседува околу 35 милиони евра во акции во Комерцијална Банка.Isplivaa gomnata na povrshina !!!
Jas bi ja zatvoril KB publikum ako ovaa zdelka ja dogovorila na netransparenten nacin pogotovo sto ja padnaa cenata za 5% po red vo dva dena i beshe motor na krizata na berza !!!SEI Net
www.seinet.com.mk
Бубастис напиша:I mene bas me cudi toj GRANIT,ako nekoj ima nekoj info ili mislenje neka pise.Po site parametri bi trebal UP!
апатија???? 1200 денари отиде друже, колку сакаш да биде?Бубастис напиша:
Малце ме чуди апатијава околу ГРНТ. Лупаат нови договори, старите им се недовршени, а имаат и огромна капитална од акциите во КМБ.
Зошто акцијата не мрда? Да не се прочуло дека ќе има слаба дивиденда?
??
Зависи што за тебе е јака, а што слаба дивиденда? За да го стигне приносот што банките го даваат, значи повеќе од 6%, Гранит треба да даде дивиденда повеќе од 72 ден. Мислам дека ова да се случи веројатноста е многу мала. Многу, многу мала.Зошто акцијата не мрда? Да не се прочуло дека ќе има слаба дивиденда???
Како беше она шта се баби снило? Камо среќа твојов оптимизам да го делат и менаџерите на ГРНТ. Ама еве што предвиделе тие во бизнис планот
Минимален раст на приходи и добивка. А дивидендата? Непроменета во следните 5 години.
И сега ти објасни ми мене, а што е тоа што ќе ја бутка цената нагоре?
Zatoa sto P/E od 32 e poradi mizernata dobivka vo 2018, sto mnogu tesko deka ke povtori slednite 2-3 godini t.e. ocekuvam mnogu pogolemi dobivki.
со една разлика ,, банки се прецени, Гранит е потценетЗависи што за тебе е јака, а што слаба дивиденда? За да го стигне приносот што банките го даваат, значи повеќе од 6%, Гранит треба да даде дивиденда повеќе од 72 ден. Мислам дека ова да се случи веројатноста е многу мала. Многу, многу мала.
Според мене, Гранит може да даде дивиденда максимум 40 ден, што е 3%-3,5%.
А можеби ќе направат исклучок оваа годинаи сепак ќе дадат многу повеќе од моите претпоставки, и на тоа се должи зголемувањето на цената, бидејќи некој унапред знае?
Koga kupiv? Megju 2012-2015. Idi proveri na novac koj sto pisuval na vremetoKoga kupi ti GRNT? Ja kolku pamtam ti govorese vaka...
Ne se luti be bate Buba. Samo znam deka u septemvri koga GRNT bese 1.000 ti zborese negativno, a sega koga porasna na 1.200 ocekuvas da bide 1.400?Koga kupiv? Megju 2012-2015. Idi proveri na novac koj sto pisuval na vremeto
Porastose pilci i icici i becici