Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
-моеш ако стварно те интересира и стварно учиш (рачунај нема да е лесно бидејки пола од времето ќе бараш материјал/лекции за учење)Се извинувам ако се офтопик прашањава али најмногу за овде одговараат,
-Дали можам да бидам сериозно добар и квалитетен web developer/дизајнер иако немам никакво познавање од оваа работа(немам завршено факултет за информатика или веб дизајн) единствена е желбата за да научам?
-Кој е најдобриот хост овде во мк и дали можам да работам со него на повисоко (најсериозно) ниво, во смисла да го употребам за сајтови кои ќе рекламираат сериозни и квалитетни фирми од високиот ранг?
Може прашањава се rookie ама се надевам дека од вас ќе добијам квалитетен одговор затоа што знам дека форумов има сериозни дизајнери што сериозно си ја сваќаат работата.
Се извинувам ако се офтопик прашањава али најмногу за овде одговараат,
-Дали можам да бидам сериозно добар и квалитетен web developer/дизајнер иако немам никакво познавање од оваа работа(немам завршено факултет за информатика или веб дизајн) единствена е желбата за да научам?
-Кој е најдобриот хост овде во мк и дали можам да работам со него на повисоко (најсериозно) ниво, во смисла да го употребам за сајтови кои ќе рекламираат сериозни и квалитетни фирми од високиот ранг?
Може прашањава се rookie ама се надевам дека од вас ќе добијам квалитетен одговор затоа што знам дека форумов има сериозни дизајнери што сериозно си ја сваќаат работата.
А за што би бил порталот? Ако планираш да биде во стил како Кајгана, ОнНет и сл. мислам дека нашиов етер е веќе преполн со таков тип портали. За поголем успех мислам ќе ти треба нешто ново, нешто што не е толку познато и раширено моментално.Сакам онака чисто информативно да знам, колку од прилика би ме чинело некој од форумот тука ( верувам дека има доста програмери ) да ми изработи веб страна/портал во сличен стил на пример на Кајгана, Точка, off.net.mk или слично. Мислам дека повеќето Македонски портали се изработени во PHP ако не се лажам... Имам јас некое искуство со HTML и CSS но не верувам дека би можел сам да напишам цел портал.
Хостингот и Домејнот јас ќе си ги купам некој само да ми каже колку пари ќе ми треба за да ми ја изработи страната бидејќи имам план во иднина да отворам портал.
Благодарам!
А можи и казна за пиратерија да лапнешДали некој може да ми поможи да направам веб страна ...Страната сакам да биди за серии,сакам да ги прикачувам епизоди со превод..можеби досаѓам ама голема ми е желбата![]()
Пробај со weebly. Еве ја мојата страничка, само не сум седнал асално да земам да чепкам по кодот за да ја кастомизирам, само логото шо си го правев го вметнав и бојата на менијата ја прилагодив на таа од логото.kazete mi nekoj site builder kako REPTILE poso go napravija da se plaka a najlesen bese za rabota.......nekoj free kazete mi thx....pozz
Сакам онака чисто информативно да знам, колку од прилика би ме чинело некој од форумот тука ( верувам дека има доста програмери ) да ми изработи веб страна/портал во сличен стил на пример на Кајгана, Точка, off.net.mk или слично. Мислам дека повеќето Македонски портали се изработени во PHP ако не се лажам... Имам јас некое искуство со HTML и CSS но не верувам дека би можел сам да напишам цел портал.
Хостингот и Домејнот јас ќе си ги купам некој само да ми каже колку пари ќе ми треба за да ми ја изработи страната бидејќи имам план во иднина да отворам портал.
Благодарам!
А за што би бил порталот? Ако планираш да биде во стил како Кајгана, ОнНет и сл. мислам дека нашиов етер е веќе преполн со таков тип портали. За поголем успех мислам ќе ти треба нешто ново, нешто што не е толку познато и раширено моментално.
Не навлегувам во потребата од Кајгана копии и нивната успешност. Далеку од тоа дека не треба да се појават и дека нема да успеат, зависи од носителот на проектот нормално. Да не должам Кајгана лајк сајт нема да те чини под 5.000 евра по моја слободна проценка. Покрај тоа рачунај и на еден тон документација и преписки пред да се започне, многу невози од кога ќе се започне и сл. Кајгана е тоа не е шега, да беше јајце на око можеби ќе беше поефтино![]()
Дај не ме заебавај ти ова озбилно? Јас мислев на тоа порталот да биде дизајниран во некој таков помодерен стил, не да биде копирен од некој од сегашните портали, ни на крај памет не ми падна да ги копирам веќе постоечките. 5000 евра....Оваа цифра викаш по твоја сопствена проценка ама си ја промашил проценката и тоа ептен многу. Имам пријател програмер кој дизајнира веб страни но не за Македонскиот пазар. Кога го прашав колку од прилика би ме чинело да ми направи тој страна а јас само да си купам хостинг и домејн ми рече дека за изработката ќе ми наплати од 300 до 500 евра нормално доколку имам некои посебни побарувања. Оваа цифра од 5000 евра не ти е ич реална.
фала многу!life different
Ѕирни прво ова, па после кога веќе ќе имаш основа можеш и низ страната на tutsplus а и општо низ нет имаш доста материјали..но прво учи основни работи, па после сам ќе знаеш што треба да научиш.