55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
3-4 месеци пред секои избори не следеле вакви ситуации.

февруари 2011 - април 2011 (тепачка кале, национализам при попис) - избори јуни 2011

ноември 2012 (закон за бранители и 25.000 амандмани на Дуи) - избори март 2013

јануари 2014 (барање за консенсуален претседател од Дуи) - избори мај 2014

февруари-март 2016 (орел-крст) - избори јуни 2016

Ви текнува како тепачките одеднаш почнуваа и одеднаш прекинуваа, ништо не е случајно.
Вмро-Дпмне и Дуи , 3-4 месеци пред изборите глумат дека се скарани, ако ги следите и при кампања реториката им е националистичка, а после изборите си тераат мирно се додека не дојдат тие 3-4 месеца од следните избори.

Ахмети му дал чесен збор на Грујо дека ќе одат на избори на 5 јуни, со или без Сдсм.
Ахмети се закануваше дека ако нема избори на 24 април државата ќе влезе во длабока криза.

Ете ги, ни донесоа криза, го остваруваат ветеното. И кој ја прави? Дпа, Алијансата на албанците, Беса ... Сдсм, Либералите, Дом ...?
Не бе луѓе, Дпмне со Дуи.
И орелот и крстот се дела на коалициони партнери.

Последно уредено:
прашање е како ќе ги делат сендвичите
не Бојан, во случајов и било кога не сум рекол дека сум експерт. Користам чиста логика која тебе чудесно ти затајува кога се работи за Спасовски. Имаш луѓе поставуваат шатори, учесници во протест кои блокираат пат, рушат тараби дивеат и според тебе треба некој да пријави. Се заебаваш.
Неколку колци, една мрежа за пиперки и 2-3 шипки во бетон. Свесен си дека ако полиција реагираше, ќе настанеше лом по улици и населби најмалку половина град? Наместо тоа, треба да се запрашаш зошто советниците потпишале согласност за некој кој не живее ни во блиската околина, да "донира" за некој симбол кој никој не го барал на тоа место, зошто активисти на дпмне канеа на камен темелник итн.

Последно уредено:
3-4 месеци пред секои избори не следеле вакви ситуации.

февруари 2011 - април 2011 (тепачка кале, национализам при попис) - избори јуни 2011

ноември 2012 (закон за бранители и 25.000 амандмани на Дуи) - избори март 2013

јануари 2014 (барање за консенсуален претседател од Дуи) - избори мај 2014

февруари-март 2016 (орел-крст) - избори јуни 2016

Ви текнува како тепачките одеднаш почнуваа и одеднаш прекинуваа, ништо не е случајно.
Вмро-Дпмне и Дуи , 3-4 месеци пред изборите глумат дека се скарани, ако ги следите и при кампања реториката им е националистичка, а после изборите си тераат мирно се додека не дојдат тие 3-4 месеца од следните избори.

Ахмети му дал чесен збор на Грујо дека ќе одат на избори на 5 јуни, со или без Сдсм.
Ахмети се закануваше дека ако нема избори на 24 април државата ќе влезе во длабока криза.

Ете ги, ни донесоа криза, го остваруваат ветеното. И кој ја прави? Дпа, Алијансата на албанците, Беса ... Сдсм, Либералите, Дом ...?
Не бе луѓе, Дпмне со Дуи.
И орелот и крстот се дела на коалициони партнери.

АБЕ Дарди од вчера ме избегнуваш со моето прашање,а тука глумиш толерантен ?!?!

Мислам не иде тоа заедно,кога веќе си толерантен одговори ми на моето прашање.

Значи моето прашање беше вака “Дали треба да се урнат сите диви џамии изградени од Кондово до Зајас со пари и амин од Саудиска Арабија,каде што се проповеда џихадизам,каде што православните се кафири и ги учат дека треба да не масакрираат и главите да ни ги сечат“ ?!?!?!

Ајде Дарди те молам одговори ми,земи воздух,смири ги прстите и не се треси многу од страв.Едноставен одговор сакам од тебе без исправање криви дрини.
Бидејќи многу цркви од Кондово до Зајас се уништени баш на местата каде што е доминатно племето твое и каде што не сакаат многу многу православни кафири.

Само не ме избегнувај повеќе,ако си џек и мангуп,биди до крај мангуп и одговарај што те прашуваат луѓето,не биди пиченце

Значи моето прашање беше вака “Дали треба да се урнат сите диви џамии изградени од Кондово до Зајас со пари и амин од Саудиска Арабија,каде што се проповеда џихадизам,каде што православните се кафири и ги учат дека треба да не масакрираат и главите да ни ги сечат“ ?!?!?!

Ајде Дарди те молам одговори ми,земи воздух,смири ги прстите и не се треси многу од страв.Едноставен одговор сакам од тебе без исправање криви дрини.
Бидејќи многу цркви од Кондово до Зајас се уништени баш на местата каде што е доминатно племето твое и каде што не сакаат многу многу православни кафири.

Само не ме избегнувај повеќе,ако си џек и мангуп,биди до крај мангуп и одговарај што те прашуваат луѓето,не биди пиченце
Ти најозбилно очекуваш да ти даде одговор? :D

Јас ќе ти одговарам...
Ако се прашувам јас би ја забранил религијата воопшто, верските објекти би ги преобратил во музеи и уметнички галерии, а клериците би ги затворил заради измама, без разлика од каде доаѓаат и со кои пари се плаќаат.
На сите олигарси би и побарал да поднесат извештај од каде им е богатсвото, и по потреба да им се одземе.
Партиите да имаат многу јасно и транспарентно финансирање.
На албанците би им забранил знамиња на други држави, мислам дека сонцето ни е заедничко. Преиспитање на сите команданти и казнување на истите кои направиле злосторство во 2001. И да, албанскиот јазик да биде официален јазик во цела држава.
Општините нема да имаат градоначалници од истата општина, туку однесени од друга општина, и поможност кај општините со мнозинство албанско би ставил македонец, и обратно, знаете, заради непотизмот...
Засега ова....

Јас ќе ти одговарам...
Ако се прашувам јас би ја забранил религијата воопшто, верските објекти би ги преобратил во музеи и уметнички галерии, а клериците би ги затворил заради измама, без разлика од каде доаѓаат и со кои пари се плаќаат.
На сите олигарси би и побарал да поднесат извештај од каде им е богатсвото, и по потреба да им се одземе.
Партиите да имаат многу јасно и транспарентно финансирање.
На албанците би им забранил знамиња на други држави, мислам дека сонцето ни е заедничко. Преиспитање на сите команданти и казнување на истите кои направиле злосторство во 2001. И да, албанскиот јазик да биде официален јазик во цела држава.
Општините нема да имаат градоначалници од истата општина, туку однесени од друга општина, и поможност кај општините со мнозинство албанско би ставил македонец, и обратно, знаете, заради непотизмот...
Засега ова....
Баш заради ова што го пишуваш никој не те прашува тебе.[DOUBLEPOST=1457117220][/DOUBLEPOST]http://plusinfo.mk/vest/60452/vo-bu...rupa-albanci-policijata-so-zasileno-prisustvo
Има вистина во ова или лупаат гупости?

Последно уредено:
Da, sega nekolku lugje mi se javija i mi kazaa deka mnogu lugje se simnuvaat peski od radisani i butel i odat nakaj krstot. Patot bil zatvoren.[DOUBLEPOST=1457117844][/DOUBLEPOST]Eve naletav i na nekoe video na albanski.

Последно уредено:
"Sega e "mnogu vazno" MAKEDONCITE i ponatamy da si pazarat od Albanci na pazarce, da si kupuvaat od plemeto na plasticarska, da im cestita razni nivni verski praznici, da kanat nivni analiticari na debati, da gi vrabotuvaat vo javna administracija...
Svrti go i drugiot obraz, rabotava!!!"

Епа целта на она во Бутел е баш вакви коментари да се добијат...Да седне Брутус пред компјутер и да изјавува меѓуетничка и меѓуверска омраза...

Интересно прашање е кого повеќе ќе тепа полицијата вечерва, ако е вистина ова што го пишуваат порталиве. ;)

Шo се курчaт пoлицaјциве, некa ги пуштaт дa се испoубијaт и oнaкa не зaслужувaaт дa живеaт чим се тoлку глупи.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Епа целта на она во Бутел е баш вакви коментари да се добијат...Да седне Брутус пред компјутер и да изјавува меѓуетничка и меѓуверска омраза...
Тоа не е мислење на @Brutus туку прави копи пејт на статусот на Миленко на Фб.

Не знам кај сум те избегнал.

Не мора да се сруши џамија, може да се смени тој што проповеда џихадизам.
Реално по градовите има потреба од џамии, најди си време во петок и посети некоја џамија во Скопје или останати градови во 12 часот.

Секој петок во Тетово е вака:

12809658_1022014297862925_8238036917968855168_n.jpg

Да не редам сега слики од останати џамии, пошто во секој град е вака. Дури и во скопската чаршија каде има полно џамии, сепак повеќе верници се молат надвор него внатре, не дека не сакаат внатре, туку нема место.

Џамиите без разлика што некој ги зема како провокација, тие се потреба.

Се согласувам дека треба во мешаните населби да се намали гласот на езанот, за да не смета на луѓето кои не се одзиваат на тој повик.

Сега гледам се гради џамија во село Лака покрај Вардар од десна страна, тоа е мало населено место, и нема потреба да се вознемири цело Ѓорче. Проти сум и на големината на џамијата, за тоа населено место кое не верувам дека ќе ја наполни таа џамија, има и други работи кои недостигаат на тоа населено место, не е само џамијата.

12274501_528561683984806_3542173073566120753_n.jpg

Абе луѓе, се става ли главата во торба за двете збратимени партии ? Они ќе си седат во сиот свој раскош а вие убивајте се за нив.

Сценариото е веќе познато што сакаат да го направат, се надевам дека нема да им успее.

Ни треба квалитетен живот а не крстови орли и меѓуетнички инциденти режирани од коалицијата на власт.

Ако некој мисли дека поставениот орел од Дуи како и протестов не е со амин од ДПМНЕ, ондак гадно се лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom