5-те најважни моменти во мојот живот

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
1. denot koga se rodiv
2. denot koga maturirav (ne maturska vecer)
3. denot koga se zapisav na arheologija
4. denot koga go dobiv prviot PC
5. denot koga ke diplomiram

1. denot koga bev drzaven prvak na mk na 200 i 100 mn gradno - plivanje
2. najvozbudlivata trka protiv edna tipka koga cel bazen bese na noze i ja pobediv pa me precekaa kako kralica :)
3. koga se zbliziv so drugarki mi koi sega mi se best best best friends
4. 1 vi maj 2006
5. Bluesky 2006

1. 18.03.1986, 04:50 сабајле кога пристигнав - затоа што сум имал к'смет;
*меѓумомент - кога сум сватил зошто користат ушите, освен за тегнење за роденден;
2. Два дена кога се родија две ѕвезди на мојава констелација - затоа што до крај на животот ќе се држиме заедно и ќе се сакаме;
*меѓумомент - кога и покрај моето противење, мајка ми ме запиша на музичко училиште и ме запозна со Г-дин Пијано;
3. Моментот кога ги најдов порките дома :) - затоа што се тргнав од патот на сексуална заостанатост;
4. Моментот кога ја дадов втората тројка во полуфинале на школско во кошарка; затоа што ќе бев мртов ако изгубевме;
5. 08.08.2002, 03:45 сабајле, кога за малку ќе заминев - затоа што научив една лекција, малку напорна за совладување али ептен важна;
6. Првата вистинска работа - затоа што сватив што значи да заработуваш и да го потиш г'зето
7. Објавување на резултатите од приемниот - ја добив визата за омилената дестинација од прв пат и без многу чекање;
8. Моментот кога сватив дека сепак треба да постојат несватливи работи;
9. Многуте моменти во кои малку по малку сваќав дека постојат луѓе кои безусловно ќе ме сакаат и луѓе кои ќе ги сакам до последната точка на списоков;

10-ката и тие по неа ги оставам за подоцна :)

A последната точка би сакал да ја напишам за повеќе десетици години. Би сакал да изгледа вака:

"And now, the end is near, and so I face, the final curtain.
My friend, I'll say it clear,
I'll state my case, of which I'm certain.
I've lived, a life that's full, I've traveled each and every highway.
And more, much more than this,
I did it my way.

Regrets, I've had a few, but then again, too few to mention.
I did, what I had to do, and saw it through, without exemption.
I planned, each charted course, each careful step, along the byway,
and more, much more than this,
I did it my way.

Yes, there were times, I'm sure you knew,
When I bit off, more than I could chew.
But through it all, when there was doubt,
I ate it up, and spit it out.
I faced it all, and I stood tall,
and did it my way.

I've loved, I've laughed and cried,
I've had my fill; my share of losing.
And now, as tears subside, I find it all so amusing.
To think, I did all that, and may I say --- not in a shy way,
"Oh no, oh no not me,
I did it my way".

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught.
To say the things, he truly feels,
And not the words, of one who kneels.
The record shows, I took the blows ---
And did it my way!"

**моментот на запознавање со форумов не го наведувам. Едноставно, се подразбира :)

1. Денот кога ја изгубив мојата невиност:)
2. Денот кога се зачленив на кајгана
3. Денот Д (матурата)
4./
5./

Tonchie напиша:
1. почнувам да трењирам карате у 4 одд.
2. запишувањето у средно КОЦЕ
3. запознавањето со MASTER_G од Кочани
4. првото стапнување у нет кафана у МКЦ 2000та
5. запознавањето со Adr1anaA

Можеби да размислував малку повеќе листава ке беше хронолошки подредена и ке размислував малку повеке за некои моменти кои сега не ми доаѓаат на памет.

Da te opraam malce, ne beshe net kafan, nego Junior Achievment Club ;) i beshe 1999ta....

inache

1. Denot koa na tatko mi mu skurci da me zamolchi od plachenje i mi dae votka za da me uspie na 2godishna vozrast
2. Se zapishav na medicina sredno
3. Denot koga vidov 2ca bezdomnici vo new york i svativ deka vo Skopje za vek vekova kje imam pokriv nad glavata i se vrativ
4. Posle 7 godini nosenje bel mantil svativ deka lekar od mene ne bidue
5. Denot (to est utroto) koga sepak dignav slushalka koga nekoj mentish me barashe vo 8 sabajle (otkako vo 6 se vrativ od grad) za da mi kazhe deka me odbrale da idam na studii vo Praga...

1. 2003 летото коа си ја запознав најдобрата другарка и запишувањето во средно
2. 21.04.2003 - коа се преселив на мој спрат и пуштив корења тука....
3. 08.2006 - најдобрата донесена одлука во мојот живот
4. прошлото лето цело.. коа работев и запознав некои личности
5. 18.05.2007 МОЈАТА МАТУРА

07.11.2003, 21:07 h.
...
......
хммммммммммммммм. Ами толку.

Серпико незнам по кој пат ме расплакуваш...фак ју!:(:helou:

1.Првиот момент ми е загубата на втората мајка 21.03.2001
2.Вториот ми е 27.11.2006,ја изгубив најпозитивната личност во мојот живот и од тој момент научив да ги држам и очите и срцетото отворени
3.Од 12.02.2006 матам кајгана,зашто др.да ми ги мати јајцата Нали?!:)
Не можам да се сетам или можеби не се толку битни за спомнување др.моменти ги имало али ќе направам апдејт на тоа што очекувам да ми се случи:)

1. преселбата
2. 2 ден во средно, запознавање на мојата најдобра другарка
3. шаманизам - работа на себе и откровение дека секогаш има, запознавање со најфеноменалните личности во мојот живот
4. откровение - јас не сум таа што мислам дека сум (омг)
5. откровение - љубовта кон братучетка ми (моја среќна ѕвезда)
6. откровение - откривање на практичните убавини - кунг фу

1. Дента кога се разведоа моите- тогаш научив дека понекогаш е подобро да продолжиш без некоја личност, и дека одвоеноста не ја убива љубовта;
2. 27.04.'95- се роди мојот полубрат, и тогаш сфатив што значи да сакаш некој безусловно;
3. 18.05 - кога почина човекот што ми беше најголемата потпора во животот. Почувствував болка до 'сржта, сеуште учам да се носам со истата, и сфаќам колку е драгоцен секој момент со луѓето кои ги сакам;
4. 3.07.- денот кога успешно го положив примениот на ликовна академија. Тоа ми даде правец во животот, во период кога не гледав никаков правец.
5. Ова место го оставам за edit:)

-Денот коа се роди син ми
-Деног коа се роди ќерка ми
-Денот коа ја запознав неа, мојата животна сопатничка
-Денот коа Партизан беше на кров на европа (баскет)
-Денот коа пред месец дена го преживеав првото гранатирење, прво после неколку години...се исплашив и на практичен начин дознав дека сеуште сум човек, а не машина.

Пред два саата увидов нешто.

Важен момент.

1.Денот кога се роди брат ми
2.Денот кога го запознав мојот сопруг
3.Денот кога го купивме најслаткото кученце на светот
4.Денот кога ја купивме куќата од нашите соништа
5.Ова ќе го оставам за друг пат.....

петте најважни моменти во мојот живот што никогаш нема да ги заборавам а ми се случиле до сега, позитивно гледано од мене се:
  1. 28 Ноември 2005година, 13:45 - Дента кога ја побарав љубовта на мојот живот да ми биде девојка (позади олимписки).
  2. 14 Април 2006година, 19.15 - Дента кога ја изгубив мојата невиност со љубовта или жената (сеедно) на мојот живот.
  3. 25 Август 2006година 21.20/30 - Најпрекрасниот момент од мојот живот - кога се верив со љубовта од мојот живот.
  4. 15 Септември 2001година, некаде пред 20:00 - Мојот прв бакнеж
  5. 25 мај 2006 година - Дента кога матурирав т.е. ноќта си ги поминав најубавите моменти од животот... бев со мојата љубена потоа со пријателите се опијанивме и знаев дека повеке нема да учам под никаков притисок!
петте најважни моменти во мојот живот што никогаш нема да ги заборавам а ми се случиле до сега, негативно гледано од мене се:
  1. 14 мај 2007година, 19.30 - дента кога мојата љубов ми раскина и ме повреди.
  2. 2002 година јуни месец - кога се скарав доживотно со мојот најдобар другар, кој претходно се дружевме 6 години и бевме како брака.
  3. 15 мај 2004година 18.00 - на балканско првенство кога за прв пат ми го скршија носот и до ден денес ми го имаат докршувано уште едно преку 40 пати од кои преку 10 пати било од страна на бившата девојка.
  4. од 14 Мај до 19 Мај - целата мината недела ке ја памтам како еден ужасен момент, поради тоа што сите убави планови за прекрасен живот со една жена што ги испланирав ми пропаднаа.
  5. 1 септември 1994 - првиот школски ден :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom