S
smart ass
Гостин
Како речиси ИСТ буџет како сегашниот преродбенициве го нарекуваат развоен,мене ме чуди јесте да има мислам +7% е зголемен ама па бајаги и вработија непотребни кадри односно администрација со книшка,етничка припадност а не по економски основ-ова штети на долг рок исто така и индексот на корупција како и сеуште неефикасното судство и долгите бирократски хоризонти СИГУРЕН СУМ странците не се БУДАЛИ да инвестираат-во Р.Македонија реалните инвестиции не надминаа 120 милиони евра а трошоци за промотори,консалтинг бла бла???
Ќерата за статуи по 32 милиони евра а субвенции за земјоделците 100 милиони(делумно неисплатени!)????
Ова е третина така
Нема развој,не сум песимист,ниту критикувам власт или опозиција едноставно сум реален
П.С либерален пазар нема кога имаш нелојална конкуренција,кога имаш селективност по неекономски основ понатаму сива економија и ЕУ применува субвенции и ајде еве свеж пример со српското млеко кое баш поради субвенциите од србија стана конкурентно на нашиот пазар па сега се намалува бројот на крави,стока говеда а на долг рок расте бројот на Идиоти удрени од медиумската лоботомија!
Ќерата за статуи по 32 милиони евра а субвенции за земјоделците 100 милиони(делумно неисплатени!)????
Ова е третина така

Нема развој,не сум песимист,ниту критикувам власт или опозиција едноставно сум реален

Па ние испродадовме де телеком 700ки окта ЕСМ остана уште единствениот природен монопол железницата...ауу да и водата!!Либерален пазар без монополи, концесии и субвенции и премногу регулативи.
П.С либерален пазар нема кога имаш нелојална конкуренција,кога имаш селективност по неекономски основ понатаму сива економија и ЕУ применува субвенции и ајде еве свеж пример со српското млеко кое баш поради субвенциите од србија стана конкурентно на нашиот пазар па сега се намалува бројот на крави,стока говеда а на долг рок расте бројот на Идиоти удрени од медиумската лоботомија!