S
smart ass
Гостин
Како речиси ИСТ буџет како сегашниот преродбенициве го нарекуваат развоен,мене ме чуди јесте да има мислам +7% е зголемен ама па бајаги и вработија непотребни кадри односно администрација со книшка,етничка припадност а не по економски основ-ова штети на долг рок исто така и индексот на корупција како и сеуште неефикасното судство и долгите бирократски хоризонти СИГУРЕН СУМ странците не се БУДАЛИ да инвестираат-во Р.Македонија реалните инвестиции не надминаа 120 милиони евра а трошоци за промотори,консалтинг бла бла???
Ќерата за статуи по 32 милиони евра а субвенции за земјоделците 100 милиони(делумно неисплатени!)????
Ова е третина така
Нема развој,не сум песимист,ниту критикувам власт или опозиција едноставно сум реален
П.С либерален пазар нема кога имаш нелојална конкуренција,кога имаш селективност по неекономски основ понатаму сива економија и ЕУ применува субвенции и ајде еве свеж пример со српското млеко кое баш поради субвенциите од србија стана конкурентно на нашиот пазар па сега се намалува бројот на крави,стока говеда а на долг рок расте бројот на Идиоти удрени од медиумската лоботомија!
Ќерата за статуи по 32 милиони евра а субвенции за земјоделците 100 милиони(делумно неисплатени!)????
Ова е третина така

Нема развој,не сум песимист,ниту критикувам власт или опозиција едноставно сум реален

Па ние испродадовме де телеком 700ки окта ЕСМ остана уште единствениот природен монопол железницата...ауу да и водата!!Либерален пазар без монополи, концесии и субвенции и премногу регулативи.
П.С либерален пазар нема кога имаш нелојална конкуренција,кога имаш селективност по неекономски основ понатаму сива економија и ЕУ применува субвенции и ајде еве свеж пример со српското млеко кое баш поради субвенциите од србија стана конкурентно на нашиот пазар па сега се намалува бројот на крави,стока говеда а на долг рок расте бројот на Идиоти удрени од медиумската лоботомија!

ftopic:
моето е офф топик а твоето не а?
:pusk::pusk: јасни се методите на вмроовците... исто како и во другана тема за сообракјаките... а загусти под нозе, одма се вртиме на друг начин да си го спасиме газето што гори... когаке ве убијат со факти, нај добар начин на одбрана е да нападнете за нрешто ново... ај батали више, нема да полемизирам со такви како ти... ми се здомачи да се објаснувам...и иако имаш коза за аватар, народов више не се ни кози ни овци.. поготово оние што се на форум, се интелегентни луге, кои знаат да размислуваат и имаат своја свест...