Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ви се свиѓа Her, гледајте ја Be right back епизодата од Блек Мирор.

Уствари не, изгледајте ги сите епизоди (само 6, неповрзани една со друга) од Блек Мирор ако немате глеано, you'll thank me later :)

Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне

Последно уредено:
44GB е блуреј формат, другиот од 22GB е најверојатно формат кој е оптмизиран за гледање на пс.

Разлика нема да приметиш, се додека филмот е правен од добри рипери, и нема проблем при конверзијата.

Нема везе дали е 22 или 44гб, чим е Тансформерс пак ќе ти биде :гомце: :icon_lol:

Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне
Тој од 44 ти е целосно блуреј цеде , а тој од 22 ти е рип од цедето ,нема некоја голема разлика , за да го гледаш тој 44 треба да имаш или блуреј плејер и режач , или пак со латоп да го поврзаш твто и така да го гледаш ,симни си го тој 22г исто е

Total Media Theatre 6 > open folder

pogolemite se pokvalitetni i kristalni, so extras, prevodi i sve, vistinski blu, i ima golema razlika od ovie na pola pomali, remux ili slicnite[DOUBLEPOST=1399399402][/DOUBLEPOST]
Какво возење бре. Визуелно филмот е перфектен, содржински еден од најмонотоните филмови што сум ги гледал.

2 пати пробував да го завршам ама не биваше никако.

Enemy возеше добро ама крајот :facepalm:

Vozenje samo u triler ima? :)
Emocionalno vozenje.

Ili bev okezen onaka primetno, ili naezen ili tazen.. ednostavno socuvstvuvav so filmceto, ne go oceniv visoko radi nekoj definiran kriterium za kvalitet tuku subjektivno poradi socuvstvuvanje.

Последно уредено:
mulholland drive

bebes8.jpg
Па дете на таа возраст од сликава треба да гледа филмови со Џеки Чен...

Total Media Theatre 6 > open folder

pogolemite se pokvalitetni i kristalni, so extras, prevodi i sve, vistinski blu, i ima golema razlika od ovie na pola pomali, remux ili slicnite[DOUBLEPOST=1399399402][/DOUBLEPOST]
Ова е некој player за пц така?
Мене ме интересира дали може некако да ги пуштам "вистинските блу реј" преку екстерен хард диск директно во тв,пошто немам лап топ а компијутерот ми е во друга соба.

им седнувам на новиве филмови од 2014 денеска, почнувм од Rio 2 па до каде ќе одиме. По доста долгата пауза ќе се нагледам филмови. Се читаме :)

Изгледа при крајов на месецов-почетокот на другиот ќе може да се очекува торентче за Grand Budapest Hotel.

Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.
Сподели де :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom