3DMark06 резултати

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
ne idam poveke dosta e......pozz
3dmark.jpg

Ne sum ja probal programta eve sega ja spustam a inaku imam konficuracija Intel dual core na 2.4 4 giga ram kingston na 800 mghz mislam nvidia 5500 quadro so 1 gig.500 hitaci gb. hard. maticnata mi e na inter cipset ne znam tocno koja e.pozz

Aj баш пушти да видиме што резултати ќе даде. 1280х1024 безз АА/AF

Ova mi e se na defaults.....
sshot-1.jpg

Зашто не исклучиш доле апдејтите за Windows и плус уште неколку апликации????:uvo:
Зашто ти стојат толку кога не верувам дека сите ти требаат во ист момент, само ти кочат при подигање на Windows-от....

Зашто не исклучиш доле апдејтите за Windows и плус уште неколку апликации????:uvo:
Зашто ти стојат толку кога не верувам дека сите ти требаат во ист момент, само ти кочат при подигање на Windows-от....
Iskluceni mi se, samo togas od merak deka samo sto go instalirav XP i nova grafickata pobrzo da se pofalam :) Mada mnogu min. mi go usporuvaat skoro ic..

ПОМОШ!!!!
Добро бе зашто неможам да инсталирам 3DMarks? На Setup ми излегува "Windows Vista is required. Installation will abort now"? Што е проблемот гледам дека и на Windows XP го имате инсталирано? Како да го решам ова?

Futuremark Vantage е DX10, и е само за Виста, за ХР стај 3DMark06.

Intel Celeron D 3.33GHz (OCed @ 3.67GHz)
1GB ram @ 667MHz
nVidia GeForce 7600GS (OCed @ 600/1050MHz)

Резолуција 1024 на 768, сите default сетинзи во 3DMark

Скор: 3385

Очекувано, на тестовите за процесор максимум вадеше 1 fps :D Тестовите за графика поминаа ок.

Поздрав

Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB cache
2x2GB Kingmax 800MHz
2xATI Radeon HD4850
J&W X48D2 Extreme intel X48 chipset

Sve na stock frekfencii

3D Mark 06:
attachment.php

Super PI 1M
attachment.php

Super PI 2M
attachment.php

Za nekoe vreme planiram da go overklokiram pa ke pisam togas pak rezultati.

Attachments

• 3D Mark 06.jpg
    3D Mark 06.jpg
    80,2 KB · Прегледи: 70
  • Super PI 1M.jpg
    Super PI 1M.jpg
    67,1 KB · Прегледи: 68
  • Super PI 2M.jpg
    Super PI 2M.jpg
    60,6 KB · Прегледи: 69
Во никој случај немаш 2 радеонки у crossfire. Имаш само една. Или пак втората не ти е уклучена во драјверите. Или пак нешто друго те кочи. 14000 се вадат со една. И браво за плочата, му доаѓа нешто како самоубиство на ваква конфигурација.

Znaci definitivno e edna 4850 nema teoretski sansi tolku da vadis so dve ili si zgresil koga si pisuval ili sakas malce da ne zaebavas....eve ti kolku treba da vadis realno....

hd4850cf4ghz_g_02.gif

2 se u crossfire, probav so edna izvadiv 10000, inace nemase u momentot drugi ploci so x48 ili x38 chipset nigde, a ne mi se cekase.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom