3DMark06 резултати

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Ali se pogodi plocata, cekaj da najdam nekoja slika od menito za overclock u biosot da vidis.

JustWoot1sm.jpg

JUST w00t looooooooooooooool se skinav od smeenje koa go vidov.

a eve i za 3dmark skor slicen na mojot

3dmarkpe6.jpg

Ova e so slicen sistem na mojot, isti procesor sto e najbitno, izvadile gore dole isti rezultat.
Eve i link ako ve interesira statijata: linkot

Moze da se podobri skorot ako go overklokiram procesorot, sea on me koci ali da zemam ladenje ke probam i toa.

Jas 16500 vadam so 8800GTS 512Mb. sto e edna a kamoli na SLI da bide, nesto ne mi stima sto znam sum nemal iskustvo so SLI i CF ama sigurno bi trebalo da vadis so dve 20 000 kako nisto....

Еве и ја потврдувам дека има две у кросфаер, (барем за ова) не се заебава... :nenene: Кико, да не има нешто везе тоа што го немаше стаено второто конекторче?!?

Еве и ја потврдувам дека има две у кросфаер, (барем за ова) не се заебава... :nenene: Кико, да не има нешто везе тоа што го немаше стаено второто конекторче?!?
Abe ako neka si ima ama do sto moze da bide toj problem i zasto tolku malce vadi toa mi e cudno...Inaku i jas cekam da stignat vo Set ASUS 4870 i jas ke ja menuvam mojava ASUS 8800GTS 512....

Nema veze vtoriot konektor, sea mi e staven i pak e isto. Mislam deka e do procesorot najvise, posto na 3D Mark ako imas Quad core znacitelno ke ti go digne skorot.

Па стај и трет конектор :baeh: E8400 те кочи?!? Weird:uvo: Епа следно некој big-ass cooler и масовен оверклок или...?!?

Nema veze vtoriot konektor, sea mi e staven i pak e isto. Mislam deka e do procesorot najvise, posto na 3D Mark ako imas Quad core znacitelno ke ti go digne skorot.
A ne ke bese loso malce da go kloknes CPU da vidis...inaku nema veze CPU za 3dmark veruvaj so Quad da dobies plus 500 poeni, najveke igra uloga grafickata...
Jas so 8800Gts se na difolt i graficka i Cpu vadev do kaj 12 000 a so se kloknato do kaj 16500 vadev....
proveri nesto ne e kako sto treba.....

A ne ke bese loso malce da go kloknes CPU da vidis...inaku nema veze CPU za 3dmark veruvaj so Quad da dobies plus 500 poeni, najveke igra uloga grafickata...
Jas so 8800Gts se na difolt i graficka i Cpu vadev do kaj 12 000 a so se kloknato do kaj 16500 vadev....
proveri nesto ne e kako sto treba.....

Peer mene procesorot mi vadi okolu 2700 markovi, sum videl quad core koi vadat 5-6000 markovi, sea ne znam tocno kolku vlijaat na finalniot skor poenite od procesorot, ali u sekoj slucaj tie so imaat quad core vadat duplo poise od mene. A inace so overclock definitivno treba da se pokaci skorot za nekoja iljadarka :icon_bigg

Еве една мала споредба како се движат работите кај мене со и без оверклок на процесорот. Графичката и на двата теста си е на фарбричките брзини. Знам дека мојата и твојата конфигурација дури и да немаат допирни точки, ама сепак онака претстава да имаш...

Overklok.jpg

Александар

Па така некако, у скорот за процесорот има осетна разлика, арно ама во општиот скор, нешто небитно е...

Александар

Фората е што скорот од процесорот се пресметува упола. Односно тебе ако скорот ти е 2800, во финалниот скор од процесорот ке влезат 1400. Кај квадкор е 2300-2500(од 4-5000) што е мала разлика.

Имаш проблем со компјутерот, нешто те кочи, ај излистај све хардвер што имаш(со сите тракатанци), веризја на каталистот и провери дели имаш ставено crossfire лента на графичките и дали ти е уклучен crossfire у драјверот.

Ај доедка одговори дотичниот, јас ке улетам со малце оговарање :baeh: ги има стаено двете лентички за кросфаер, у драјверите има активирано кросфаер, процесор е8400, 1333мхз фсб, 4 или 6 мега кеш - не сум сигурен за ова, мрза ми е сеа да гуглам...2 плочки од по 2 гига рам на 800мхз мислам...за другото ке остаам да дополни Кико...

Александар

Кои 2 ленти бе? Една лента треба само, нека ја извади другата:pos2::pos2:
И нека го шибне Е8400 на 3.6ghz.

Ја на мојов дигитрон вадам 1000 и нешо поени,на 3Дмарк06.

ASUS k8u-x
Amd Athlon 3200+ s754 kloknat 2.42
Geforce 7300GT 256mb ddr 2
512mb ram
80gb excelstore
600W kinesko napajanje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom