3DMark06 резултати

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ок што ти е резолуцијата толку и толку. Јас ти кажувам за 3dmark резолуцијата, таа се мести. Мислам дека 05 дава дупли резултати од 06 (ако 05 е 14000 `06 е 7000).Утре ја ќе пуштам `05 па ќе се споредат.

Абе ок што ти е резолуцијата толку и толку. Јас ти кажувам за 3dmark резолуцијата, таа се мести. Мислам дека 05 дава дупли резултати од 06 (ако 05 е 14000 `06 е 7000).Утре ја ќе пуштам `05 па ќе се споредат.
za taa li rezolucija zboris, jas mislev mala ti e slikata. lol. :)!Aj zadture kje simnam od torent ova pa kje postiram od 3DMark06

Ova mi e se na defaults.....
sshot-1.jpg

Drugarce ova ti e bez overklok najobicno, ni CPU ni pak Grafickata overklokuvana...
Smole so overklok vadese nad 14000...E sega ti racunaj samo da mi pomogne nekoj vo overklokot sigurno ke izvadam poveke od 15000...

Ко за дифолт ти е супер резултатот, иначе за начи услови подобра конфигурација од твојата не ни може да се посака, не ти треба оверклок во блиска иднина

Drugarce ova ti e bez overklok najobicno, ni CPU ni pak Grafickata overklokuvana...
Smole so overklok vadese nad 14000...E sega ti racunaj samo da mi pomogne nekoj vo overklokot sigurno ke izvadam poveke od 15000...

Од сликава глеам нешто матичната висока температура?

Од сликава глеам нешто матичната висока температура?
Ne e visoka taa sega mu doaga kako normalna :),taka bilo nasteluvan programot Pc Probe fabricki nad 30 stepena da te alarmira ama sega go nasteluvav na 45 Stepena da me izvesti.Ne znaev i zatoa taka ispadna slikata
Inaku citav na forum na ASUS kako i drugi imaat isto vakvi problemi mada nese problemi ama sekoj saka da si prasa,na nekoi i do 55 Stepena im kreva plocata.
Jas ja testirav i poveke od 42 + 2 stepena ne mi kreva....
Inaku dodeka ja imav starata graficka Ati HD2600XT ne mi krevase plocata poveke od 28 stepena,cudna rabota.
Ovaa ploca e ASUS P5E X38 chipset DDR2...

а зашто си зел x38?
Se sto e novo i dobro sakam da go imam....se zezam.
Imav ploca Asus P5K-E nova so P35 chipset i mi se zezna za nepolni dve nedeli,i se razocarav od P35.I si rekov i taka mi ja menuvaat ke si zemam nekoe zverce si doplativ i si ja zemav,inaku plocata e kraj na programata.Cudna rabota so starata ploca temp. na CPU mi bese okolu 35 stepena a dodeka so ovaa novava ploca standard mu e 20 stepena...i sto znam kako da mi e pobrz sega pc-vo....
Pozz

Могуче, мислам дека x38 има подобрен мемориски контролер. А и самата плоча е правена за OC, само мислам дека не е мн ефтина. Иначе Асус е ѓубре, и мене ми има една плоча цркнато, и од тогаш плочи и графички Асус никако. Gigabyte rulzzzz

Могуче, мислам дека x38 има подобрен мемориски контролер. А и самата плоча е правена за OC, само мислам дека не е мн ефтина. Иначе Асус е ѓубре, и мене ми има една плоча цркнато, и од тогаш плочи и графички Асус никако. Gigabyte rulzzzz
Jas ja poebav plocata.Samo imam dosta luge vo set pa napravija kako da e fabricki defekt....Pozz

Bez kloknata Graficka znaci na difolt,Samo CPU mi e kloknato na 3.33ghz..eve rezultati....
333.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom