Тапа понуда од мобилните оператори!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Редовно во последно време следам понуда на мобилни телефони, тоа што ме чуди е што големиве мобилни оператори имаат многу лоша понуда на телефони.

Целата понуда се сведува на:

Лоши, неинтересни модели, скапи претплати и високи цени.

Не можам да сфатам модел што е во при-пеид 5000 денари, да го нудат како екстра понуда со највисока претплата за цена од 4000 денари.

Дали причината е лошите финансиски резултати и лошото работење.

Сите во СПЕЦИЈАЛНИ ПОНУДИ нудат Блекбери за нула денари. А никаде не е наведено дека станува збор за голема претплата од 1000 денари што треба да ја плаќаш 24 месеци.

Да не ги анализирам сите поединечно, т-мобиле имаат просечна понуда, ОНЕ нешто слично, ВИП се катастрофа.

Еве типичен пример:

ПОНУДА ВИП

Што е проблемов на операториве мислат дека преку ноќ ќе се напунат со пари?

И Т-мобиле и ВИП за Блекбери нудат Блекбери услуги за 700 денари плус. Со тоа имаш интернет секаде.
Ама Блекбери си се телефони за бизнисмени. Нив им треба во секој момент да можат да прочитаат маил.

Мене не ми е јасно што обичен човек бара во Блекбери? Само фраер да е! Епа ако е фраер ондак ќе плаќа и 700 денари.
А ако му треба мобилен за да се јави и за да напише порака тогаш има такви уште илјадници телефони без дополнителни претплати.

Остај тоа што имаат лоша понуда на телефони

Јас сум изреволтиран од услугите и тарифите што ги имаат
Пример со роамингот на Т-Мобиле
Бев на поминување низ Словачка и од МКД ми префрлија 100 денари на сметка,неможев да ѕвонам после тоа ми префрлија уште 200 и значи имав вкупно 300
И пробав да заѕвонанам ми се блокираше телефонот неможев да исклучам и мајка ми ми крена и во тој момент сшуштив и добив рапорт за сметка ми останаа само 120 денари и пак неможев да ѕвонам
Значи за едно Ало и ништо повеќе ми отидоа 180 денари епа фала многу супер сте

Во Скопје ставам кредит за 100 денара се јавувам е кај си еве идам ,оп рапорт 60 на денари сметка :toe:

Све се лопови и преваранти со ефтини маркетиншки трикови мислат ќе зголемат продажба и ќе заебат некој,епа нема да заебат се дури народот размилува што прави ,но и се дури има прост народ они ќе си прават лесна продажба ...

Ne si vo pravo rossonerka. Ubavo vika covekot ovie telefoni se preskapi vo paketi ako sporedime so drugi zemji.
Plus zasto togas blackbarry ima wifi ako treba da platis za internet.
Ima i drugi raboti so necinat operatorite kaj nas ama aj sto da praime.

Ne si vo pravo rossonerka. Ubavo vika covekot ovie telefoni se preskapi vo paketi ako sporedime so drugi zemji.
Plus zasto togas blackbarry ima wifi ako treba da platis za internet.
Ima i drugi raboti so necinat operatorite kaj nas ama aj sto da praime.

Нема Wifi, многу и нови модели на Блекбери немаат :)
Намерно е тоа за да се плаќаат овие Блекбери услуги. И тоа е секаде за Блекбери, секаде се плаќаат тие Блекбери услуги.

Иначе дека лапаат пари со оние ѕвездички доле точно. На Т мобиле фемили пакетите велат дека е бесплатно меѓу лицата во пакетот, а всушност доле има една премала ѕвездичка да ја гледаш со микроскоп каде вели дека остварување повик е 3 денари.
Поскапи се телефоните од странство, затоа најдобро е да си се нарача телефон.

Ама не е само понудата за мобилни скапа. Се е скапо во Македонија. Не стрижат како овци.
Ние се палиме на се што е ново и што е бренд и што го гледаме на интернет. И доаѓа тука тоа, ние мора да сме фраери и да го купиме сеедно дали е мобилен, дали е лап топ, дали е нова колекција Манго сеедно ... А цените се дупли од оние на интернет. Ама побарувачка секогаш има, сеедно која е цената.
И Блекбери 700 денари плаќаш плус па редици и има листи на чекање за да се купи Блекбери. И тоа не од што знаат повеќето и што е таа услуга и за што се тие 700 денари ни што подржува Блекбери. Битно они се шема и имаат модерен телефон.

не ми е јасно што сакаш да потенцираш?
- ги ставаш блекбери, хатеце и хапе во категориај со нокиа, самсунг и сони ериксон?
- стави јагуар и астон мартин во категорија со бмв, мерцедес и форд :)

Jaс малце ќе забегам офтопик, но ме интересира дали стои понудата од Т-Мобајл, дополнуваш сметка 3.000, 5.000 или 7.000 и добиваше некаков телефон?

не ми е јасно што сакаш да потенцираш?
- ги ставаш блекбери, хатеце и хапе во категориај со нокиа, самсунг и сони ериксон?
- стави јагуар и астон мартин во категорија со бмв, мерцедес и форд :)

Ne te svakjam? sto da potenciram?

Само Германос (сега оне) носат телефони ама не земам од таму дека треба да правам договор со космофон (оне). Вип се најкатастрофа кога станува збор за бирање телефон. Вчегуваш во салоот гледаш околу тебе еден куп пластичин макети од телефониве ама НИКОГАШ ги немаат.

остварување повик е 3 денари.

Ова, ова... како идеја ме вади од такт!
Ова треба да се направи нелегално.
Единствена причина зашто не сум на T-Mobile е оваа глупост со наплаќање за остварен повик.
А... за секое полнење на батеријата наплаќаат, или сеуште не?

Ова, ова... како идеја ме вади од такт!
Ова треба да се направи нелегално.
Единствена причина зашто не сум на T-Mobile е оваа глупост со наплаќање за остварен повик.
А... за секое полнење на батеријата наплаќаат, или сеуште не?
епа од тој е*ан остварен повик ,во роаминг кога ѕвонев од Словачка ми скинаа 200 денара ,само Ало што кажав и спуштив (ама буквално само ало ништо друго)

И Т-мобиле и ВИП за Блекбери нудат Блекбери услуги за 700 денари плус. Со тоа имаш интернет секаде.
Ама Блекбери си се телефони за бизнисмени. Нив им треба во секој момент да можат да прочитаат маил.

Мене не ми е јасно што обичен човек бара во Блекбери? Само фраер да е! Епа ако е фраер ондак ќе плаќа и 700 денари.
А ако му треба мобилен за да се јави и за да напише порака тогаш има такви уште илјадници телефони без дополнителни претплати.

Е на што ќе им дадам пари за високи претплати и баснословни суми за телефони, телефони за бизнисмени а бе ајде не заебавај обични луѓе ги носат и можат да си ги дозволат таму некаде далеку.

Сега само да сврти од Брачката бродот кај Сингапур има да му порачам Ајфон 2010 за цена која што овде да ја кажам ќе им изгледа научна фантастика....

Само Германос (сега оне) носат телефони ама не земам од таму дека треба да правам договор со космофон (оне). Вип се најкатастрофа кога станува збор за бирање телефон. Вчегуваш во салоот гледаш околу тебе еден куп пластичин макети од телефониве ама НИКОГАШ ги немаат.

Пред некој ден влего во Германос, понуда - невиден хаос. Тапа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom