Тапа понуда од мобилните оператори!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Ова, ова... како идеја ме вади од такт!
Ова треба да се направи нелегално.
Единствена причина зашто не сум на T-Mobile е оваа глупост со наплаќање за остварен повик.
А... за секое полнење на батеријата наплаќаат, или сеуште не?

Секаде се наплака за остварување на Повик!:toe:

Jaс малце ќе забегам офтопик, но ме интересира дали стои понудата од Т-Мобајл, дополнуваш сметка 3.000, 5.000 или 7.000 и добиваше некаков телефон?

Не, околу Нова Година траеше тоа.

Мене Космофон ме извадија од такт, земав телефон од нив за мајка ми (LG Chocolate), али некое време не го користев бидејќи секој пат освен тие 200 ко претплата, ми доаѓаа 200/300 екстра на бројот. Го баталив, за после 4 месеци да ми стигне тужба со 5000 денари, за пенали и неплатени сметки. А бројот после 1виот месец неплаќање ми го исклучија.

Не е дека за ова јас не сум крив, сум требал да видам во договорот, али голема компанија на тој начин да се циганчи и да зема пари од корисниците?
Па никад више нема да им влезам, не па да користам услуги. Можев или да доплатам 4000 и да го користам телефонот, или да дадам околу 7000 и да го раскинам договорот.
Нормално дека го раскинав.

Остај тоа што имаат лоша понуда на телефони

Јас сум изреволтиран од услугите и тарифите што ги имаат
Пример со роамингот на Т-Мобиле
Бев на поминување низ Словачка и од МКД ми префрлија 100 денари на сметка,неможев да ѕвонам после тоа ми префрлија уште 200 и значи имав вкупно 300
И пробав да заѕвонанам ми се блокираше телефонот неможев да исклучам и мајка ми ми крена и во тој момент сшуштив и добив рапорт за сметка ми останаа само 120 денари и пак неможев да ѕвонам
Значи за едно Ало и ништо повеќе ми отидоа 180 денари епа фала многу супер сте

Во Скопје ставам кредит за 100 денара се јавувам е кај си еве идам ,оп рапорт 60 на денари сметка :toe:

Све се лопови и преваранти со ефтини маркетиншки трикови мислат ќе зголемат продажба и ќе заебат некој,епа нема да заебат се дури народот размилува што прави ,но и се дури има прост народ они ќе си прават лесна продажба ...

1. Јеби га друже, роаминг е. На кој и да си оператор ќе те ошури, посебно ако ги немаш активирано услугите за роаминг.

2. Од тие 100 денари, само околу 80 денари ти легнуваат на сметка. Минута ти е негде 10 денари, па ако си зборел 1 минута и 1 секунда (ако сеуште така се тарифира при пејдот) ете ти -20, т.е. 60 денари на сметка.

епа од тој е*ан остварен повик ,во роаминг кога ѕвонев од Словачка ми скинаа 200 денара ,само Ало што кажав и спуштив (ама буквално само ало ништо друго)

Нема врска, не се наплаќа остварување на повик на при пејд.

Не баш. One не наплаќа.

One не наплаќа заради тоа што се тарифира на минута. Т.е. на секунда после првата минута. Значи дали збориш секунда, 2, 3, 5, 30, они ќе ти земат 7 денари без ддв. Остварувањето на повик во т-мобајл е како превенција да не се збори само 1 секунда, пошто се тарифира на секунда од воспоставувањето на повикот.

Да речеме дек се јавуваш да кажеш само доаѓам и нека трае тоа 5 секунди.

1. Во one плаќаш 7 денари (без ддв)

2. Во т-мобајл плаќаш 3.5 денари (исто без ддв).

1. Јеби га друже, роаминг е. На кој и да си оператор ќе те ошури, посебно ако ги немаш активирано услугите за роаминг.

Нема врска, не се наплаќа остварување на повик на при пејд.

ме имаш цитирано два пати за ист пример
не ми е ни толку важно сега меѓутоа да разјасниме

Бев во Словачка ,значи роаминг ,и примив 300 денари на сметка ,пробав да заѕвонам и ми се блокираше телефонот неможев да исклучам пред да ми кренат :) откако ми кренаа исклучив и тоа беше ни ало не кажав не ми беше телефонот на уво и ми стигна сметка накај 120 денари

Имам еден пример кај што од Грчка вртев во Полска :pos2:
Цело богатство платив тогаш
+ нешо интернет + дома вртење +натака навака = 8000 сметка :vozbud:
ова го кажувам чисто онака како смешка :) а и изгор скапо си е :toe:

ме имаш цитирано два пати за ист пример
не ми е ни толку важно сега меѓутоа да разјасниме

Бев во Словачка ,значи роаминг ,и примив 300 денари на сметка ,пробав да заѕвонам и ми се блокираше телефонот неможев да исклучам пред да ми кренат :) откако ми кренаа исклучив и тоа беше ни ало не кажав не ми беше телефонот на уво и ми стигна сметка накај 120 денари

Имам еден пример кај што од Грчка вртев во Полска :pos2:
Цело богатство платив тогаш
+ нешо интернет + дома вртење +натака навака = 8000 сметка :vozbud:
ова го кажувам чисто онака како смешка :) а и изгор скапо си е :toe:

Баш ме заинтересира со ова. Рагледав сега на страната на t-mobile, повик од словачка кон МКД ти е 100 денари. Се тарифира на минута. и 1 ms да збориш, ќе ти се земат 100 денари :smir:

А тоа со интернетот од Грчка, биди среќен што дошло толку „мала“ сметка. Принципот на работа на ГПРС во роаминг е многу заебан.

Еве ти цена:
GPRS сообраќај - првиот интервал на тарифирање е 10 KB, следните интервали се по 1 KB
6.80 ден.
GPRS сообраќај - цена за 1 MB
699.00 ден.

Баш ме заинтересира со ова. Рагледав сега на страната на t-mobile, повик од словачка кон МКД ти е 100 денари. Се тарифира на минута. и 1 ms да збориш, ќе ти се земат 100 денари :smir:

А тоа со интернетот од Грчка, биди среќен што дошло толку „мала“ сметка. Принципот на работа на ГПРС во роаминг е многу заебан.

Еве ти цена:
GPRS сообраќај - првиот интервал на тарифирање е 10 KB, следните интервали се по 1 KB
6.80 ден.
GPRS сообраќај - цена за 1 MB
699.00 ден.
значи наплаќаат 100 за минута безразлика дали сум зборел 5 или 10 секунди ...
значи на сметка од тие 300 денари сум добил само 250 денари и 100 денари повикот + ддв = 130 +-доаѓаме до 120 денари на сметка со кои останав да неможам ни да титкам :)

значи наплаќаат 100 за минута безразлика дали сум зборел 5 или 10 секунди ...
значи на сметка од тие 300 денари сум добил само 250 денари и 100 денари повикот + ддв = 130 +-доаѓаме до 120 денари на сметка со кои останав да неможам ни да титкам :)

Баш така. Тоа е правило кај т-мобајл за при пејд. Првата минута се тарифира без разлика колку збориш од неа.

Всушност не само кај т-мобајл, мислам дека и кај останатите 2 оператори е така

Баш така. Тоа е правило кај т-мобајл за при пејд. Првата минута се тарифира без разлика колку збориш од неа.

Всушност не само кај т-мобајл, мислам дека и кај останатите 2 оператори е така
а во втората минута се тарифира од секунда или и понатака е 100 денари од минута ?

Инаку за ГПРСот морам да ги пофалам бидејќи го користам на сметка и во извештајот ми стигнува на пр дека сум искористил 500кб кои не ги наплаќаат :),незнам дали имам гратис до 1 мб или што е работата ... :)

а во втората минута се тарифира од секунда или и понатака е 100 денари од минута ?

Инаку за ГПРСот морам да ги пофалам бидејќи го користам на сметка и во извештајот ми стигнува на пр дека сум искористил 500кб кои не ги наплаќаат :),незнам дали имам гратис до 1 мб или што е работата ... :)
конкретно во словачка се тарифира на 10 секунди после првата минута (ако си со број од т-мобајл мкд). Во МКД мислам дека се тарифира на секунда (по првата минута), одамна го исфрлив при пејд бројот, па не сум најсигурен. Провери на веб страната на т-мобајл.

One не наплаќа заради тоа што се тарифира на минута. Т.е. на секунда после првата минута. Значи дали збориш секунда, 2, 3, 5, 30, они ќе ти земат 7 денари без ддв.

Кај ги најде 7 денари? Најскапата тарифа е 5.6 денари + ддв.
Да, прв интервал им е минута. Али, јебеш ти муабет од 60 секунди, нели?
Значи, ако збориш макар и две минути, Т-Мобиле ке ти наплати за двете минути плус тие 2-3 денара за воспоставување на повик. А овие другиве, само за тие две минути.

Кај ги најде 7 денари? Најскапата тарифа е 5.6 денари + ддв.
Да, прв интервал им е минута. Али, јебеш ти муабет од 60 секунди, нели?
Значи, ако збориш макар и две минути, Т-Мобиле ке ти наплати за двете минути плус тие 2-3 денара за воспоставување на повик. А овие другиве, само за тие две минути.

ОК, моја грешка. Ама затоа друже, телефонот што во т-мобајле 9к, во космофон е 14к. Мала разлика, од 5к денари...

едит: го снижиле на 12к.

Ne si vo pravo rossonerka. Ubavo vika covekot ovie telefoni se preskapi vo paketi ako sporedime so drugi zemji.
Plus zasto togas blackbarry ima wifi ako treba da platis za internet.
Ima i drugi raboti so necinat operatorite kaj nas ama aj sto da praime.
внимавај на една работа, понудата од вип за блекбери интернет е - НЕОГРАНИЧЕН интернет.

точно е дека тие телефони имаат вифи и можеш да користиш скоро од 40% низ градов wirelles - но GPRS можеш да користиш во 90% од државава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom