Ги има и тоа на купче, ем на глава им е се ова што се случува денес ем кукаат секој ден за даноци и други зголемени давачки и ем на крај краишта плукаат по СДСМ и бакнуваат плакати на ДПМНЕ
А најтрагично е кога за секоја нивна глупост или неуспех шо би рекле прилепчани курле му е крив.
Хехе колку ми смешен , но сите не кукат и се жалат .
За сите не е среќен живот да возиш мерцедес.
-----------------
Сите плачете по Тоше Проевски .
Ангел бил не ти знам што бил...
По преслушувањето на голем број од песните заклучив дека сите песни имаат една заедничка работа.
"Во името на љубовта , мирен живот и спокојство се одкажува од сите материјални добра. Најважно му е спокојство искреноста и вистината"
Се чудев зошто “Цреша“ ми е најмолинена песна.
Благодарение на оваа тема и случувањета со Заев го пронајдов клучот .
Во “Цреша“ е опишен раздорот на Македонците во секаков смисол е опишен Македонскиот народ .
Сите скитаме ,а патиме за мир и храмонија.
Ние сме народ на кој му треба малку да биде среќен.
------------------------------------------------
Наптените души кој штрајкуваат некој наивно си немат врска ни со Заев ни со политика .
Не се среќни со тоа што ќе влезат во тргоскиот и ќе купат нешто среќни се тоа што имат право да влезат во ваков објект. На едно место лукзуз и беда сепак хармонија.....
//Само од оваа страна го оправдувам
Прости меѓу оваа група “организаторите тешка и душа"
Оваа што е меѓу ------------------ не сакам да се гледа како политка бидејки се работи за великан и симбол на Македонија.
Што не оправдувам начино на кој е започнан цел обејкт тајноста и глупостите на Заев ...
Можеше и без нив.
Бидејки сакаме единство на Макдонците едните тврдат дека е виновен другите тврдат дека не е.
Ги разбирам тие што викат не е ...
Но во демократска држава дека опозицијата тврди дека е свесна и чесна .
Место да бара прекин на секакви постапки кој се законски.
Ако се тие толку чесни и искрени нека бараат ЈАВНО ИСПРАШУВАЊЕ ЈАВНА ПОСТПКА пред камери на МТВ па сите да знаеме за случајот.
Да ги видеме фактите и доказите тогаш ќе кажам има надеж за правна Држава .
Оваа е моето одјавување во оваа тема доколку има некој од синте ако ми одговоре како што треба би се приклучил повторно .
Уште еднаш се извинувам што го спомнав Тоше Проевски , но така можев да ја објаснам ситуација.
Благодарам на Разбирањето .
Мене ми е тешко кога гледам дека Браќа се карат за политичка партии бидејки пред блиско минато се бореа Браќа едни на Српската стрна други на Буграската страна ,а резлутатот го знаеме.
Кога си надовор од Македонија ги сваќаш вредностите на татковината
дрво без корен не постои.
Поздрав пријатна дискусија....
Koj ме свати нека му е со среќа , а кој не нека талка во водите на раздорот