Пак ќе ги напишам првите две точки.
1) Зоран Заев доби признание од европа за најдобро извршен проект на балканот
2) Судијата кој што му ги одзеде пасошите и го остави да се брани од слобода надвор од притвор е РАЗРЕШЕН.
Појаснување..
1)Објасни како може на корумпиран начин и крадење на земјиште(неисплата на оштетување) да му доделат признание за најдобро изработен проект во балканот.
2)Како може судијата кој што му ги одзеде пасошите и го остави да се брани од слобода надвор од притвор, е РАЗРЕШЕН.
Бај д веј нема никакви докази дека нешто напраил Заев..
Се е неосновано.
Бај д веј увиди дали човекот направил кривично дело.. или сепак некој го мести
Aко добро го прочита Струмикс кој инаку е правник и е од струмица и е партиски необоен, кажа дека обвинителката е разрешена, ниеден судија не е разрешен.
Втора работа, јас можам пак да ти кажам како може хелмут кол човекот кој ја обедини германија и е оквалификуван од некои и како татко на гермнаскиот народ, за кој иако е жив има веќе споменик за него да биде обвинет, суден и осуден за виновен за проневера за пари?
Проблемот не е во мене, бидејќи јас никогаш однапред не реков дека Заев е виновен, туку само дека е обвинет, дали е виновен ќе реши судот, туку проблемот е во тебе бидејќи ти однапред носуш тврдења аргументирајќи со дека не може некоја толку знчајна личност да направи такво дело и да не биде обвинет за неа. Еве јас ти дадов жив пример за далеку поважна личност споредено во рамките на една држава како твоите аргументи не држат вода.
Твое е во што сакаш да веруваш, ама фактот останува дека без разлика на политичката важност на една личност и нејзиниот допринос тоа не го оправдува евентуланото злоупотребување на својата позиција за лични интереси или проневерување на пари.
А ти ако сакаш да продолжиш со твоите неосновани аргументи за нешто и слепо да веруваш во нив, повели.
И уште еднаш јас не сум политички обоен и ако прочита некој пост погоре ми се повража и од тие што безрезербно ги подржуваат едните односно другите. Освен тоа и нит го бранам заев ниту власта, туку го бранам функционирањето на системот чие функционирање е многу важно за една држава, без разлика колку и порпусти и дупки да има.