BlackBerry Storm од VIP

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа значи дека кога ќе пишуваш СМС или меил ќе терба за секоја буква уште еднаш ок да стиснеш за да потврдишдека таа е буквата која си ја утипкала, глупости на ниво.
Да :) Многу некој работи се отежнати со тоа.

Тоа значи дека кога ќе пишуваш СМС или меил ќе терба за секоја буква уште еднаш ок да стиснеш за да потврдишдека таа е буквата која си ја утипкала, глупости на ниво.
ова што го збориш врска нема-
The technology in the BlackBerry touchscreen is called SurePress and the first time you use it is almost an odd/eerie experience. Why? Because it works exactly like it is supposed to. When you press the screen in the area where a visual button is… it feels like you’re pressing an actual, physical button in that location.

The BlackBerry Storm smartphone features a SurePress™ touch screen—an innovative, pressable touch screen that makes navigation a breeze and allows accurate typing.

прво прочитај/просурфај малку-не треба многу имаме google зар не знаеш?

Баш пред некој ден го чепкав телефонот, од прва рака е за восхит, но му фалат работи кои и те како му се потребни. А и читав за него и нема баш некои убави критики и е избран во првите 10 чкарт телефони :) Интересно е што има SurePress touch screen, Bluetooth има, ама нема вифи :)
Се на се интересен телефон, но не би дала пари за него иако многу слатко ми се смееше :pipi:
This is a review of the ups and downs of the iPhone 3G and the Blackberry STORM.

Okay, for awhile now people have been debating over which is better the newest blackberry or the infamous iPhone 3G.
The first thing about the storm that catches your eyes is it's touch screen, i know your thinking well iphone has a touch screen.
Well the blackberry storm's touch screen is different with a click down type screen much like the touch pad of laptops(namely macs) It entrances when you first begin to fool with it. The BBS(black berry storm) has very fluid scrolling easily done with the slide of the finger.
IP(iPhone) also has this but fairly different IP is a "Flick scroll" which when you slide you finger across the screen as fast as you can and the screen will continue to scroll like you've spun a wheel.
The BBS stops where your finger stops this is more of a personal preference thing than a better than.
Next is browser the browsers on the two phones are very similar with my minor differences the iphone has the pinch zoom function while BBS has the double tap zoom.
As for the faster browser the BBS has been the fastest in ALL of my tests. Next Texting in short is fairly the same but BBS has landscape and portrait style keyboard depending on how your holding the phone.
Next cameras, the BBS wins hands down in the quality of pictures boasting it's 3.2 Mega pixel camera while IP has 2.0. However, IP has many different apps that can make pictures more fun such as different background low grade photoshop type stuff and more.
Music is a big part of the cell phone community these days and these phones don't drop the ball. Both phone have outstanding sound quality. If money is not an option BBS wins because it has a unlike IP which has 16GB and 8GB versions BBS has a micro SD slot making the space nearly limitless if you but the big enough micro SD. The BBS does come with an 8GB micro card.
Apps, too obvious the IP blows BBS out of the water with the sheer amount of apps and thats before quality comes into play. Please note BBS did come out recently so the apps will increase over time.
Well thats about it i hope this review opened your eyes and to which phone is the more worthy buy!

Има добри работи кај blackberry storm и НЕ Е еден од 10 најчкарт телефони - НАПРОТИВ!

Чим нема Ви Фи-џабе промоциите.

Greska si ne e taka.SurePress vsusnost go pritiskas cel ekran (nesto slicno kako noviot touchpad na MacBook) :smir:

ова што го збориш врска нема-
The technology in the BlackBerry touchscreen is called SurePress and the first time you use it is almost an odd/eerie experience. Why? Because it works exactly like it is supposed to. When you press the screen in the area where a visual button is… it feels like you’re pressing an actual, physical button in that location.

The BlackBerry Storm smartphone features a SurePress™ touch screen—an innovative, pressable touch screen that makes navigation a breeze and allows accurate typing.

прво прочитај/просурфај малку-не треба многу имаме google зар не знаеш?

This is a review of the ups and downs of the iPhone 3G and the Blackberry STORM.

Greska si ne e taka.SurePress vsusnost go pritiskas cel ekran (nesto slicno kako noviot touchpad na MacBook) :smir:

Тоа може да е точно да под тоа име друга својство се подразбира, ама јас од човек кој користи смарт фонови и кој личноси „поиграл“ до дотичниот блекбери (А не што читал на гугл како тебе колизе) лично ми го пренест тој факт дека треба секогаш после секоја притисната буква да стиснеш ок за потврда дека си ја притиснал точната буква.

Е сеа прашање?Што е подобро Блекбери Сторм или Ајфоун 3Г??????Имаат слични карактеристики само што Ајфонот има 2 МПИХ ,Блекберито 3.15 МПИХ камера со блиц а ајфонот има Вифи блекберито нема.Според вас кој е подобар избор од овие 2? Малку и како да ја утнав темата:)

Прво: веќе е во моите раце од вчера и сум горд сопственик.Тоа што нема Wi-Fi yes дека е негативна страна,но од друга страна има и тоа објаснување.Секаде каде што се нуди смартфонов ДИРЕКТНО од Водафoн,имаш на користење БЕСКОНЕЧНО EDGE мрежа која што е и побрза и постабилна од WLAN.Секако дека кај нас трендот на гага користење на услуги си трае одамна па затоа за некој најголемата негативност е тоа што нема WLAN.Не велам дека не е и за мене но ќе го земам фактот како небитен ради тоа што си има и предности смартфоноф.

Втoро: Дисплејот е нешто што се вика задња реч во технологија.За прв пат кога го допрев мислев дека не е нешто во ред,зашто има по малку луфта од страните,а без таа луфта не може да функционира технологијата на диплејт такозвана SUREPRESS.Значи финтата на дисплејот е во тоа што се допира и се клика:Доколку сакаш нешто да одбележиш,само допираш и полето/иконата се обојува,а доколку сакаш да ја одбериш истата и да влезеш,се клика на дислејот.Со работа од неполн саат,се навикнува и се сваќа дека е мноогу подобро и побезбедно(ради несакано бирње на опција) да се работи на ваков диспеј одколку на класичен touch.Значи прво пробајте па кажувајте што е и како е :smir:

Трето: Уште го проучувам и трагам по додатни апликации,па кога ќе го досредам ќе кажам дали има и други маани и предности :smir:

Секаде каде што се нуди смартфонов ДИРЕКТНО од Водафoн,имаш на користење БЕСКОНЕЧНО EDGE

Дали е и кај нас така? Ако не е ... џабе муабетов, нели?

Е сеа прашање?Што е подобро Блекбери Сторм или Ајфоун 3Г??????Имаат слични карактеристики само што Ајфонот има 2 МПИХ ,Блекберито 3.15 МПИХ камера со блиц а ајфонот има Вифи блекберито нема.Според вас кој е подобар избор од овие 2? Малку и како да ја утнав темата:)
Зависи за која намена ти е телефонот.Во продолжение еве ти видео па прецени сам :smir:

Тоа може да е точно да под тоа име друга својство се подразбира, ама јас од човек кој користи смарт фонови и кој личноси „поиграл“ до дотичниот блекбери (А не што читал на гугл како тебе колизе) лично ми го пренест тој факт дека треба секогаш после секоја притисната буква да стиснеш ок за потврда дека си ја притиснал точната буква.

Поздрави го човекот и кажи му дека врска нема, и почести го кафе од мене.

Дали е и кај нас така? Ако не е ... џабе муабетов, нели?
Kај нас не е така,во претплатата имаш пресметано и EDGE.Муабетот ми беше во смисол дека по светов немаат потреба од WLAN ради тоа што имаат стабилни и евтини мрежи.Тоа е уствари објаснувањето од фирмата зашто нема Wlan на овај модел.:smir:

Kај нас не е така,во претплатата имаш пресметано и EDGE.Муабетот ми беше во смисол дека по светов немаат потреба од WLAN ради тоа што имаат стабилни и евтини мрежи.Тоа е уствари објаснувањето од фирмата зашто нема Wlan на овај модел.:smir:

Па добро логично им е објаснувањето, според мене.

Јас поднесов барање да го земам, па за 0 денари се исплати. А после довербата полека, полека ќе се исплати :)

800+ smart koj paket go odbra gledam ovoj 500 e najdobar posto kon site VIP e bespari..

800+ smart koj paket go odbra gledam ovoj 500 e najdobar posto kon site VIP e bespari..

Не избрав тарифен модел, претпоставувам тоа ќе биде после одобрувањето. Само ми ги земаа потребните документи и сега го чекам новиот сторм :)

И сега што е најтрагично по толкавата кампања, сега се чека и по неколку дена за одговор на барање и најверојатно нема телефони што волку ја влечат целата работа.

Не избрав тарифен модел, претпоставувам тоа ќе биде после одобрувањето. Само ми ги земаа потребните документи и сега го чекам новиот сторм :)

И сега што е најтрагично по толкавата кампања, сега се чека и по неколку дена за одговор на барање и најверојатно нема телефони што волку ја влечат целата работа.

И јас очекувам одговор :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom