24

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Е што те возбуди толку во 5-тата сезона жити се????
Абе стварно 5тата е една од најдобрите ако не и најдобра.
Сепак ,и најмногу награди доби за таа сезона,а и самата серија 5сезона беше прогласена за најдобра серија ако не се лажам ,така да..

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
Јас мислам дека ке е малце глупаво затоа што CTU го нема.
Како второ, Mary Lynn Rajskub (Клои) била бремена ама за време на снимањето на седма сезона немала некои пречки и си глумела комотно:)
Ќе чекаме до 9 јануари 2009 за седмата сезона, ама уште едно изненадување е тоа што во 2009 не очекува премиерата на 24 - The Movie.
За повеќе податоци овде
А и овде
Така да...the countdown has begun :)
abe edvaj cekam. ama toa so filmot ja neznam kako ke se ivede. mislam, poentata e da bide 24 casa, a filmot kolku moze da trae. a i kolku i da e dobar ke go nema smekot na serijata.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
На еден форум за 24 прочитав нешто многу интересно, верувам дека повеќето фанови на 24 не се запознаени со новата вест. Текстов подолу е на англиски мака ми беше да преведувам (нема да има тешкотии при читањето се надевам), и се работи за 24 - The Prequel, трае два часа и е сместен помеѓу 6-та и 7-ма сезона.

The two-hour 24 prequel, which will air November 23 on FOX, is coming together. The prequel, which will take place between the end of season 6 and the start of January 2009's season 7, will be shot on location in South Africa, and will see our hero Jack Bauer become embroiled in some sort of international incident. He will likely kill some bad guys, thwart some terrorists and have an all-around gruff demeanor. Robert Carlyle (of Trainspotting and Full Monty fame) has already been cast, but today, three more new cast members were announced. Gill Bellows (Ally McBeal) will play a State department official who serves Jack with a subpoena, eventually forcing him to return to the States. Eric Lively, best known as Blake Lively's brother, will play the son of the new President of the United States (who will be played by Cherry Jones). And Tony Todd (Chuck) will play an African dictator.

Filming is set to begin on the prequel any day now. The 24 team, despite missing an entire season due to the strike, are being quite generous to the audience with this two-hour prequel. I know they feel like they have to redeem themselves after a poor sixth season, but 24 has always been the most difficult production on television. Filming has almost always been year round on 24, and adding this two-hour prequel is going to mean a heck of a lot more work for the 24 team. Of course, they already have about seven Day 7 episodes filmed and in the bag, so that helps.

24's most important task in regards to the two-hour prequel is winning back an audience that was universally disappointed with season 6. The prequel, if pulled off well, could serve the necessary purpose of getting 24 fans legitimately excited for Day 7. The premise of Jack Bauer in Africa is a winner, and one has to have faith that the 24 team will bring the goods. After six seasons in Los Angeles, spending time in both Africa and Washington D.C. Should be a lot of fun.

Ваљда ќе испадне добро.

Член од
3 мај 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
24 e najdobra serija iako gi neam site sezoni izgledano t.e neam vreme ucam
i su na 3 sezona nogu e jaka uri e pojaka od lost

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Има ли некој да ми прати или да ми даде линкови од каде да симнам македонски превод за 24 часа за сите сезони што има?
Ги имам на двд со македонски превод, само што снимката е прилично лоша, поготово на 22" wide кога ќе ги пуштам... катастрофа. Па ќе си ги симнам на дивх само ми требаат преводите ако некој ги има.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Најдов на форум нова вест во врска со седмата сезона. Дејствието ке се одвива 4 години по шестата сезона. Еве некои слики од снимањето во Африка.

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
мене баш ми е закон филмот и го имам глеано до трета сезона

Darth Malak

Blue is the Colour
Член од
16 октомври 2007
Мислења
153
Поени од реакции
5
Јас го гледам на А1 и мислам дека од септември ќе ја даваат третата сезона

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Да, пратив маил во филмска на А1, ми вратија дека од септември ќе ја почнат 3-та сезона, па ќе ги даваат сите 6.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас прво морам да кажам дека кога почнаа да ја даваат на А1,серијава ми беше одбивна,едноставно не сакав да ја гледам и кога и да ја имаше,јас го менував каналот.Едноставно ми се имаше увртено нешто во глава и не ја поднесував серијата иако немав гледано ниедна епизода.После некако по случајност фатив една -две и си реков - чекај па не е толку лоша.После сега кога почнаа да даваат репризи секој ден по две епизоди,редовно секој ден гледав и серијата премногу ми се допадна,онака секоја вечер со нетрпение чекав да почне.Си одев дури дома ако треба порано.:)

Највише си го сакав Претседателот Палмер и бидејќи вчера заврши втората сезона,не ми е јасно што се случи.Антракс ли беше тоа,киселина ли што му се случи?И зашто сакаа да го убијат?Уствари знам зашто ама не знам кој.:)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
И јас исто како тебе.Тогаш не ја гледав, па ни репризите сега.Ја најдов на ДВД и почнав да ја гледам пред некој ден:)

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
па ич не ја сакам серијава ..мноогу неизвесност ...башка тоолку работи да се десат у рок у 1 ден ????? абе ајддее:tapp:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Отворив социјална група, добредојдени сте сите
Линк.

Ј

јовица11