Скопски „пеерчиња“ речник

• Креатор на темата Креатор на темата igor_jas
  • Време на започнување Време на започнување
Море, малце ве гибнаа и одма плачење па втора фаза-мудрување, а јас си мислев само Фантом не знае да прими сеир на своја сметка...

него, еве што научив јас.
Пер ќе се бањаме бе?
Не пер, прљава е водата.
Ајде бе пеер, ајде да влагаме.
И после се бањаме, па одкоа ќе искочиме зиаме пешкирот, се забришуеме, па плешаме табланет уз пиво.

ej Jovka, zaborai na najbitnoto-vecherata-seks so Bitolchankite:smir:

ami jaska da te podsetam samo:pos2:

Да, да забораив. Извинење.
Одма после тоа следеа хиените од МЕТРОПОЛ(ата). :pipi::Z

Допуна на втората причина и некое објаснуванје скопјани коа идат у охрид ги вртата шемите у градот зашто сите пари ги оставаат таму пример у кафич ке отидам ке остаам 500-600 денари на пијацки а некој од охрид пошто секој ден му е исто ке лиже едно пиво 3 саати и нормално ке биде ние да ги дрзиме сепарнјата ние да ги каруваме пичките(кои се летаат по сепаре и пијачка) а охригани на тоа љубоморат и затоа се толку против нас скопјани. и уште нешто повекќето плажи и кафичи елитини у охрид ги држат скопјани така да со да ви праам охриѓани коа незнаете сами бизнис да терате:helou: ајт сеа доста ви е

онтопик вие ли охрѓани најдовте да зборите за јазикот лол:tapp:
Се ок.. само тоа за 500 денари незнам колку ти држи место 500 денари и не се којзнае колку пари за излегување во кафич а посебно и во Охрид кога сега е сезона па сигурно и поскапи се пијалоците :toe:

Да, да забораив. Извинење.
Одма после тоа следеа хиените од МЕТРОПОЛ(ата). :pipi::Z

well well well

hahahahhahaa

netrpenie a,

greshka si druze

ok koa lavoite od metropolata ke se iznagostat, doagaat hienite od pozadi grmushkite skrieni, toa e fakt

Skopskite fraeri se seushte u moda kaj bitolchankite, zirni na nekoj chat da viish za sho zboram:pos2:

... a?:tv:

Е па се смеете на нашиот Охридски речник, ајде да закачам една локал патриотска тема против скопскиот речник (инаку сериозно без хумор мислам дека итно мора да се интервенира во скопскиот говор)

пеер = педер инаку најчесто се користи како синоним за другар/другарка, а пак ако си голем скопски фраер го ставаш после секој втор збор.

доле = долу - Е оваа случка е веќе трагична. Кутрата ми професорка на факултет, Бучковица млада, еднаш се запраша дали е литературно да се каже доле или долу. ОМБ, трагедија.

И без навреда братчиња ама вистина многу педерски ви е акцентот, мислам интервенирајте.

п.с. вие само реагирајте на темава едвај чекам да ви одговорат Охриѓани :)
Брат кој си ти бе? Што Бучковска ја спомињаш ондак си ми колега. :helou:

well well well

hahahahhahaa

netrpenie a,

greshka si druze

ok koa lavoite od metropolata ke se iznagostat, doagaat hienite od pozadi grmushkite skrieni, toa e fakt

Skopskite fraeri se seushte u moda kaj bitolchankite, zirni na nekoj chat da viish za sho zboram:pos2:

... a?:tv:

Не знам што сакаше да кажеш, изгледа и ти исто.
Најверојатно се обидуваше да ми го раскажиш Lion King ама нема потреба, го имам гледано.

и да, пошо досега не употребив англиски фрази, да надокнадам.

My dick - bigger than a bridge
Your dick, look like a little kid's
My dick - large like the Chargers (the whole team)
Your shit, look like you fourteen...

a зашо да не си збореме по штипски, шо само скопски охридски и струмички ли е интересно... у секој случај никој не зборе некој чис јазик... и шо е па битно кој како зборил... битно да се задржат дијалектите, ја те... штипски охридски струмички кумановски! прилепски... а бе ваа земја е чудесна колку града толку дијалекта... :)

Само еден муабет офф топик

Не ми се верува колку се мразите скопјаниве со охриганите.Па дајте бе луѓе едните ви изиграваат домаќини,а другите ги трошат парите кај вас како и сите ние останатите смртници.Добра поза сте,нема што :smir:

Само еден муабет офф топик

Не ми се верува колку се мразите скопјаниве со охриганите.Па дајте бе луѓе едните ви изиграваат домаќини,а другите ги трошат парите кај вас како и сите ние останатите смртници.Добра поза сте,нема што :smir:

ај бе и ти па сеа, боцкало! само буите да ги фрлеш, шо има ти да проценуваш кој у каква поза е и у колку арни односи се... трај си и свиркај си

ај малце онака нешо скопско(-генџерско)-пеерски сленг:

Муабетот ми беше... а, ова разглабањево за зборот “пеер“ на Гејнмет се вртеше по мејлови сеа скоро, ми се деси да ми го пратат поише пути, стара доскочица е.

Пеери, ај малце полајт со муабетиве, ужифчнет да не речам. Шо се напињате? Си се заебааме сите. Преку куров више со ова Охриѓани-Скопјани-вакви сме-такви сте. Ме напнавте. Аман више.
Еве ја, прва признаам дека ова сленгов не е уопште океј за увце. Не дека сеа треа сите да почнат нешо као литературно да зборат него само онака малце од малце да не се изобличуе јазикот, ти текиња? И да не се вика “пеер, пеер“ со сила после секој збор колку само да се попунуе речник. Еве, ја не викам “пеер“ на рандом познаници (не ми е уопште тоа културно), него само на блиски луѓе коа им објаснуем нешо, коа ќе се унесам у зборење. И не ми е тоа страшно, сфаќаш, пошо секој вика “пеер“, општа узречица е станата, само да не се претеруе. Пошо, многу е глупо онака, на пример, глеаш некоја типка таква нешо средена нешо дотерана нешо а-у перверзии, и само отвара уста и почиња “Браат, дој бе пеер идеме сеа у Колосеум!!“ Или не знам шо таму. Ко некоја дромфула. Ти текиња? Не личи. Све треа со усул да се праи. И така. Ај се глеаме, се уморив више :)

ај малце онака нешо скопско(-генџерско)-пеерски сленг:

Муабетот ми беше... а, ова разглабањево за зборот “пеер“ на Гејнмет се вртеше по мејлови сеа скоро, ми се деси да ми го пратат поише пути, стара доскочица е.

Пеери, ај малце полајт со муабетиве, ужифчнет да не речам. Шо се напињате? Си се заебааме сите. Преку куров више со ова Охриѓани-Скопјани-вакви сме-такви сте. Ме напнавте. Аман више.
Еве ја, прва признаам дека ова сленгов не е уопште океј за увце. Не дека сеа треа сите да почнат нешо као литературно да зборат него само онака малце од малце да не се изобличуе јазикот, ти текиња? И да не се вика “пеер, пеер“ со сила после секој збор колку само да се попунуе речник. Еве, ја не викам “пеер“ на рандом познаници (не ми е уопште тоа културно), него само на блиски луѓе коа им објаснуем нешо, коа ќе се унесам у зборење. И не ми е тоа страшно, сфаќаш, пошо секој вика “пеер“, општа узречица е станата, само да не се претеруе. Пошо, многу е глупо онака, на пример, глеаш некоја типка таква нешо средена нешо дотерана нешо а-у перверзии, и само отвара уста и почиња “Браат, дој бе пеер идеме сеа у Колосеум!!“ Или не знам шо таму. Ко некоја дромфула. Ти текиња? Не личи. Све треа со усул да се праи. И така. Ај се глеаме, се уморив више :)
ОК пеер...уживкич:back:

a зашо да не си збореме по штипски, шо само скопски охридски и струмички ли е интересно... у секој случај никој не зборе некој чис јазик... и шо е па битно кој како зборил... битно да се задржат дијалектите, ја те... штипски охридски струмички кумановски! прилепски... а бе ваа земја е чудесна колку града толку дијалекта... :)

Отвори си таква тема, бе женска!

На оваа тема се зборуе Скопски, па сеа мора да ја следиме.

А тоа дека има толку дијалекта на толку града, тоа е богатството. И треа да си ги чуаме, да не ги забораиме, па посе да ни кажат „Немате јазик“ и дрн-дрн-јариња.

Ај, ако отвориш Штипски речник, риспекат од мене. И ќе ти пишам таму! :helou:

Темава е да си го мијат охриѓани гзот ради нивниот дијалект, скопскиот е најубав и сите се трудат да го зборат, е сега на некој шо му е криво , нека му стои јбга, неможеме сите да ве прибереме у Скопје... извинете али нема шо да не ви се свиѓа дијалектот тој е, како и сите шо се , убав а и најубав а пер сите го зборат не само Скопјани, е да сибеш..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom