Setsuko
Модератор
- Член од
- 29 јануари 2006
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 6.053
Шо бе е как да не женските не ама машките..![]()
Аха, тии шо сакат да ги имитират скопјани...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо бе е как да не женските не ама машките..![]()
Кој ги знаа... ама глупо еАха, тии шо сакат да ги имитират скопјани...![]()
Ај малце офтопик ќе забегам ама морам да го кажам ова.
Гледам по авторот на темата дека на некој начин пробува да ги омаловажи скопските "пеерчиња". ЗОШТО...ПРИЧИНА ПРВА Затоа што кога ќе ви дојде некој од Скопјево ќе ви смува некоја охриѓанка (пример) што сте ја меркале одамна и нормално имате веднаш лош вечаток за типот наводно и за сите скопјани. ПРИЧИНА ВТОРА Ви смета што скопјаниве вртат некоја скопска шема по Охридот (за пример овој град). ПРИЧИНА ТРЕТА Од одамна веќе не ги сакаат скопјаниве, причина НЕЗНАМ! Има и други причини на кои не ми текнува моментално ама сакам само да кажам дека тоа ти е менталитетот на МАКЕДОНЧЕТО општо-да се јаде ГОМНА за секого! ! ! (не се гордеам со ова)
Ај малце онтопик-Дијалект како дијалект треба да си го почитуваме дека баш од тој дијалект произлегол нашиов ЛИТЕРАТУРЕН МАКЕДОНСКИ јазик и треба секој дијалект да се почитува за таков што е без разлика дали ви звучел педерски или смешно. Иако сум од Скопје мислам дека нашиов дијалект не е "педерски" од кај тоа сега.
И да кажам за зборот ПЕЕР или ПЕР гарантирам дека се употребува и во други градови од Македонија освен во Скопје.
Не дека си нешо ау онака си се средила малце моеш да поминеш....уживкич или подобро yz1v|<14Ужифкич и Аууу нешо аууу.
Кој сака да добие црвени од мене и притоа да види како ми се крева косата, нека повели нека ми ги спомне.
ПРИЧИНА ВТОРА Ви смета што скопјаниве вртат некоја скопска шема по Охридот (за пример овој град).
Ја би рекла дека се лутат шо им го мочаме езерото.Ај малце офтопик ќе забегам ама морам да го кажам ова.
Гледам по авторот на темата дека на некој начин пробува да ги омаловажи скопските "пеерчиња". ЗОШТО...ПРИЧИНА ПРВА Затоа што кога ќе ви дојде некој од Скопјево ќе ви смува некоја охриѓанка (пример) што сте ја меркале одамна и нормално имате веднаш лош вечаток за типот наводно и за сите скопјани. ПРИЧИНА ВТОРА Ви смета што скопјаниве вртат некоја скопска шема по Охридот (за пример овој град). ПРИЧИНА ТРЕТА Од одамна веќе не ги сакаат скопјаниве, причина НЕЗНАМ! Има и други причини на кои не ми текнува моментално ама сакам само да кажам дека тоа ти е менталитетот на МАКЕДОНЧЕТО општо-да се јаде ГОМНА за секого! ! ! (не се гордеам со ова)