Скопски „пеерчиња“ речник

• Креатор на темата Креатор на темата igor_jas
  • Време на започнување Време на започнување
ma jasno bre, otvorile tema i sea mislat deka ke smenat nesho, so vreganje i zakani

bezveze bilo i ke bide

site gravitiraat nakaj skopje

valjda deka ima dobar seks i parica,

aaaaaaaaa, sho zna ja taka velat nekoi:pos2:

Да бе, има добар секс, поготово кај МТВ зградата.

Уште ако ти се погоди некоја со повеќе заби, исто ко џекпот да си добил.

:tapp:

Не знам што сакаше да кажеш, изгледа и ти исто.
Најверојатно се обидуваше да ми го раскажиш Lion King ама нема потреба, го имам гледано.

и да, пошо досега не употребив англиски фрази, да надокнадам.

My dick - bigger than a bridge
Your dick, look like a little kid's
My dick - large like the Chargers (the whole team)
Your shit, look like you fourteen...

Oh, Jove,
pa jove saka skopsko peerche da stane
pa zatoa so gol gaz
Jove shajki kove
aj sho kove, ta i gi vade
vezdena na Bitolskono dzade

Oh, jove...

hahahahahahha:smir:

Да бе, има добар секс, поготово кај МТВ зградата.

Уште ако ти се погоди некоја со повеќе заби, исто ко џекпот да си добил.

:tapp:

tie se aerodinamichni, specijalki... za da ne ti praat turbulencija koa se parkirash:pos2:

абе од ск сум ама некои ептен педерски зборат идам ја нешо ауу нешо:tapp:
или пеер .кај мене тука во ПЖС нема такви глупости кај нас има др зборови:vozbud:

Јуве пер, немој да дираш светиња бачко.
Дуј на тимата за ухридски речник пер, таму проќењавај бачко.
Уваа устај ја, нима смисуа.

Oh, Jove,
pa jove saka skopsko peerche da stane
pa zatoa so gol gaz
Jove shajki kove
aj sho kove, ta i gi vade
vezdena na Bitolskono dzade

Oh, jove...

hahahahahahha:smir:

...ne..stvarno... jas... imam citano glupavi postovi... ama... ova nema konkurencija. Ako imas nekoj... problem so mene i se sramis otvoreno da go kazis, a ete znaes deka kovam sajki... na Bitolskono dzade... poveli slobodno... kje mi bide milo... da te zakovam...

:smir::smir::smir::pos2::pos2::pos2:hiuhihuhihu i sl.

И ондак то, не пишувам повеќе офтопици на оваа тема, ако му требам на некој знае каде да ме најде.

пис

peer
n.
  1. A person who has equal standing with another or others, as in rank, class, or age: children who are easily influenced by their peers.
    1. A nobleman.
    2. A man who holds a peerage by descent or appointment.
  2. Archaic. A companion; a fellow: “To stray away into these forests drear,/Alone, without a peer” (John Keats).
Знааачи.. тука лежи зајакот. Некој рандом скопјанец нешо се фурал со енглескиов, и почнал нешо да се понаша ко Енглез у маало, и им викал на другиве: пеер, пеер (као пир, т.е. другарче, нели, само пократко и пофенси звучи) али типов бил Вук Караџић школа (нели читај ко шо пишуеш.. нешо рандом нешо ау) и не сконтал дека уствари тоа „пеер„ е „пир“ али неврмајнд! И сеа другарчињава се уфурале дека тоа е уствари многу кул ствар, и почнале масовно да го користат низ Скопје, пошо е нели фраерски, њу и фенси. И после дошле провинцијалциве и слушале „пеер“ и се уфурале дека уствари тоа е скратеница од „педер“, и дека скопјаниве се уствари педери, али тоа не е тачно. Затоа, провинцијалци, И С Ч Е З Н Е Т Е! Пуф! :je:

...ne..stvarno... jas... imam citano glupavi postovi... ama... ova nema konkurencija. Ako imas nekoj... problem so mene i se sramis otvoreno da go kazis, a ete znaes deka kovam sajki... na Bitolskono dzade... poveli slobodno... kje mi bide milo... da te zakovam...

:smir::smir::smir::pos2::pos2::pos2:hiuhihuhihu i sl.

И ондак то, не пишувам повеќе офтопици на оваа тема, ако му требам на некој знае каде да ме најде.

пис

cvrc Jove, sea pokaza i dka si plachko i deka si nasilen tip, imash minus kaj curive:helou:

Јас сум Скопјанец, и го мразам скопскоин дијалект. И аккцентон исто. Сега свесен сум дека горе-долу сите Скопјани ќе престанат да ме поштовет заради ваквиот став, ама којвееба.

Скопје ти е една извештачена средина, со еден ултра педерски, лигав јазик, коса ми се креват наглава. А и самите Скопјани имет такви педерски сурати, чупа да не ги погледни. Се знајт шо е прав маж. Или на Езеро е роден, или под Палистер. (кај Палистер отвараш уста за А а викаш Е)

Вервите, не се мерви Скопски педер со Битолски/Охридски маж. Ме радвит темава, излегвет работине на виделина. Ми станви патлако на постојве. Ме потсетвит на убај деној. Битолскио и Охридскион шарм не се доведвит до прашање. Прав Македонец не идат во Скопје и ако идат не се задржвит појќе од три без петнајсе. И Скопјани не се економични. Ние се снајдвиме со 30 слова. Наними им требет 31. “У“ е отпојќе, шоќевие?

Идеме за секс со Скопјанки. Ај не ми се занесвите, вие сте плескале Битолчанки/Охриѓанки... Неви држи вода муабетот. Си знајт они кај е квалитето. Скопјанките едвај чекет да дојде некој од Охрид/Битола да студирет вСкопје, па да осетет што е прав маж, и голем патлак.

Ма све се тоа љубоморни и исфрустрирани маџари (љубоморни на езерото и на Палистер, а најпојќе на исконската мажественост Битолско-Охридска за која што може само да сонвет)

На крајо да кажам, па и нема прави Скопјани. Све се од поселана дојдени. Они ќе викаат “провинција“... Оди пикни си ја главата вгазо и не пљампај многу.

И Јовебт, мене ми е тебе да ми ти е убо, а за мене - кој те еба!!!

И Серпико, сестраје на женскаје од братје на Марија кога ќе ми ја местиш?

Р.Ѕ. Оф топик, ги предизвикувам сите Битолчани/Охриѓани на партија бељот, колку да ви докажам дека и таму у таа “ваша“ игра “еден Скопски пеер“ ќе ве исплеска ко едно и две!!!

:pos: Темава ја читав коа тргна, ама како се развила фантастично. Ганимед, да крадеш од Монти Пајтон не личи, на темана за вистински македонци барем точка со линк имаше, ти ни тоа.

Не, озбилно, на големо скопскиот сленг се прифаќа, го приметив тоа по железнички и аутобуски кај шо скопските пеерчиња патуваат у Охрид со аутобус пошо ламелата им се сјебала (ако добро памтам) иначе кур шо ќе го дрват они у аутобус.
Има бе сељандури, не викам не... али излагањето на Јове посебно е priceless...

Долфин... зига зага зига зага ПАЛИСТЕР!!! :) :pos: Добар пост.

Иде Скопјанец во кафана во Охрид и вика, мајсторе дај една ж`та и шопска.

Немет шопска.

Како немет, ене гледам дека имате и патлиџани и краставици и сирење..

Еми така, НЕМИТ РЕНДЕ...

Немет шопска.

Еми така, НЕМИТ РЕНДЕ...

Па да си купете :pipi:

Буахахаха, дали стварно мислиш дека ќе паднам на тоа ниво и ќе ти реплицирам во тој стил. Не бато, разликата е во тоа што ти споменуваш имиња и сакаш да удриш директни навреди, а јас сум толку добар па без да спомнам име, со еден пост успеав да привлечам толку внимание и да предизвикам појава на многу навредени скопјанчиња кои си се пронајдоа меѓу редови.

пис

Немет шопска.

Еми така, НЕМИТ РЕНДЕ...

Дејан бе, нај-лејм пост на денот ти е ова.
So out of fashion :pipi:

Него, ме инспирираше за тро хаику:

Шо го лигајш сокон
три сати на маса,
да не мојт да седнит друк?

Не мочај, море,
цела година баба ми
ја пијат водата.

Не ја крши чашана
не је од татка ти.
Свашта.

Плати па мати.