Јас сум Скопјанец, и го мразам скопскоин дијалект. И аккцентон исто. Сега свесен сум дека горе-долу сите Скопјани ќе престанат да ме поштовет заради ваквиот став, ама којвееба.
Скопје ти е една извештачена средина, со еден ултра педерски, лигав јазик, коса ми се креват наглава. А и самите Скопјани имет такви педерски сурати, чупа да не ги погледни. Се знајт шо е прав маж. Или на Езеро е роден, или под Палистер. (кај Палистер отвараш уста за А а викаш Е)
Вервите, не се мерви Скопски педер со Битолски/Охридски маж. Ме радвит темава, излегвет работине на виделина. Ми станви патлако на постојве. Ме потсетвит на убај деној. Битолскио и Охридскион шарм не се доведвит до прашање. Прав Македонец не идат во Скопје и ако идат не се задржвит појќе од три без петнајсе. И Скопјани не се економични. Ние се снајдвиме со 30 слова. Наними им требет 31. “У“ е отпојќе, шоќевие?
Идеме за секс со Скопјанки. Ај не ми се занесвите, вие сте плескале Битолчанки/Охриѓанки... Неви држи вода муабетот. Си знајт они кај е квалитето. Скопјанките едвај чекет да дојде некој од Охрид/Битола да студирет вСкопје, па да осетет што е прав маж, и голем патлак.
Ма све се тоа љубоморни и исфрустрирани маџари (љубоморни на езерото и на Палистер, а најпојќе на исконската мажественост Битолско-Охридска за која што може само да сонвет)
На крајо да кажам, па и нема прави Скопјани. Све се од поселана дојдени. Они ќе викаат “провинција“... Оди пикни си ја главата вгазо и не пљампај многу.
И Јовебт, мене ми е тебе да ми ти е убо, а за мене - кој те еба!!!
И Серпико, сестраје на женскаје од братје на Марија кога ќе ми ја местиш?
Р.Ѕ. Оф топик, ги предизвикувам сите Битолчани/Охриѓани на партија бељот, колку да ви докажам дека и таму у таа “ваша“ игра “еден Скопски пеер“ ќе ве исплеска ко едно и две!!!