DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.557
Одлично! Пријатен муабетСпоред тајните (неофицијални)!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одлично! Пријатен муабетСпоред тајните (неофицијални)!
Според тајните (неофицијални)!
Оти има разлика од тајни и неофицијални....
Која е разликата?
Освен кога не се. Како полно од муабетиве на темава.Да, ама многу од неофицијалните често се вистина...
Како што напиша во претходните постови дека Нибиру била уништена пред 6 години дали тоа значи дека куперовиот појас е создаден од Нибиру или грешка сум те разбрал?Еве, баш да видиме што ќе донесат наредната година. Дали се тоа остатоци на планета, па да видиме дали мојата информација била точна. За Куперовиот Појас. А за Нибиру (или неговите остатоци) ќе треба малку повеќе да чекаме зошто е подалеку.
Како што напиша во претходните постови дека Нибиру била уништена пред 6 години дали тоа значи дека куперовиот појас е создаден од Нибиру или грешка сум те разбрал?
колку е една AU??
Освен кога не се. Како полно од муабетиве на темава.
Мислам, многу е лесно да се провери секоја од претпоставките на оваа теорија на заговор, ама многу е поинтересно да се шпекулира за заверата, нели? Ако читнеш и ја дебанкираш, ќе мора да бараш друга да се фураш... Вака, бар ќе има за што да се дрви.
Како што напиша во претходните постови дека Нибиру била уништена пред 6 години дали тоа значи дека куперовиот појас е создаден од Нибиру или грешка сум те разбрал?
Куперовиот појас НЕ е создаден од Нибуру, (не знам од каде информациите дека е уништен, ама не е битно), туку тој постои уште од самото создавање на Сончевиот систем. Се проценува дека таму орбитираат огромен број комети кои може да се детектираат само кога ќе поминат во близина на Сонцето (релативна близина и до 15 астрономски единици), потоа таму постојат голем број астероиди а и планетоиди со орбита под голем агол во однос на планетите (пр. Плутон).