Бременост и после неколку редовни менструални циклуси?

• Креатор на темата Креатор на темата Kala
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 јули 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
И мене ме мавна шок кога го дознав ова, ама можно било.... Другарка остана бремена пред некое време, а имаше добиено веке еднаш и кога го прашала геникологот како е можно тоа, типов и рекол дека доаѓале и девојки што веке 3 месеци по ред редовно им доаѓало а не знаеле дека се бремени :nesvest::nesvest::nesvest: Што мислите за ова, колку сте информирани????

Кала ај признај дека си машко и дека жена ти обременила иако сте имале односи последен пат пред 7 месеци.... па да си потврдиш дали е можно....Дали е? Прашај го комшијата :pos:

Го знам ова оддамна така да не сум шокирана од информацијава.
Има теми каде што си можела да ја напишеш информацијава. А ова да ти стои како тема хм....нема ни што да се дискутира

Де бе, одамна познато е ова. Мајка ми со мене имала редовни циклуси се` до некаде 4-5ти месец од бременоста. Некои жени добиваат менструација, некои не. Зависи од организамот.

Мене ми е шок што има луѓе што се`уште се неинофрмирани. Можно е, и не е ништо ново. Хормоните се дискутабилна категорија, се дешава и тоа.

О да т'ибам, веќе и на крвта не може да и се верува:kesa:

Ова го знам многу одамна и не е ретка појавата да се добие менструација иако веќе девојката е бремена. Се нарекува цветна бременост колку што знам.
И често девојките имаат менструација и кога се бремени во првиот месец, но многу поретко но се случува како на Џену Грл мајка и да се има менструација во целата или поголемиот дел од бременоста.

Toa e ustvari,e samo krvarenje koe se slucuva za vreme na ovulacija i zatoa trudnicite krvarat...ne e klasicno dobivanje (so isfrlanje kletka itn.)
a mozno e da zabremeni za vreme na menstruacija posto vo toa vreme nastanalo i druga ovulacija (nepravilna, za brzo vreme po prethodnata).

I sto ima ovde tolku cudno.Moze a i se desava ako e vanmatericna bremenost isto taka da si dojde periodata a da zenata ili devojkata ne ni znae deka e trudna.A ima isto i slucaevi da si e normalna bremenost vo prasanje i sepak da doaga do krvarenje mesecno i pokraj trudnokata.
Sesto ima na ovoj nas svet.

Ама ако си во цветна бременост, другите симптоми остануваат исти, нели? Мислам на утрински повраќања, болки во грбот и што ти ја знам други. Нели?

Ама ако си во цветна бременост, другите симптоми остануваат исти, нели? Мислам на утрински повраќања, болки во грбот и што ти ја знам други. Нели?

Не. Обично почнуваат да повраќаат во моментот кога ќе дознаат дека се трудни :)))
затоа и не ни приметуваат дека нешто не е во ред. :)))) болки во грбот и шо ти ја знам, после 6 месец кога бебето е поголемо и притиска на рбетот :)

Не. Обично почнуваат да повраќаат во моментот кога ќе дознаат дека се трудни :)))
затоа и не ни приметуваат дека нешто не е во ред. :)))) болки во грбот и шо ти ја знам, после 6 месец кога бебето е поголемо и притиска на рбетот :)

Тоа за болки во грбот ај добро у право си. Али не заебавај, ваљда се дешава да повратат и пред да дознаат, не е се до психата.

Jas mislam deka najmnogu povrakjaat od histerii i posto jadat nenormalno (kao demek za dvajca... ) :pos2:
iako i hormonskite promeni igraat faktor, natisnuvanje na drugi organi, tezinata na bebeto i plodovata voda.....

pred izvesen period (nekoj dogadzaj imase u stara carsija) i se slosi na edna bremena zena.. i naravno za da si dojde na sebe ispusi cigari, naraca kjebapi i pivo... e kako posle da ne povrakjas :pos2:

Знам дека може да имаш менструација во бременост ама колку што имам читано тоа не е исто како нормална менструација. Ваљда нема пет дена да имам добиено од кои 2 ќе биде обилно (па мислам со бебе од 4 месеци уште ми фали две вангли крв да изгубам:nesvest:). Многу помалку е и не трае многу (spotting). Е сеа тие што и нормално немаат обилни менструации ваљда нема да приметат разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom