THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.724
- Поени од реакции
- 1.333
Не се плашам од затвор.
Еве кој сум.
Еве кој сум.
Контрадикциите не се причинети од верувањето во христијанскиот Бог. Антиномијата е секојдневие на човекот, било какви и да се неговите религиски определби. Зарем атеистите ги надминуваат тие контрадикции со својата атеистичка логика? Еве ти, ако си атеист, кажи, има ли слободна волја? Значи да го оставиме настрана Господ. Дали човекот прави тоа што го сака, и што поточно тоа значи? Значи, Бог е нешто надвор од таа необјаснивост.Еве, што е научно докажано:
Невозможно е да постои слободна воља ако постои божја судбина и семоќен бог со божествен план. Две илјади години се глупирате со контрадикции. Тоа е многу глупирање.
Извор:Научно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Освен во ептен ретки случаеви немало до сега убиец и силувач кој бил израснат во саглам фамилија.
Верувај поголем верник ќе бидеш ако самиот се жртвуваш во име на Бога. Затоа не чекај посебен момент, туку веднаш истрчај до најблиското оружје кое го знаеш и пукај си во глава. Бог тоа го цени, тоа го сака... Барем така викаат овие од исток, а твоево ценето размислување за елиминација на атеистичката дегенеративна популација некако ми се поклопи :smir:Ако не постои Бог не постојат правила.
Ако не постојат правила од ќејф ќе ги убијам сите атеисти, без притоа кривично да одговарам.
Да бе стварно е вистина ова, јас потекнувам од дисфункционално семејство и поголем дел од мојот живот се однесувам дисфункционално спрема општествово како што е на пример крадење на понекоја круша, јаболко, слива, кајсиа, праска..... од некој овоштарникНаучно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Освен во ептен ретки случаеви немало до сега убиец и силувач кој бил израснат во саглам фамилија.
Не им дал господ на луѓето слободна воља. Слободната воља е резултат на еволутивниот развој.Господ им дал на луѓето слободна волја. Луѓето согледуваат дека такво нешто постои, за кое Бог вели дека им го дал. Тоа значи дека Господ на луѓето им дал можност за сопствен избор за некои нешта во нивните животи (се разбира, не за се во вселената), за сами да одлучат за патот што ќе го одат. Но Бог им кажал и кој е вистинскиот пат, откако луѓето увиделе дека постојат доброто и злото, како различно својство во природата на духот. Па им дал заповед да го следат добриот пат, бидејќи е Бог добар, и им кажал дека само ако го следат тој пат ќе бидат среќни. Тоа е чиста консеквентна логика. Тука нема никаква контрадикција. Бог не може ништо да стори повеќе од тоа за да го следат луѓето вистинскиот пат освен да им каже дека таков пат има, и кој е тој пат. Бог тоа го направил.
Во Америка:Научно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Првиот болд! Еве што им покажал на луѓето одкако увиделе дека постојат добро и зло:Но Бог им кажал и кој е вистинскиот пат, откако луѓето увиделе дека постојат доброто и злото, како различно својство во природата на духот. Па им дал заповед да го следат добриот пат, бидејќи е Бог добар, и им кажал дека само ако го следат тој пат ќе бидат среќни. Тоа е чиста консеквентна логика. Тука нема никаква контрадикција. Бог не може ништо да стори повеќе од тоа за да го следат луѓето вистинскиот пат освен да им каже дека таков пат има, и кој е тој пат. Бог тоа го направил.
"земјата нека биде проклета за тебе! Со мака ќе се храниш од неа се до крајот на својот живот, трње и бодилки ќе ти раѓа и ти ќе јадеш трева полска. Со пот на лицето свое ќе јадеш леб, се дури не се вратиш од земјата од која си земен!"
И јас сакав да кажам исто....највеќе психолшки проблеми се дојдени од растење во конзервативно семејство. Мајката што си ги удавила децата го направила тоа за да им обезбеди место во рајот! Други убивале затоа што им било ’ветено’ како групна смрт дека ќе отидат кој знае каде.....Во Америка:
- 0.209% од затворското население се атеисти,
- 0.254% се скиентолози,е
- 83.76% се христијани.
Total FAIL!Научно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Мене ме интересира од каде е статистикава, штом е научно докажано, треба да го има во некоја книга. Патем, многу фино што почна да се повикуваш на наука тоа ме радуваНаучно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Ајајај јас сум верник, па ваква глупост не можам да поддржам. Научно докажано...опасно звучи кога НАУЧНО се поставува секаде. Работава излезе атеистите се најголемо злоНаучно е докажано, атеистите потекнуваат од дискфункционални семејства.
Не им дал господ на луѓето слободна воља. Слободната воља е резултат на еволутивниот развој.
Невозможно е да постои слободна воља ако постои божја судбина и семоќен бог со божествен план.
Да. Сум го читал цел Стариот Завет. Ужасни наредби му дава на Мојсеја да ги натера Израилците да убиваат жени, деца, да пљачкаат и да палат.Бог, инаку, не е добар. Особено не христијанскиот бог. Прочитај во стариот завет. Убаво е опишан.
Библискиот пекол не е физичка категорија, туку духовна. Тоа значи дека душата која се предала на злото, всушност е самата зло спрема вечноста, што е точно она што сама го бирала, и дека е тоа најголемата несреќа - пекол. Инаку во Библијата речиси и да нема описи на пеколот. Дури и постојат некомпатибилни делови. Се чини дека во Стариот Завет повеќето од пишувањата асоцираат на тоа дека нема пекол, и дека после смртта душата едноставно умира како никогаш да не била. Но категоријата вечност и вечен живот ги создава идеите и за пеколот. Во Новиот Завет има нешто поинаква димензија идејата за пеколот и истиот е прикажан како опозит на вечното блаженство, што ќе ги снајде грешните. А најголемите, застрашувачки, баснописечки описи на пеколот се подоцна импутирани во христијанската доктрина од власта(црквата), со цел разбирлива - да се обезбеди послушност спрема црковните институции и многу поданици преку една страшна објаснива(земна, болна) за масите визија за вечниот оган, што се разбира нема врска со вистинското христијанство какво што е напишано во Библијата.
Не може господ да е омнипотентен, безгрешен, сезнаен (како што го (пре)цртале христијаните) а да нема контрола врз својата креација. Не може да има судбина (од него предодредена), ако секој копиљ може да одлучи да заебе ко ќе му прдне. Контрадикторно е ова со хрис, како што се и поголемиот дел од христијанските учења. За евангелијата да не збориме.
Бог не покажал никаков пат. Патот го покажувале смртници во темни или црвени одежди, со комплекс на виша вредност кои ги лажеле и застрашувале луѓето со закани за задгробна казна и вечни маки во огнени котли длабоко под земјата. Ако патот на стравот е придобивка, тогаш би се сложил дека „господ“ навистина покажал пат.
Кои останати?Вторит болд! Ако е некој добар, зошто им ја ускратил можноста на останатите да имаат сознание што е добро а што зло?