- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 12.279
- Поени од реакции
- 29.994
1899 е германска научно-фантастична мистерија - ТВ серија креирана од Jantje Friese и Baran bo Odar (креаторите на нам добро познатата и омилена на форумов - Dark), под капата на Нетфликс. Премиерата ја имаше на 17 ноември 2022. До сега заработи многу позитивни критики, особено за глумата, режијата, кинематографијата, кастингот... иако најчесто и се замерува за спорото дејство. Дејството е сместено во 1899 година, баш на крајот пред преминот во нов век. Го следи патувањето од Лондон со параброд наречен Кереброс на група европски мигранти кои се стремат кон нов живот во Њу Јорк Сити.
Улогите ги толкуваат: Емили Бичам (Into the Badlands), Анеорин Барнард (Dunkirk), Андреас Пичман (Dark), Мигел Бернардеу (Elite), Мациеј Мусиал (The Witcher), Лукас Лингаард Тонесен (The Rain), Клара Росагер (The Rain), Хосе Пиментао, Изабела Веи, Габи Вонг, Јан Гаел, Матилд Оливие, Жонас Блок, Розали Крег, Антон Лесер, и др.
Уште е рано да се збори многу за серијата, иако генерално критиките и на форумов до сега се позитивни. Внимавајте, може да налетате на спојлери во темава, затоа не ја отворајте и не продолжувајте понатаму ако не ви е гледана серијата.

Улогите ги толкуваат: Емили Бичам (Into the Badlands), Анеорин Барнард (Dunkirk), Андреас Пичман (Dark), Мигел Бернардеу (Elite), Мациеј Мусиал (The Witcher), Лукас Лингаард Тонесен (The Rain), Клара Росагер (The Rain), Хосе Пиментао, Изабела Веи, Габи Вонг, Јан Гаел, Матилд Оливие, Жонас Блок, Розали Крег, Антон Лесер, и др.

Уште е рано да се збори многу за серијата, иако генерално критиките и на форумов до сега се позитивни. Внимавајте, може да налетате на спојлери во темава, затоа не ја отворајте и не продолжувајте понатаму ако не ви е гледана серијата.
Автоматски споено мислење: