„Топки“ со Филе на Кајгана! (http://kajgana.com/topki)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас не сум му ништо на Филе за да го бранам од вас овде на форумот, само го ценам како новинар затоа што е единствен и најдобар во Македонија во неговата област. Очигледно немаш изгледано емисија, затоа подобро не ме цитирај за нешто што претходно го демантирав. Ти покажав факти јас само, немаше место повеќе најави за емисии да копирам. Да бевте попаметни можда и ќе си освоевте некоја вредна награда на некоја негова емисија.
Те цитирам зашто си за Барселона. Не ме цитирај <3

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
File X File

Велиш расправа со деца !? Па значи таков ти е аудиториумот, помлада возраст, шо е и логично за емисија од спортски тип.

Друго, многу мразам кога некој „важен“ ќе биде искритикуван на форум (не само ти, многу такви случаеви имало) па ќе почне да понижува како тие критики биле глупости. Океј, половина од тие се навистина глупости, но има дечки кои навистина имаат конструктивни ставови и критики и таквите мора да се прифатат.

Нормално, ти си јавна фаца и не треба да оправаш кривини со сите тука. Врати на тоа шо мислиш дека е океј, не на секое тролање.

Трето, тоа шо си го правел на фејсбук е твоја работа. Твој профил, имаш право да бришеш дури и кога некој ќе те надитри и надрече. Сега дали си го правел тоа или не, небитно, твое право. Тука неможеш тоа, и да те фати некој у тесно неможе да се избрише.

А и на крај, откако сите се испукаа, оставете го човекот да ја направи првата емисија па критикувајте ако нечини. :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Едноставно е секој ќе си гледа тоа што сака. Муабетов е ист како со турските серии. Абе ја не ги гледам ама затоа сите можни ликови од нив ги знаеш, така и ова Филе не го гледам ама он сигурно за Барса во сите емисии збори. Што не го спомнавте Бетмен како ги претставуваше скоро сите стадиони од кога ги изградиле па се до реновирање и модификација од аспект на архитектура. Ви текнува на гостувањето на Кире во Топки или репортажите сред Мадрид ?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.959
... и понекогаш навистина ме интересира зошто? што ли пак тебе сум ти згрешил за така да ме оквалификуваш како личност кога воопштои не ме познаваш? но очигледно тоа е тоа... класичен македонски филм... за жал.... :-(
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:15 ---

...никогаш моите лични и приватни емоции не сум ги ставал во емисијата, ако ја следевте на пример минатата сезона од Шпанија во живо, ќе забележевте дека само во 6 епизоди се зборуваш за Барса, во 26 за Реал, и во останатите за сите мешано. И? А ова е чиста статистика. Така да, џебе се муабети напамет.
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:18 ---

...многу ти е лош коментарот, но тоа е...само ќе следам и ќе одговарам тоа што сакам...а ова не ти е на место, верувај ми...
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:21 ---

НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ никој во МК не направил специјална емисија за Атлетико Мадрид. А јас направив 2 лани и бевме во живо на Реал-Атлетико. Штета што не си ги гледал минатогодишните епизоди. Емисјата и прилозите за Чоло и на тренинг во Махадаонда... хм хм хм се што бикажал понатаму е вишак....
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:22 ---

ова не е точно :))))) урбана легенда хахахахаха...а вчера ме запре еден тип во Струмица и истотоме праша...му објаснив...а некогаш ќе објаснам пак...кога нема да мемрзи да раскажувам.
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:23 ---

хахахахахахахахахаххахаха абе абе ...не ми се верува... хахахахахаха
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:24 ---

ЛОШО и НЕТОЧНО...за жал...ме мрзи пак да објаснувам. :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:24 ---

ДА СПОРЕД ТВОИТЕ ПРЕТПОСТАВКИ ВЕЧЕ СЕ СЛУЧУВА ТОА. ТАКА ДА....ТОАЕ ТОА,...
лошо си ме сватил или лошо сум се изразил ;) . Сакав да кажам дека емисијата не ми е интересна. Устври не ми се допаѓше емисијата за ЛШ која ја правеше, а топки којзнае колку време не сум гледал. Кога ќе дојдеш на кајгана ќе гледам неколку епизоди па ќе дадам мој коментар.
Се надевам на форумов ќе има тема каде што ќе може да се даваат предлози за емисијата.
Нека ти е со среќа новиот почеток.

А

Анноун

Гостин
Искрено , Филе не ми е интересен уште од времето кога имаше емисија у недела за време на Италијанско првенство , кога кажуваше промена на резултати , и Јоцо од Арена кога правеше скечеви :pos: Е тоа беа времиња.

А после во емисијата Ноќ со Шампионите и последните години од Топки , го видовме дрскиот Филе , кој не знае да прифати пораз, кој сега најјак омилен тим му е Барса , а не како на времето Лацио , па си зазима ставови во сред емисија , и само неговите се точни . Новинарот (водителот)секогаш треба барем во емисијата да е неутрален ., но ти тоа воопшто не го правеше.

Кога ќе се сетам и дека во емисија што траеше неполни 30 минути , ти 10 минути гледаше во малото лаптопче , кој колку бодови направил на фентези :facepalm: , 5 минути играше фудбалче со гостите :facepalm: , и 10 минути им ги вадеше со клешта зборовите на гостите дечиња :facepalm:

За Топки не знам кај си тргнал , како само за тебе да си ја правиш емисијата. ајде терај само со Барса и реал , најдостапните тимови на нет , за кои можеш да најдеш информации . Не здоболело колку помошни иггралишта имала Барса .

Има милион тимови во европа со интересни приказни кои можат да се опфатат . Ама ок , ти од лице место сакаш да известуваш , што сонувал семкарот пред Камп Ноу , и паднала ли цената на шаловите на Барса .

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Acid треба да направи да биде задолжително гледањето на емисијата за да се логираш на форумов, и така веќе се однесуваат луѓево овде како да им одиш дома со Филе па мора да го гледаат.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Никогаш не сум изгледала цела емисија, затоа што искрено не ми задржал внимание водителот. После неговото однесување што го прочитав тука, секој наслов што ќе го сретнам по интернетов со "Топки" во него, ќе го избегавам пред да го видам или прочитам. А навивам за Барселона (после Јувентус де:icon_lol:)... да не испадне нели дека како девојка го сакам Роналдо и не се разбирам од фудбал, па еве пишам колку да е пишано нешто.
Со среќа во новиот проект Филе, без оглед кога ќе ти текне да го започнеш нели. Ќе ти треба.:pipi:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Јас едвај крпам нет Рома да ја гледам, а не па Филе :pos:

шала настрана, немам гледано многу емисии на Топки, но кога и да сум гледал реално да си кажам ме релаксирале, макар само за Реал и Барса да се, слушнам некои информации кои не сум ги знаел и се доста интересни, плус информациите одат поткрепени со видеа и сето тоа изгледа убаво склопено, сум посакувал да има таков човек како Филе кој би навивал за Рома и би правел такви убави емисии за мојот омилен клуб, би одел на утакмици и тогаш од мерак би го слушал ..
Значи Филе има голем потенцијал да зборува за фудбал и е способен да води емисии за сите топ 3 лиги во Европа(и јас би сакал тоа сценарио да го видам), но ете човекот си се одлучич само за шпанско првенство, па на кој му се гледа нека гледа ...
е сега јас не сум упатен многу добро, но на постот на џимеј и јас би сакал да чујам некој адекватен одговор од страна на Филе, дали е точно тоа за Тројанскиот коњ и таа реченицата за Аргентина што давале еден гол повеќе и она за Интер-Барса во емисијата за ЛШ, доколку тоа е точно тоа не е убаво, посебно она за Интер во емисијата за ЛШ, тоа е непрофесионално пред се ..

а за она што го пишува на фб тоа не треба никој да го засега, тоа е негов личен профил каде може да каже што сака, јас го аднав на фб за да читам како се препукува со фановите на Реал, па потоа сам да си проценам кој е во право или дали неговото мислење или мислењето на некои други фанови се поклопува со моето ...

ме интересира сега лично File X File да ми каже дали Е фан на лацио, дали БИЛ фан на лацио ? :D

исто така му посакувам среќа со новиот проект, кој јас сигурно нема да го гледам, да беше на ТВ, ќе го гледав, ама вишка нет немам, сите ресурси се чуваат за Рома кога нема да оди во живо :D

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
:) си читам и ќе си читам, а тоа кому и како ќе одговорам и со кого ќе си комуницирам тоа си е исто така мое задоволство. Јас ќе си правам емисија како што сметам дека е најдобро. Оние кои ќе ја гледаат ќе ми бидат репер, оние кои не- нема веза и тие си имаат свои ставови кои треба да си ги испочитуваме и да си продолжиме по замислените патеки. Не знам што толку коментари за тоа каков сум и кој колку ме сакал или не ме сакал да ме гледа. Едноставно тоа е тоа. Понекогаш убавината е и во самата интеракција. И нормално, ако сум на еден медиум кој го има и форумов дека ќе бидам и овде присутен, секогаш кога ми дозволува слободното време. А за тоа дали исправам криви-дрини, исто така е мое лично задоволство. Со некои луѓе навистина ми е ќеиф и да „исправам„ и да останам во комуникација, оние конструктивните. Никогаш никој не може да ја добие целата публика „во плус„. Ниту е возможно а ниту некогаш некому се случило, дури ни на Горан Милич ни на Лери Кинг... а за ТОПКИ и она што го работам за МК медиуми уште помалку, што е многу нормално. Затоа Благодарност до сите кои ми посакуваат убав и успешен старт и исто така Благодарност и позитивна енергија и за оние кои ниту ме гледаат (а сепак ме плукаат). Јас сум истиот оној кој го знаете и понатаму :) Поз, се читаме наскоро од „лице место„...за ден-два... :)
--- надополнето: 24 август 2012 во 08:59 ---
Јас едвај крпам нет Рома да ја гледам, а не па Филе :pos:

шала настрана, немам гледано многу емисии на Топки, но кога и да сум гледал реално да си кажам ме релаксирале, макар само за Реал и Барса да се, слушнам некои информации кои не сум ги знаел и се доста интересни, плус информациите одат поткрепени со видеа и сето тоа изгледа убаво склопено, сум посакувал да има таков човек како Филе кој би навивал за Рома и би правел такви убави емисии за мојот омилен клуб, би одел на утакмици и тогаш од мерак би го слушал ..
Значи Филе има голем потенцијал да зборува за фудбал и е способен да води емисии за сите топ 3 лиги во Европа(и јас би сакал тоа сценарио да го видам), но ете човекот си се одлучич само за шпанско првенство, па на кој му се гледа нека гледа ...
е сега јас не сум упатен многу добро, но на постот на џимеј и јас би сакал да чујам некој адекватен одговор од страна на Филе, дали е точно тоа за Тројанскиот коњ и таа реченицата за Аргентина што давале еден гол повеќе и она за Интер-Барса во емисијата за ЛШ, доколку тоа е точно тоа не е убаво, посебно она за Интер во емисијата за ЛШ, тоа е непрофесионално пред се ..

а за она што го пишува на фб тоа не треба никој да го засега, тоа е негов личен профил каде може да каже што сака, јас го аднав на фб за да читам како се препукува со фановите на Реал, па потоа сам да си проценам кој е во право или дали неговото мислење или мислењето на некои други фанови се поклопува со моето ...

ме интересира сега лично File X File да ми каже дали Е фан на лацио, дали БИЛ фан на лацио ? :D

исто така му посакувам среќа со новиот проект, кој јас сигурно нема да го гледам, да беше на ТВ, ќе го гледав, ама вишка нет немам, сите ресурси се чуваат за Рома кога нема да оди во живо :D
ДА. Бев и сум сеуште Фан на Лацио. И единствен од МК кој направи документарец за Горан Пандев во Лацио, влезе во соблекувалната и тренираше со нив, под палката на Делио Роси. Еве ти го првиот дел од тој филм а ти пронајди ги и останатите 4, ги имаш на истата страна на јутјуб http://www.youtube.com/watch?v=pyga1k8bquo&list=UUP8i87vdTlCOroZJ4BEflSg&index=44&feature=plcp
Со тој докуметарец затворив една приказна која сум ја сонувал сиот мој живот. Исто како со Барселона што ќе завршам со интервјуто кое го очекувам со Марадона. Со Меси ми беше една преодна фаза кон него, кој за мене и лично е најдобриот на сите времиња, нели. :)
Инаку Хајдук, Барселона и Аргентина, тоа ми биле отсекогаш имиња со кои сум растел. Сега живеам во Барселона и веќе 5 години и јас и ќерка ми сме Соси на клубот. И бевме првите од МК.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Не дека ми смета Филе ама не можи да прави емисија само за Шпанско, не за друго нема материјал. Никој неутрален гледач шо не е навлезен во Реал и Барса нема шанси да седни да гледа емисија за Еспањол, Билбио...... Проектот е супер ама да беше за Премиер лига ќе имаше 100 пати поголем успех.

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Не дека ми смета Филе ама не можи да прави емисија само за Шпанско, не за друго нема материјал. Никој неутрален гледач шо не е навлезен во Реал и Барса нема шанси да седни да гледа емисија за Еспањол, Билбио...... Проектот е супер ама да беше за Премиер лига ќе имаше 100 пати поголем успех.
Маркизио, можеби си во право, но јас го работам тоа што си го сакам и тоа што сметам дека можам да го работам со многу Љубов и посветеност. А има и други новинари, па зошто и тие да не работат некоја емисија за англиско, француско итн...

Kajgana Shop

На врв Bottom