„Топки“ со Филе на Кајгана! (http://kajgana.com/topki)

File X File

X Ego-trip Killer :-)
Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Не можам никако да го најдам текстот, ама беше напишано во стилот на Хомер, а Одисеј беше Меси :pos: Само не им упали тројанскиот коњ :pos: Сепак текстов е најверојатно избришан, па ако има некој колекционер да го прати супер...
ХОЛАНДИЈА ГО ВРАЌА ЕЛ ДИЕГО ВО ИДНИНАТА!
од Igor Filevski во Петок, 2 Јули 2010 во 18:37 ·
Едно интересно и чудно движење е на праг на настаните од СП...

Ел Диего во својата кариера, од младоста носи една фрустрација која многупати досега барем јас сум ја споменувал во мојот блог...

(следи извадок од еден текст од пред една година, после поразот од Бразил во квалификациите)

„...ја порази сопствената репрезентација, поради фрустрациите од кои веројатно никогаш нема да може да „се откачи„ а нема да сака да ги повтoри со оние кои сега доаѓаат и ги чувствува како да му ја враќаат неговата историја пред очи. Историјата на 1978-та. Токму кога дебитираше и кога покажа дека е еден од нaјголeмите светски таленти, Меноти сметаше дека е премногу млад за да заигра со Марио Кемпес и Олгуин во освојувањето на првата светска титула. Следната година за да докаже дека Меноти згреши (иако тоа не беше со факти поткрепено) ја освои титулата на Светското Младинско Првенство.
Сите што ја имаат прочитано неговата биографија знаат дека тоа е една од најголемите болки на Ел Диего. Кога Меноти го прескокна и воопшто не сакаше дури ни да полемизира на таа тема. После 4 години, „грешката„ беше исправена... токму тоа, сметам дека е причина за какафонијата од млади и стари, од искусни и дебитанти, од фудбалери кои носат одлуки и фудбалери кои сепак не можат да поднесат таков товар каков беше Бразил, во најважниот натпревар во квалификациите...„

Таа болка ја носи како најголема фрустрација сиот свој живот. Не беше земен за Светското Првенство во 1978, кога Аргентина стана првпат светски шампион, а тој најдобар голгетер во Лигата со 22 постигнати гола во сезоната, за Аргентинос Жуниорс. А грешката на Меноти беше валоризирана со Златна Топка за најдобар фудбалер во сезоната, Сребрена Олимпија за најдобар фудбалер според Здржението на спортските новинари, Златна Олимпоија за најдобар спортист на Аргентина и титула за најдобар фудбалер на Америка (Северна, Средна и Јужна) според Ел Мундо.

Веројатно, а тоа дури денес го сфатив, дека токму тука е клучот за пресвртот на натпреварот Бразил - Холандија. :)))

Тогаш , таа 1978, во финалето играа против Холандија и станаа шампиони, а најдобриот фудбалер во земјата, бидејки „бил многу млад„ според Меноти, беше надвор од составот, иако беше на поширокиот список...

Сега е време ДА СЕ ВРАТИ во иднината!!!

И на 11 јули да го крене трофејот, токму во секвенцата од каде се создаде најголемата и единствена фрустрација кога беше единствено нереализиран... против Холандија, на 25 јуни во 15 часот, 1978-та година...

А ЕВЕ ГО И ЛИНКОТ ОД ТЕКСТОТ НА ФБ...НЕ Е ИЗБРИШАН, НИТУ НЕКОГАШ ЌЕ БИДЕ!
http://www.facebook.com/notes/igor-filevski/холандија-го-враќа-ел-диего-во-иднината/408940251629

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
File X File ако успееш сите деца на кајгана да ги убедиш,нема таква награда на светот која треба да ја добиеш :D

се надевам на квалитетна соработка во иднина со Кајгана,позз

File X File

Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Abe kakov fan na Barsa.... kopito sto neznae kaj tera... vide vise ne ide na arno so Lazio pa ajde visca el Barca
Ptici preselnici kaj mene nemaat kredibilitet da zborat za fudbal, pojse ke mu lici emisija za ptici, ripki i kukjni ljubimci kako sto vodese na vremeto Melita
А ЗА ХРАНА?
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:34 ---
Шо има врска ако ја чита, ќе ги пролиста странициве, ќе увиди дека никој не го сака нити му ја гледа емисијата за фарселона, ама пошто им дал збор на кајганџииве дека ќе тера, ќе почне.
После 2-3 месеци негледаност, ќе го избркаат.
ВЕРОЈАТНО! :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:36 ---
Јас искрено немам почит кон човеков затоа што знае една дискусија да ја спушти на ниво на петгодишен. Тројанскиот коњ за Светското првенство му беше многу голема брука, особено една реченица паметам "тие ќе даваат голови, ама ние секогаш ќе даваме еден повеќе затоа што ние сме АРГЕНТИНА." :tapp:
Исто се сеќавам дека после поразот од Интер постапи многу непрофесионално, цела емисија ја посвети на статистиките и како тоа Барса требаше да победи, па офсајдите на Милито, па така нервозен и изреволтиран. Дај бе на телевизија што се пренесува на ниво на цела држава срамота е таков однос.
Еден другар мој, навивач на Барса го има на фејсбук и баш за натпреварот Барса - Милан на полувреме пишуваше статуси "Абијати пратен по семки и цигари.", па после кога Тијаго Силва го даде голот со глава 95та минута ги избриша сите статуси и коментари за натпреварот.
Своевремено дојде на форум и по неколку дискусии си замина.
Исто и на темава, Филе ја споменал Барса еднаш, три корнери му дал на Реал, десет на Еспањол - статистики, статистики до бескрај... Јас сакам да прочитам статистика, ама така ќе отворам лајфскор и резултати и нема да потрошам сообраќај.

Знам дека секој си завзема страна, ама толку пристрасност ми смета. Нека земе пример од Бранко Илиевски кој е деклариран интераш, а сепак многу реално и објективно си работи.

Тоа е мое мислење, ама знам дека многумина не се сложуваат, така да трансферов сигурно ќе испадне добар. Кајгана сигурно ќе профитира од ова затоа што има многу фанови на Барса и тие се отприлика тие што го пратат Филе.

ЦЦЦЦЦ...НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ШТО ЧИТАМ... НО ТОА Е ТОА...ТАКВА Е МОЈАТА РАБОТА. ЈАВНА. НАВИКНАТ СУМ.

М

Мартин`

Гостин
Искрено не ја гледав секогаш емисијата „Топки“ но кога ја гледав поголемиот дел да не речам сите емисии беа баш за Шпанскиот фудбал ? Еве сега ќе оди ова на интернет па можеш малце повеќе да посветиш внимание и на другите првенства, па нема да биде лошо ако е возможно и соговорници да имаш во емисија и други луѓе.. на пример зошто да не форумџиите ? :)

Инаку секако подршка за променава.. а и секако беше една од ретките спортски добри емисии кај нас.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631

File X File

Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Што да почне, го знаеме што човек е. Не значи дека ако дошол во Кајгана дека ќе ги смени своите навики. Башка уште нет да трошам за да го гледам :pos:
Ќе ми биде драго ама веќе зборче да не трошиш на мене. Немаш потребва, нека ти биде ова последно. Ти благодарам многу :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:38 ---
Зар има некој што го следи и гледа Филе ?
Веројатно, НЕ. И никој...ова е сосем случајно што и ти меспоменуваш... :-/ знам... :-/

File X File

Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
Ја никад не сум го гледал, ни па планирам да го гледам. Чим еднаш кажал за кого навива тој неможе да биде објективен спортски новинар!

Да очекуваме наскоро Миленко Неделковски - кајгана роуд шоу?:)
Ова ми се допаѓа, барем да знам со кој понатаму да си продолжам да си муабетам. Колку сме -толку сме, ама барем знаеме кои сме... Уште еднаш ти благодарам што сепак се врза на темава да кажеш нешто за мене... :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Како не го гледате Филе, кога 95% од членовите серете дека се правел статистики за Барса и се поврзано со неа, тогаш од кај знаете ?

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
НИКОГАШ ама баш НИКОГАШ никој во МК не направил специјална емисија за Атлетико Мадрид. А јас направив 2 лани и бевме во живо на Реал-Атлетико. Штета што не си ги гледал минатогодишните епизоди. Емисјата и прилозите за Чоло и на тренинг во Махадаонда... хм хм хм се што бикажал понатаму е вишак....
Во право си... Касно почнав да гледам редовно ама ја гледав емисијата за "Ел Мадрилењо" Небарам никој да прави емисии посветени за овој клуб. Само сакам да кажам дека многу повеќе се форсираат Барса и Реал. Ок, тие се на врвот. Можеби ти така чуствуваш дека тие треба да бидат центар на вниманието во ТОПКИ. Но има тука и други. Атлетико, Атлетик, Валенсија.Се надевам дека од следнава сезона ќе посветите повеќе внимание во тој сегмент. Иначе за тоа што другиве го коментират дека си бил за овие за оние не ме интересира. Си за Барса, да, ама јебига треба да се навива за некој. Според мене во емисијата си неутрален и не "свршуваш" како другите кој ја работат слична работа на твојата. Поздрав!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.440
Поени од реакции
87.138
Филе, сезонава планираш да правиш емисии за другите клубови, или пак ќе го дрвиш со Барса и Реал? :icon_mrgr:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Од денеска ли почнуваш со Топки ?

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ова ми се допаѓа, барем да знам со кој понатаму да си продолжам да си муабетам. Колку сме -толку сме, ама барем знаеме кои сме... Уште еднаш ти благодарам што сепак се врза на темава да кажеш нешто за мене... :)
Веќе заличуваш на оној саше од наша тв, сам става емисии на јутјуб и се расправа со сите. Премногу негативен ефект и за емисијата и за кредибилитетот. (n)

File X File

Член од
21 август 2009
Мислења
100
Поени од реакции
38
File X File ако успееш сите деца на кајгана да ги убедиш,нема таква награда на светот која треба да ја добиеш :D

се надевам на квалитетна соработка во иднина со Кајгана,позз
хахахахахаха...знам...но сепак ми е интересно...со некои навистина е ќеиф да се муабети, а со некои , немам ни намера да ги читам ,едноставно нека си лаат, тоа им е ним работа... мојата позитивна енергија ќе биде како и секогаш досега, насочена само кон конструктивните муабети, какви и да се... :)))) Благодарам... Поз :)
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:45 ---
Искрено не ја гледав секогаш емисијата „Топки“ но кога ја гледав поголемиот дел да не речам сите емисии беа баш за Шпанскиот фудбал ? Еве сега ќе оди ова на интернет па можеш малце повеќе да посветиш внимание и на другите првенства, па нема да биде лошо ако е возможно и соговорници да имаш во емисија и други луѓе.. на пример зошто да не форумџиите ? :)

Инаку секако подршка за променава.. а и секако беше една од ретките спортски добри емисии кај нас.
Емисијата и понатаму ќе биде само за шпанскиот фудбал. Таму живеам, таму работам и го работам само она што јас го сакам. А кој сака да ме гледа бујрун, кој не, пак со среќа нека му е. Има и други емисии и водители. Зошто мора сите само мене да ме гледаат? Јас само за Шпанија и ЛШ и ЛЕ. Тоа е тоа...
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:47 ---
lele a tek sea koga ke go promoviraat za admin :facepalm:
Не се секирај,немам толку слободно време, а плус имам сосем друга цел во мојата работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom