„Извинете, брзам. Може пред вас?”

N

NeMiRnA

Гостин
Aaaa izvini i mene mi se brza,ko sto cekam jas ke cekas i ti a znam deka 90%lazat deka brzaat zasto sakaat da si zavrsat rabota nabrzinka da ne se gondzavat,a ti dremes ceeeeel den.Noup moze deluvam kako losa,ama go nemam celo vreme na svetov pa da mi e odvisok pa da go podelam,tie 5-10min i mene mi znacat :) ,pustam preku red ako e situacijata epten hitna i se gleda deka e hitnam,togas e ok

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
SteF напиша:
обично би го пушил :

Нема проблем господине, Јас и онака цел ден чекам , така да не би ми променило многу доколку почекам уше 5 - 10 минути. ПОвелете !.
Ме пресмеа!!!:pos: :pos: :pos:

Него на темава ... зависи од тоа како ќе ми се обрати човекот (што и да е) и зависи од тоа дали јас ќе поверувам или ќе видам дека нешто ми се прави фраер/ка. Ако е во ред и јас не брзам, ќе го пуштам секако, но ако брзам ќе му/и се извинам и ќе му/и кажам дека би го/ја пуштила во некое друго време и на некое друго место.:kajg:

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Па ако убаво ме замоли би/ја го пуштил/а..Ако е некоја стара баба/дедо и ако ми каже дека не може да чека да стои би го/ја пуштил..Ама некој да ми стане фраер/ка и да ми збори така не би дала преку ред..А ако јас се брзам никој не пуштам..Освен стари лица..Или па ке идам на др. место..

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Би му го поставила прашањето: А кај брзаш? Ако ми одговори таму и таму...Мојот одговор би бил. И јас брзам натаму!:icon_lol:

Само во ваква ситуација на брзање не би одстапила место...инаку ако сум во дракстор со полна кошница, а позади мене чекаат луге со по две работи сама ги пуштам пред мене без тоа да го побараат...али на места како банка, шалтери каде сите сме дојдени за иста работа и ако причината е брзањето тогаш не би пуштила никој. Како што секој го цени своето време треба да знае да го цени и на другите.
Би одстапила место во случај ако е друга некоја причината, а не брзање.:icon_lol:

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Зависи од ситуацијата...Доколку не брзам нигде, и онака, к*рташак ми е, ќе го пуштам, ама ако не...нема шанси.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Ако си брза човекот зошто да не го пуштам ... не губам ништо освен што ќе добијам едно фала од постар човек

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Обично кога чекам ред сафра ми е и едвај чекам да дојдам на ред, да завршам работа и да бегам од таму (без разлика дали имам друга работа или не). Се нервирам најмногу кога тие шалтеристите се премногу бавни или си прават муабет на телефон по сто сати, а редицата нека си се зголемува гајле им е.
Ако некој ми се обрати да го пуштам најкултурно си му кажувам дека чекам и јас, да си застане зад мене и да си чека како и сите други. Никогаш не сум имала гз на некој да му речам да одам пред него без разлика колку брзам.
Има луѓе кои секогаш на таа финта одат, навика им е.
Не сакам никој да ме пушта, не пуштам никого и јас.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Најчесто никаде не брзам...и пуштам преку ред секој кој ќе ме праша :coffee:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Само во два случаеви сум пуштал преку ред, и тоа ако треба некојда купи карта за воз а има редица а возот е за 5 мин,и на аеродром на пасошка контрола ако го го повикуваат за лет ама не и на чекирање.
Друго не пуштам ништо пред мене, ниту старите не ги пуштам, посебно пензионери, имаат тие време за чекање си го изживеале животот јас сум млад имам еден куп обврски и немам толку време ко нив.

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Zavisi od situacija.Ako ne brzam i sum raspolozena moze i ke go pustam,ama se sekavam eden den vo uprava za javni prihodi me zaebavaa cel den po vrati i salteri za eden obicen dokument,popizdena bev.Edna zena zamoli za preku red so nekoja pricina ne se sekavam koja,taka ladno i drsko i rekov NE MOZE,oko ne mi trepna,a ni sovest ne pocustvuvav.Bev samo luta!

Член од
30 август 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Нема шанси

Јас работам приватно.Икога некој ќе ме праша може ли преку ред, јас му велам може без пари ама преку ред никако.И кога чекам во болница или слично јас обично го средувам редот.Додека јас не дојдам на ред нема шанси некој да влезе преку ред, па кој сака нека е.Па затоа постојат редиците.Во целиот културен свет се чека на ред.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако некој културно ме замоли да го пуштам пред мене зошто да не пак сум чекал толку време за 2 минути не прам проблем ама ако ми се испонаша можно е да шета со пукнат нос една недела

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Пропуштам пред мене ако е бремена жена, или некој дедо, или пак баба.

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Epten ako mi e denot bi gi pustila, arno ama....toa retko se deshava, taka shto odgovorot bi mi bil: Da, site se brzame (polite smile)
:D

Kajgana Shop

На врв Bottom