Што читате во моментов? (со краток коментар)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Калуѓерот што го продаде своето ферари

M

marsovka

Гостин
11 минути од Паоло Куељо

*зема кофа за повраќање *​

Цитат : душите се договараат далеку пред телата да се сретнат ...

*повраќам*​
Љубов... лигавање околу водење љубов ... уништување на бдсм сцени ... уништување на бдсм кое го преставуваат како нешто еротично ... лигавење околу љубов ...
*повраќам уште еднаш*​
Уништување на мојата света замисла за тоа дека сексот е само секс . Фала ти господине Куељо што ме терате да мислам дека постои љубов и слични ужаси. Ќе ви пратам колачиња со цијанид за ова како знак на благодарност .

Не е препорачливо да се чита кога сте во доктор Хаус фаза... сериозно ќе се убиете од повраќање

Прекинав не можев да ја читам чекам да ми пројде периодот. :треп:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
A sto citate vie vo momentov?

Едитирано од модератор: Од денес, 19.18 минути, секој пост напишан само со наслов и автор а без било какво објаснување зошто токму тоа, ќе биде избришан. Благодарам.
Кој дел од цитатов од првиот пост не ви е јасен?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Последна што ја прочитав ми е Проклета авлија од Иво Андриќ, следна ми е Црно семе...
Значи у просек по две книги неделно читам! И ај после нека не ти се мешаат...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.998
Поени од реакции
7.154
“Телото е жедно за вода“ од Д-р Ферејдон Батмангелид. Зборува за тоа како голем дел од болестите во денешно време се последица од нередовно пиење вода т.е. хронична дехидрација.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Рекапитулација на „Крстоносните војни видени од страна на арапите“

Мислам дека досега немам прочитано вака добро историско дело. Се работи за популарно историска книга, која ја опишува историјата на делот од светот каде вечно има конфликти и крвопролевање. Средниот век познат како многу сурово и нестабилно време, каде на почетокот се вршеле големи претумбации на народи. Самата книга ако е доволно писмен читателот, можеби ќе почувствува поголемо величење на арапскиот свет, но сепак ќе ја сфати тогашната политика на западот, истокот и нивните допирни точки. Да бидам искрен на почетокот кога ја читав се згрозував на моменти, посебно при првите наезди на западот („Франѓите“ - како што ги нарекува самиот писател) додека неорганизираните државички на арапите на моменти ме тераа да ја затворам книгата. Не дека сум некој подржувач на исламот, туку ме нервира таа нечовечност од една страна, додека површноста и несериозноста од другата завзема поголем замав. Како и да е... би ја препорачал за сите оние кои ја обожаваат историјата поготово средновековната.

*Special tribute to Silen за насловот

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Кажи дали е добра оваа книга слушам нешто со вампири била па ако не ти е мака образложи дали е добра и зошто.
ако е таа што мислам, а надам се да е таа е за Дракула.. го бараат гробот на дракула.. мајката од дејчето мислам дека е умрена па ќе испадне дека не е, па дејчево ќе фати да ака по гробот од дракула, па не бил во романија, не бил во турција и на крај ќе испадне дека е негде во Бугарија

книгата ако го изземеш фактот дека дракула е више исцрпена тема е страшно интересна...

у моменатов ја читам Божиќна мистерија од некој си Јустејн Г. те ја завршив и Пламениот сјај од Трејси шевалие, првата е разочарувачка пош звучеше јако интересно.. некако премногу детска ми беше, а вторта си е феноменална во стилот на Шевалие

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Само шо ја завршив Игра во 'ржта.Добра е книгава.Посебно ми се свиѓат главниов лик,како е прикажан,како е разработен,неговите размислувања и погледи во животов.Едноставно ме разочара крајот ама сепак е книга што би ја препорачала онака за еден ден мојте да ја прочитате.
Злосторство и казна.Имам уште 100 страни негде.Сосема непотребни влечења на некој места има.Можело и пократко да се каже сето тоа:)
Сепак има добри пресврти и психолошки моменти.
Смртта на Иван Илич.Катастрофа:)Јас сум во некое такво расположение никакво и книгава скрос ме уништи.Сепак прикажана е реалноста на животот.
Ревизор.Е ова е веќе нешто друго.Не дека има некоја посебна тема туку е добра комедија која се чита во еден здив.Некако имав чувство ко сомнително лице да ја читам.

Ок во рок од една недела ги прочитав овие ама мислам дека не беше на одмет сите да ги напишам.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Во моментов ја читам На крајот на виножитото. Прекрасна книга, нема многу навлегување во детали и доста интересна.:pipi:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
баш сега почнувам да ја читам Белата Кралица од Филипа Грегори... за жената му на Едвард 4ти ваљда е, била некоја таму вдовица па сеа ќе видам што ќе се деси па ќе ви кажам дал вреди да се отвара или не

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Ревизија на Постанокот од Зекарија Ситчин

Овде Ситчин објаснува како во минатото Земјата била посетена од вонземјани кои се нарекувале Ануннаки и го створиле човекот,имале бази во во древна Месопотамија,Марс...интересна книга.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Артур Конан Дојл - (Авантурите на Шерлок Холмс) - Скандал во Чешка

Интересно книџе, после неколку потешки прочитани книги (пр. Ловец на Змејови), ова е вистински релаксирачки збир на неколку приказни. Имено, во оваа книга се содржани околу 6-7 приказни, лесно читливи и многу интересни.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Исповед од харемот - многу интересна книга, пишувана според вистинска случка. А станува збор за една девојка од белград на која и нудат работа во италија, но наместо во италија таа завршува во харем во дубаи... вреди да се прочита

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
"Сенка на ветрот"-Карлос Руис Сафон..интересна и возбудлива книга :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom